Terraria

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Terraria
Terraria Logo.png
Kehittäjä Re-Logic
Julkaisija Re-Logic
Jakelija Steam (online) 9,99 €
Taiteilija(t) Finn Brice ”Tiy”
Gabriel Henrique Kiesshau ”Red Yoshi”
Julkaisuaika

Steam
16. toukokuuta 2011

Lajityyppi seikkailu, indie, toiminta, hiekkalaatikko, roolipeli
Pelimuoto yksinpeli, monipeli
Alusta

Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS, Linux


Ohjelmointikieli: C#
Microsoft XNA Framework
Laitevaatimukset

Prosessori: 1,6 GHz
Muistia: 512 MB
Kiintolevyn tilaa : 200 MB
Näytönohjain: 128mb
DirectX®: 9.0c tai parempi

[1]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Terraria on 2D seikkailu/toiminta indie-peli, joka perustuu tutkimiseen, rakentamiseen, taistelemiseen monien eri olentojen kanssa. Terrarian julkaisi itsenäinen pelistudio Re-Logic 16. toukokuuta 2011. Terrarian PlayStation 3 -versio julkaistiin 26. maaliskuuta 2013, ja heti seuraavana päivänä, 27. maaliskuuta 2013 julkaistiin Xbox Livessä Terrarian Xbox 360 -versio. Pelin Konsoliversioiden julkaisija on 505 Games ja kehittäjä Engine Software.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria muistuttaa Minecraftia ja klassisia Nintendo-pelejä, kuten Metroidia. Pelin graafinen tyyli muistuttaa 16-bittisiä spritejä, joita on peleissä, jotka on julkaistu Super Nintendo Entertainment Systemille.

Terrariassa voi luoda oman hahmon, jonka ulkonköä voi muuttaa. Pelissä voi louhia mineraaleja, kuten rautaa ja kultaa ja valmistaa niistä työkaluja, aseita ja muita esineitä. Pelaajan pitää rakentaa oma talo, sillä yöllä zombit ja muut hirviöt kulkevat maan päällä, ja ilman erillisiä aseita tai haarniskaa, voi olla vaikea selvitä. Pelissä on useita kasvillisuusvyöhykkeitä kuten viidakko, aavikko, meri jne. ja erilaisia maanalaisa rakennuksia ja luolia jotka ovat täynnä hirviöitä. Pelissä on myös useita päävastuksia joilta saa kuollessaan arvokkaita esineitä, joita edellytetään pelissä edistymiseen. Kun pelaaja tappaa Wall of Flesh-päävastuksen, maailmaan ilmestyy uudenlaisia vaarallisempia hirviöitä sekä arvokkaita mineraaleja, toisin sanoen peli siirtyy "hard mode" tilaan.

Tärkeimmät ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumenestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria julkaistiin 16. toukokuuta 2011 verkkokauppa Steamissa. Ilman markkinointikampanjaa yhden päivän sisällä Terraria myi yli 50 000 kopiota Steamissa ja parhaimmillaan 17 121 pelaajaa pelasi Terrariaa samaan aikaan. Terraria oli päivän toiseksi myydyin ja kuudenneksi pelatuin peli Steamissa.[2]

Tulevaisuudensuunnitelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria on ohjelmoitu C#:lla, minkä johdosta se on ollut mahdollista julkaista myös Xbox 360 -pelikonsolille.[3] Julkaisun jälkeen peliä päivitettiin usein uudella sisällöllä, kuten esineillä, NPC-hahmoilla ja vihollisilla. Satunnaisesti generoituihin maailmoihin suunniteltiin myös uusia aluetyyppejä, eli Terrarian biomeja.[4][5] Helmikuussa 2012 kehittäjät ilmoittivat etteivät aio jatkaa aktiivista pelinkehitystä[6], mutta julkaisevat viimeisen bugikorjauspäivityksen. Tästä kaikesta huolimatta pelin kehitystä jatkettiin fanien palautteen vuoksi ja pelistä ilmestyi suuri päivitys numeroltaan 1.2 lokakuun 1. päivä. 1.3-versio on myös kehitteillä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]