Don’t Starve

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Don’t Starve
Kehittäjä Klei Entertainment
Julkaisija Klei Entertainment
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Pelisarja Don't Starve
Julkaistu 23. huhtikuuta 2013[1]
PlayStation 4
7. tammikuuta 2014
Lajityyppi toimintaseikkailupeli, selviytymispeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 7
USK 12
Alusta Microsoft Windows, Linux, OS X, PlayStation 4, Wii U, iOS, Android, Xbox One, Nintendo Switch
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu, digitaalinen lataus ja Blu-ray-levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Don’t Starve on indie-yhtiö Klei Entertainmentin kehittämä selviytymispeli. Peli julkaistiin 23. huhtikuuta 2013 Steamiin Microsoft Windowsille,OS X:lle ja Linuxille. Don't Starve julkaistiin vuotta myöhemmin myös PlayStation 4:lle ja vuonna 2015 Xbox One:lle. Don't starven mobiiliversiot julkaistiin vuosina 2015 ja 2016. Nintendo Switchille peli tuli vuonna 2018.

Ladattava lisäsisältö Reign of Giants julkaistiin 30. huhtikuuta 2014. Lisäksi on julkaistu mm. itsenäinen moninpeliversio "Don't Starve Together".

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli aloitetaan Wilson-nimisellä tiedemiehellä, jonka demoni, Maxwell, lähettää keskelle tuntematonta, vaarallista ja täynnä outoja asioita täynnä olevaa satunnaisesti regenoitua maailmaa. Peliin ei kuulu minkäänlaista ohjeistusta, vaan pelaajan on itse selvitettävä miten pysyä hengissä keräämällä tarvikkeita ja resursseja pelin crafting- mekaniikan avulla. Pelissä tulee selviytyä mahdollisimman pitkään, huolehtien pelihahmon terveys-, nälkä- ja mielenterveystasosta taistellessa surrealistisia vihollisia ja oliota vastaan. Peli ei ole tarinakeskeinen, mutta pelin vaihtoehtoinen seikkailumoodi asettaa pelihahmon selviytymishaasteeseen Maxwellia vastaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Don’t Starve on Klei Entertainmentin ensimmäinen kokeilu selviytymis-genreen, ja on todennäköisesti Klein tunnetuin peli. Peliä on verrattu Minecraftiin ja Terrariaan tavaroiden valmistusmekaniikan takia, mutta eroaa hyvin paljon tyylinsä takia. Peli sai heti ilmestyessään positiivista palautetta kriitikoilta ja pelaajilta omaperäisestä tyylistään, musiikistaan ja monimuotoisuudestaan, vaikkakin korkea vaikeustaso ja peruuttamaton kuolema otettiinkin vähemmän lämpimästi vastaan. Vuoden kuluttua julkaisusta, Don’t Starvea oli myyty yli miljoona kappaletta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Don't Starve store.steampowered.com. Viitattu 28.3.2013.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.