Don’t Starve

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Don’t Starve
Kehittäjä Klei Entertainment
Julkaisuaika 23. huhtikuuta 2013[1]
PlayStation 4
7. tammikuuta 2014
Lajityyppi toimintaseikkailu, selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows, Linux, OS X, PlayStation 4, Wii U
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Don’t Starve on indie-yhtiö Klei Entertainmentin kehittämä selviytymis-seikkailupeli. Peli julkaistiin 23. huhtikuuta 2013 Steamiin Microsoft Windowsille,OS X:lle ja Linuxelle. Don't Starve julkaistiin vuotta myöhemmin myös PlayStation 4:lle.

Ladattava lisäsisältö Reign of Giants julkaistiin 30. huhtikuuta 2014 ja itsenäinen moninpeliversio "Don't Starve Together" on nyt beta-testauksessa, early-accessina.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli aloitetaan Wilson-nimisellä tiedemiehellä, jonka demoni, Maxwell, lähettää keskelle tuntematonta, vaarallista ja täynnä outoja asioita täynnä olevaa satunnaisesti regenoitua maailmaa. Peliin ei kuulu minkäänlaista ohjeistusta, vaan pelaajan on itse selvitettävä miten pysyä hengissä keräämällä tarvikkeita ja resursseja pelin crafting- mekaniikan avulla. Pelissä tulee selviytyä mahdollisimman pitkään, huolehtien pelihahmon terveys-, nälkä- ja mielenterveystasosta taistellessa surrealistisia vihollisia ja oliota vastaan. Peli ei ole tarinakeskeinen, mutta pelin vaihtoehtoinen seikkailumoodi asettaa pelihahmon selviytymishaasteeseen Maxwellia vastaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Don’t Starve on Klei Entertainmentin ensimmäinen kokeilu selviytymis-genreen, ja on todennäköisesti Klein tunnetuin peli. Peliä on verrattu Minecraftiin ja Terrariaan tavaroiden valmistusmekaniikan takia, mutta eroaa hyvin paljon tyylinsä takia. Peli sai heti ilmestyessään positiivista palautetta kriitikoilta ja pelaajilta omaperäisestä tyylistään, musiikistaan ja monimuotoisuudestaan, vaikkakin korkea vaikeustaso ja peruuttamattoman kuolema otettiinkin vähemmän lämpimästi vastaan. Vuoden kuluttua julkaisusta, Don’t Starvea oli myyty yli miljoona kappaletta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.