Dino Crisis 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dino Crisis 2
DINO CRISIS 2 LOGO.svg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Virgin Interactive
Ohjaaja Shu Takumi
Tuottaja Hiroyuki Kobayashi
Käsikirjoittaja Noboru Sugimura
Yosuke Hirano
Kishiko Miyagi
Säveltäjä Sayaka Fujita
Makoto Tomozawa
Pelisarja Dino Crisis
Julkaistu
  • JP 13. syyskuuta 2000
  • NA 29. syyskuuta 2000
  • EU 24. marraskuuta 2000
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 16
USK 16
Alusta PlayStation, Microsoft Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dino Crisis 2 on Capcomin kehittämä ja julkaisema toimintaseikkailupeli. Capcom julkaisi pelin Japanissa ja Pohjois-Amerikassa PlayStationille syyskuussa 2000, Virgin Interactive Euroopassa marraskuussa. Pelin Microsoft Windows -versio julkaistiin kolme vuotta myöhemmin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on lisätty enemmän aseita, kuten sekundaariset aseet, joita voi käyttää pääaseiden rinnalla. Pelattavuuden muutoksien lisäksi peli esittelee myös uusia dinosauruksia ja muita esihistoriallisia eläimiä, kuten Triceratops, Giganotosaurus, Allosaurus, Mosasaurus, Plesiosaurus, Oviraptor ja Inostrancevia.

Peliin on myös lisätty ”extinction points” ja ”combo points” -pisteet, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden ostaa ammuksia (joita ei enää joudu etsimään maasta) ja aseita, kuten myös salaisien asioiden ostamiseen pelin läpäisemisen jälkeen. Aseita (sekä ammuksia, lääkepakkauksia ja varusteita) voi ostaa pelin aikana tietyiltä alueilta löytyvistä tietokoneterminaaleista.

Uutuutena pelistä löytyy myös Extra Crisis, jossa on kaksi minipeliä: Dino Colosseum, jossa pelaaja kohtaa dinosauruksia lajeittain areenalla (samankaltainen kuin useissa taistelupelissä nähtävä survival mode) ja Dino Duel, jossa pelaaja voi taistella dinosauruksena toista dinosaurusta vastaan, kuten videopelissä Warpath: Jurassic Park. Pelaajan täytyy kerätä kaikki 11 ympäri pelialuetta löytyvää Dino Fileä, eli pieniä tietopaketteja pelin dinosauruksista, saadakseen loputtomat ammukset pelin läpäisemisen jälkeen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Regina (ääninäyttelijänä Stephanie Morgenstern) on tuttu hahmo ensimmäisestä Dino Crisisistä. Hän on Secret Operation Raid Teamin eli S.O.R.T.-ryhmän jäsen, joka vastaa toimistaan suoraan hallitukselle. Hän selviytyi viimeisimmästä operaatiostaan, operaatio Dr. Kirkistä, joka tapahtui vuotta aikaisemmin (ensimmäisen Dino Crisisin tapahtumat). Hänen ketteryytensä ja hyvä järjenkäyttönsä ovat hänen suurimmat vahvuutensa. Hänellä on aloitusaseinaan pistooli ja elektrošokkinen veitsi, joka on tarkoitettu dinosaurusten nirhaamiseen, mutta sillä ei ole paljoa voimaa. Veitsellä voi myös avata sähköisiä lukkoja.
  • Dylan Morton (ääninäyttelijä Gabriel Hogan) on T.R.A.T.-ryhmän sotilas, joka lyöttäytyy yhteen Reginan kanssa. Vaikka hänellä on huonompi ketteryys, hän on erityisen taidokas tuliaseiden kanssa ja pystyy käyttämään pelin voimakkaimpia aseita. Hänellä on aloitusaseinaan haulikko sekä machete, jolla pystyy paitsi katkaisemaan ovien ympärille sotkeutuneet köynnökset, mutta myös viiltämään dinosauruksia.
  • David Fork (ääninäyttelijänä Eric Hempsall) on Dylanin tiimikaveri, joka selvisi pelin alussa tapahtuneesta verilöylystä. David on aina hilpeä ja kasvattamassa yleistä moraalia. Hän myös käyttää cowboyhattua. Vaikka hänen taistelutaitonsa eivät ole yhtä loistavat kuin Dylanilla, hänen ystävällisyytensä on hänen suurin vahvuutensa.
  • Paula (ääninäyttelijä Lisa Yamanaka) on yksi Edward Cityn arvoituksellisista mustapukuisista hahmoista. Hän käyttäytyy rauhallisemmin Dylanin lähellä. Loppua kohden selviää että hänellä on vaikuttava rooli pelissä, sillä hän on Dylanin tytär, joka on joutunut saarelle tulevaisuudesta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 2010. Edward City, kaupunki, joka on tarkoitettu täysin tieteellisille tutkimuksille Kolmannella Energialla (engl. Third Energy), on kadonnut, ja sen paikalle on ilmestynyt esihistoriallinen viidakko. Etsintä- ja pelastusryhmä T.R.A.T. on lähetetty saarelle selvittämään, mitä on tapahtunut kaupungille ja sen asukkaille. Regina, ensimmäisen pelin päähahmo, on lähetetty mukaan kokemuksestaan dinosaurusten kanssa. Regina ja Dylan-niminen T.R.A.T-ryhmään kuuluva sotilas rantautuvat saarelle, mutta mukana tullut sotilastiimi kuolee suuren Velociraptor-lauman hyökätessä heidän kimppuunsa. Reginan ja Dylanin lisäksi hyökkäyksestä pelastuu myös Dylanin kaveri David, joka pelastaa heidät Tyrannosaurus rexiltä ampumalla tätä raketinheittimellä. David kuolee myöhemmin pelastaessaan Dylanin Allosaurukselta.

Pelin edetessä pelaaja kohtaa mustapukuisia ihmisiä, joista yksi käynnistää hologrammin, jossa esiintyvä tulevaisuuden Dylan kertoo saaren tapahtumista. Tutkijat olivat olleet tutkimassa aikamatkustusta Kolmannen Energian avulla. Yrittäessään siirtää dinosauruksia nykyisyyteen, konestoissa tapahtui vika, jonka seurauksena tutkijat joutuivat menneisyyteen, kaupunki tulevaisuuteen ja dinosaurukset nykyisyyteen. Tukikohdan itsetuhojärjestelmän käynnistyessä Dylan käynnistää satelliittilaserin, joka tuhoaa Giganotosauruksen lopullisesti. Dylanin tyttäreksi, Paulaksi, paljastuneen mustapukuisen tytön jalka jää kaatuvien laitteiden alle, eikä tämä pysty liikkumaan. Tukikohta on räjähtämäisillään, mutta Dylan päättää jäädä Paulan luokse. Dylan käskee tutkimuslevyä hallussaan pitävää Reginaa menemään nykyaikaan ja aikaportin avulla palaamaan pelastamaan heidät. Regina menee porttiin ja lupaa palaavansa takaisin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.