Eric Strobel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Yhdysvallat
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lake Placid 1980 jääkiekko

Eric Strobel (s. 5. kesäkuuta 1958 Rochester, Minnesota) on entinen yhdysvaltalainen jääkiekkoilija. Pelipaikaltaan hän oli hyökkääjä.

Strobel aloitti jääkiekkouransa Minnesotan yliopiston joukkueessa, jossa hän pelasi kaudet 19761979. Buffalo Sabres varasi hänet NHL:ään 1978 varaustilaisuuden kahdeksannella kierroksella numerolla 133. 1979 Strobel valittiin Yhdysvaltojen maajoukkueeseen ja hän osallistui saman vuoden MM-kilpailuihin. Seuraavana vuonna olympialaisissa Yhdysvallat teki jättiyllätyksen ja voitti olympiakultaa. Strobel solmi välittömästi olympiaturnauksen jälkeen sopimuksen Buffalon kanssa ja aloitti ammattilaisuransa AHL-liigassa Rochester Americans -joukkueessa. Kauden lopussa pudotuspeleissä hänen jalkansa kuitenkin murtui ja hän lopetti pelaajauransa.

Urheilu-uransa jälkeen Strobel on toiminut myyntipäällikkönä. Hänen isänsä, entinen NHL-pelaaja Art Strobel, oli 1980 olympiajoukkueen valmentaja Herb Brooksin valmentaja tämän pelaajauralla. Strobel nimitettiin Yhdysvaltojen Hockey Hall of Fameen vuonna 2003.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]