Dave Silk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Dave Silk
Dave Silk
Maa:  Yhdysvallat
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lake Placid 1980 jääkiekko

David ”Dave” Silk (s. 1. tammikuuta 1958 Scituate, Massachusetts) on entinen yhdysvaltalainen jääkiekkoilija. Pelipaikaltaan hän oli hyökkääjä.

Silk aloitti uransa NCAA-sarjassa Bostonin yliopiston joukkueessa, jossa pelasi kaudet 19751979. New York Rangers varasi hänet NHL:ään 1978 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella numerolla 58. Seuraavana vuonna Silk valittiin Yhdysvaltojen jääkiekkomaajoukkueeseen. Joukkue onnistui 1980 talviolympialaisissa yli odotusten ja voitti olympiakultaa. Silk antoi ratkaisevassa ottelussa Neuvostoliittoa vastaan kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Muutama päivä olympiakisojen jälkeen hän solmi sopimuksen Rangersin kanssa ja aloitti ammattilaisuransa. Se oli kuitenkin loukkaantumisten sävyttämä, eikä hän pystynyt pelaamaan kahdeksan NHL-kautensa aikana kuin 249 runkosarjaottelua. Uransa loppuosan, kaudet 19861991 Silk pelasi Saksan Bundesliigassa käyden lisäksi pelaamassa kauden 19871988 AHL:n pudotuspelit Maine Marinersin paidassa.

Pelaajauransa jälkeen Silk toimi Bostonin yliopiston joukkueen apulaisvalmentajana kaudella 19921993. Tämän jälkeen hän on työskennellyt investointipankkialalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]