Donna Simpson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Donna Simpson (s. 1967) on yhdysvaltalainen nainen ja internet-persoona, joka on kerännyt mainetta tavoitteellaan tulla yhdeksi maailman lihavimmista ihmisistä. Simpson väittää tavoitepainonsa olevan 1000 paunaa eli noin 453,59 kilogrammaa. 2010 kesäkuussa hän painoi 273 kg eli oli laihtunut 13 kiloa vuodesta 2008, jolloin hän painoi 286 kg.[1] 2010 syyskuussa Guinnessin ennätysten kirja antoi Simpsonille maailman lihavimman synnyttäneen naisen tittelin.[1]

Simpson ylläpitää internetsivua, jossa fanit voivat maksua vastaan katsoa hänen syövän. Sivulla hän käyttää nimeä Treasure Bombshell eli Aarteen Seksipommi ja luettelee harrastuksiaan; listaan kuuluu mm. syöminen ja ravintolassa käynti. Hän sanoo pitävänsä myös siitä, kun muut syöttävät.[2]

Varhaiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donna Simpson varttui Mogadoressa, Ohiossa, ja oli perheen neljästä lapsesta nuorin. Kun Simpson oli lapsi, hänen äitinsä laittoi aina isoja aterioita, ja 9-vuotiaana Simpson painoi 83,5 kg. Hän on ollut liikalihava aina lapsuudestaan saakka, ja koulussa häntä kiusattiin ja kutsuttiin "läskiksi nelisilmäksi". Äidin kuoleman jälkeen Simpsonin isä meni uudelleen naimisiin. Kun Simpson oli 11-vuotias, hänen äitipuolensa laittoi hänet laihdutuskuurille ja vei hänet lääkärille, joka määräsi dieettipillereitä. Simpson ei kuitenkaan suostunut noudattamaan dieettiä ja alkoi varastella ruokaa keittiön kaapeista salaa. Teini-ikäisenä hän yritti laihduttaa syömällä dieettipillereitä ja onnistui pudottamaan 70 kiloon, mutta lopulta päätti, ettei haluakaan olla laiha.[3] Hän valmistui high schoolista vuonna 1986.[4][5]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollessaan 19-vuotias Simpson tapasi kokkina työskennelleen Robert Simpsonin, jonka kanssa hän meni naimisiin 5 vuotta myöhemmin. Robert suostutteli Simpsonia syömään tuomalla tälle ruokaa työpaikaltaan. Heille syntyi lapsi, mutta pari kuitenkin erosi myöhemmin. Sillä välin Simpsonin isä oli tyttärestään huolissaan ja suostutteli tätä ryhtymään laihdutuskuurille; Simpson laihdutti kuuden kuukauden sisällä 32 kg.

Vuonna 2006 Simpson tapasi ylipainoisille naisille suunnatussa keskusteluhuoneessa Phillippe Gouamban[4], josta tuli hänen uusi sulhasensa. "Olen aina ollut viehättynyt isoista naisista, mutta Donna on minun fantasiani", Gouamba sanoo. "Mitä enemmän hän painaa, sitä seksikkäämpi hän on."

2007 helmikuussa Simpson synnytti keisarileikkauksella tyttövauvan nimeltä Jaqueline. Leikkaukseen osallistui 30 lääkäriä, ja Simpsonista tuli maailman lihavin synnyttänyt nainen. Hän painoi leikkauksen aikana 241 kg. Simpson sairastui raskausajan diabetekseen ja hänelle kehittyi kohonnut verenpaine.[1] Kuusi kuukautta lapsensa syntymän jälkeen hän päätti, että hänen tavoitepainonsa olisi 1000 paunaa eli 453,59 kg. Gouamba sanoo tukevansa tavoitteen saavuttamista: "Lihominen tekee Donnan onnelliseksi, ja kun näen hänen olevansa onnellinen, niin minäkin olen onnellinen." Gouamba on Simpsonin suurimpia tukijoita.[6]

Vuonna 2010 Simpson painoi 273 kg ja hänen painoindeksinsä oli 103,9.[3]

Simpson on 14-vuotiaan pojan ja 3-vuotiaan tytön äiti.[6] Hän asuu Yhdysvaltain New Jerseyssä.

Syömistavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpson väittää ruokavalionsa maksavan 408–526 viikossa. Hän syö 12 000 kaloria päivässä.[7] Ruokavaliotaan hän kuvailee näin: "Tyypillisenä päivänä syön neljä hampurilaista ja ranskalaisia, leipälimpun voin ja hillon kera, neljä annosta lihamureketta ja perunamuusia, ison pizzan, suklaakakun jäätelön ja kerman kera, 12 vuokaleivosta, kaksi juustokakkua ja limsaa."[1] Hänen lempiruokansa on sushi, ja hän pystyy syömään 70 kappaletta yhdeltä istumalta.[3]

Vuoden 2010 lopussa Simpson pääsi jälleen otsikoihin ilmoitettuaan syöneensä jouluateriallaan ruokaa 30 000 kalorin edestä. Simpsonin mukaan hän söi ateriansa aikana kaksi 11 kg painavaa kalkkunaa, kaksi vaahterasiirapilla kuorrutettua kinkkua, 7 kiloa perunoita, viisi leipälimppua, 2 kiloa yrttitäytettä, 2 litraa liemikastiketta, 2 litraa karpalokastiketta ja 9 kiloa vihanneksia.[8][9]

Internetpersoona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2011 maaliskuussa Simpson julkaisi uuden nettisivun, jossa tilaajat pääsevät katsomaan kuvia hänen kehostaan ja videoita, joissa hän syö tai mittaa vyötärön ympäryksen.[10] Vuonna 2008 hän oli kerännyt 260 tilaajaa, joista nuorimmalla oli ikää 20 vuotta ja vanhimmalla 68.[1] Hän käy lihavuusfetissin sivuilla ja jakaa syömistapansa muiden kanssa. Tuhansia faneja kerääntyy Simpsonin sivuilla ja jotkut jopa lähettävät hänelle ruokaa.

Simpson väittää olevansa ns. lihavuuden hyväksynnän liikkeen puolestapuhuja ja on pilkannut ”syömisestä syyllisyyttä tuntevia ihmisiä” naurettaviksi.[11]

Vuonna 2009 Simpson esiintyi The Tyra Banks Showssa yhdessä sulhasensa Phillipe Gouamban kanssa. Ohjelman aikana hän totesi, että ”syöminen on minulle euforista; se saa maailman kaikkoamaan”, ja sanoi, ettei pidä liikkumisesta tai liikkuvuudesta ollenkaan. Simpsonin mukaan hän peiliin katsoessaan kuvittelee olevansa liian laiha:

»Lihavuus tuntuu minusta hyvältä. Totta puhuen, kun katson itseäni peilistä luulen olevani pieni. Minulla on käänteinen anoreksia, tai jotain.»

Kuvatun aamupalan jälkeen Simpson lähtee ulos hakemaan postia ja, vaikka postilaatikolle oli matkaa vain vajaa 11 metriä, Simpson oli etuportaille takaisin saapuessaan läpeensä hengästynyt, ja hänen piti pysähtyä ja pitää taukoa, että jaksaisi. Ohjelman emäntä Tyra Banks tarjosi Simpsonille myös vaa'an, joka ei murtuisi tämän painonsa alla, ja Simpson sai käydä vaa'alle ensimmäistä kertaa vuosiin. Saatuaan tietää painavansa vasta 234 kiloa Simpson masentui ja sanoi lukua ”kauheaksi”. Ennen punnitusta hän oli varoittanut, että alle 600 lb (272 kg) lukema olisi ”huono”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Tyra Banks Show: jakso "I'm Fat and He Loves Me; It's Your Fault I'm Fat". 2009.
  1. a b c d e Alley Einstein, Victoria Raymond: 'I'm eating my way to 72st!' closeronline.co.uk. Arkistoitu 28.6.2010. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  2. http://www.supersizedbombshells.com/Treasure/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. a b c The super-sized 43st mother who is determined to become the world's fattest woman Daily Mail. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  4. a b Bob Dyer: Former Akron woman hopes to beef up 600-pound frame ohio.com. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  5. Eugene McCormick: New Jersey Woman Wants to be the World's Fattest Woman Cleveland Leader. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  6. a b Karina Ioffee: Woman striving to be world's heaviest Reuters. Arkistoitu 9.7.2011. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  7. Colleen Cappon, Karlie Pouliot: New Jersey Woman Wants to Weigh 1,000 Pounds Fox News. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  8. Nainen söi jouluateriallaan kahden viikon ruoat MTV3. Viitattu 7.7.2011.
  9. Stuffed! The 30,000-calorie Christmas feast eaten by the world's fattest mum in ONE two-hour sitting Daily Mail. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)
  10. http://www.officialdonnasimpson.com
  11. Woman enjoys 30,000-calorie holiday meal Edmonton Sun. Arkistoitu 22.3.2010. Viitattu 7.7.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]