Eduardo López de Romaña

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eduardo López de Romaña.jpg

Eduardo López de Romaña (18471912) oli Perun presidentti 18991903. Hän oli kunnioitetun suvun jäsen ja yksi konservatiivisen Partido Civilin presidenteistä "aristokraattisen tasavallan" aikana.

López de Romaña syntyi Arequipassa. Nuorena hän lähti opiskelemaan Eurooppaan, hän valmistui insinööriksi. Palattuaan takaisin Peruun hän alkoi kiinnostua politiikasta.

López de Romaña nousi presidentiksi myös Partido Demócratan tuella, joka aluksi tuki hänen veljeään Alejandro López de Romañaa, mutta hänen kieltäydyttyään presidentinvirasta Eduardo López de Romaña valittiin.

López de Romañan presidentiviran ajan demokraatit hallitsivat edustajainhuonetta ja civistat senaattia. Pian demokraatit siirtyivät kuitenkin oppositioon ja López de Romaña täytti hallituksen omilla miehillään. Häntä vastaan tehtiin lukuisia vallankaappausyrityksiä, mutta hän selvisi presidentinkautensa loppuun 1903. Hänen kautensa aikana alkoi Partido Civilin hegemonia ja otettiin käyttöön termi "República Aristocrática", jonka katsotaan jatkuneen Augusto B. Leguía toiseen hallitukseen asti.

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.