Terraria

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Terraria
Terraria Logo.png
Kehittäjä Re-Logic
Julkaisija Re-Logic
Jakelija Steam (online) 9,99 €
Taiteilija(t) Finn Brice ”Tiy”
Gabriel Henrique Kiesshau ”Red Yoshi”
Julkaisuaika

Steam
16. toukokuuta 2011

Lajityyppi Seikkailu, Indie,Toiminta,hiekkalaatikko,Roolipeli
Pelimuoto Yksinpeli, Monipeli
Alusta

Microsoft Windows, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS, Linux


Ohjelmointikieli: C#
Microsoft XNA Framework
Laitevaatimukset

Prosessori: 1,6 GHz
Muistia: 512 MB
Kiintolevyn tilaa : 200 MB
Näytönohjain: 128mb
DirectX®: 9.0c tai parempi

[1]
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Terraria on 2D seikkailu/toiminta indie-peli, joka perustuu tutkimiseen, rakentamiseen, taistelemiseen monien eri olentojen kanssa sekä kalastamiseen. Terrarian julkaisi itsenäinen pelistudio Re-Logic 16. toukokuuta 2011. Terrarian PlayStation 3 -versio julkaistiin 26. maaliskuuta 2013, ja heti seuraavana päivänä, 27. maaliskuuta 2013 julkaistiin Xbox Livessä Terrarian Xbox 360 -versio. Pelin Konsoliversioiden julkaisija on 505 Games ja kehittäjä Engine Software.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria muistuttaa Minecraftia ja klassisia Nintendo-pelejä, kuten Metroidia. Pelin graafinen tyyli muistuttaa 16-bittisiä spritejä, joita on peleissä, jotka on julkaistu Super NES:lle. Itse pelissä voi luoda oman hahmon, jonka hiustyyliä ja vaatteiden väriä voi vaihtaa. Maailmaa luodessa voi valita, onko maailma Small (pieni), Medium (keskikokoinen) vai Large (suuri). Maailmasta voi kaivaa aineita, kuten rautaa ja valmistaa siitä työkaluja, aseita ja muita esineitä. Pelaajan pitää rakentaa päivällä talo/suoja koska yöllä zombit ja muut hirviöt tulevat maan pinnalle. Pelissä on useita kasvillisuusvyöhykkeitä kuten viidakko, aavikko, meri jne. ja erilaisia maanalaisa rakennuksia ja luolia jotka ovat täynnä hirviöitä. Pelissä on myös useita päävastuksia jotka pudottavat kuollessaan arvokkaita esineitä. Kun pelaaja tappaa päävastuksen Wall of Fleshin, maailmaan ilmestyy uudenlaisia vaarallisempia hirviöitä, arvokkaita mineraaleja sekä mekaaniset päävastukset.

Tärkeimmät ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkumenestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria julkaistiin 16. toukokuuta 2011 verkkokauppa Steamissa. Ilman markkinointikampanjaa yhden päivän sisällä Terraria myi yli 50 000 kopiota Steamissa ja parhaimmillaan 17 121 pelaajaa pelasi Terrariaa samaan aikaan. Terraria oli päivän toiseksi myydyin ja kuudenneksi pelatuin peli Steamissa.[2]

Tulevaisuudensuunnitelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terraria on ohjelmoitu C#:lla, minkä johdosta se on ollut mahdollista julkaista myös Xbox 360 -pelikonsolille.[3] Peliä päivitetään noin viikon välein uudella sisällöllä, kuten esineillä, NPC-hahmoilla ja vihollisilla. Satunnaisesti generoituihin maailmoihin suunnitellaan myös uusia aluetyyppejä, eli Terrarian biomeja.[4][5] Helmikuussa 2012 kehittäjät ilmoittivat etteivät aio jatkaa aktiivista pelinkehitystä[6], mutta julkaisevat viimeisen bugikorjauspäivityksen. Tästä kaikesta huolimatta pelin kehitystä jatkettiin fanien palautteen vuoksi ja pelistä ilmestyi suuri päivitys numeroltaan 1.2 lokakuun 1. päivä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]