Ken Morrow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Ken Morrow
Ken Morrow
Maa:  Yhdysvallat
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Lake Placid 1980 jääkiekko

Kenneth ”Ken” Morrow (s. 17. lokakuuta 1956 Flint, Michigan) on entinen yhdysvaltalainen jääkiekkoilija ja olympiavoittaja. Pelipaikaltaan hän oli puolustaja.

Morrow aloitti jääkiekkouransa Bowling Greenin yliopiston joukkueessa, jossa hän pelasi kaudet 19751979. Vuonna 1978 hän osallistui jääkiekon MM-kilpailuihin Yhdysvaltojen maajoukkueessa. Hänet nimitettiin myös 1980 talviolympialaisiin osallistuneeseen joukkueeseen, joka voitti sensaatiomaisesti olympiakullan. Olympiaturnauksen jälkeen hän siirtyi heti NHL:ään New York Islandersiin. Kausi päättyi Stanley Cupin voittoon ja Morrowista tuli ensimmäinen pelaaja, joka voitti samana vuonna olympiakultaa sekä Stanley Cupin. Morrow pelasi Islandersissa aina vuoteen 1990 saakka, jona aikana hän saavutti Stanley Cupin voiton yhteensä neljä kertaa. Hän joutui lopettamaan pelaajauransa polvivammojen vuoksi samana vuonna.

Urheilu-uransa jälkeen Morrow toimi valmentajana IHL-liigassa, kunnes kaudella 19911992 palasi Islandersiin apuvalmentajaksi. Myöhemmin hän siirtyi joukkueen pelaajatarkkailun johtajaksi. Hänet on nimitetty Yhdysvaltojen Hockey Hall of Fameen vuonna 1995.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.