Demolition 23.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Demolition 23.jpg
Tiedot
Toiminnassa 19931995
Tyylilaji punk, glam punk, hard rock, sleaze rock
Kotipaikka Yhdysvallat New York, Yhdysvallat
Suomi Helsinki, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Michael MonroeLaulu, huuliharppu
Sam YaffaBasso, taustalaulu
Nasty SuicideKitara, taustalaulu
Jimmy ClarkRummut, taustalaulu

Entiset jäsenet

Jay HeningKitara, taustalaulu

Levy-yhtiö

Renegade Nation

Demolition 23. oli Michael Monroen johtama suomalais-yhdysvaltalainen Hanoi Rocksin jälkeinen hard rock-, glam punk, glam rock- ja punkvaikutteinen yhtye, joka toimi vuosina 1993–1995.

Yhtyeen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1992 New Yorkissa laulaja Michael Monroe ja basisti Sam Yaffa päättivät perustaa yhtyeen Michael Monroe & Friends. Mukana yhtyeessä oli The Damned -yhtyeen entinen rumpali Rat Scabies ja Bruce Springsteenin E-Street Bandissa vaikuttanut kitaristi Little Steven. Tosin jo vuonna 1993, kun yhtyeen nimeksi oli vaihtunut Demolition 23, Scabies korvattiin Jimmy Clarkilla ja Little Steven Star Star -yhtyeessä ja Johnny Thundersin kanssa soittaneella kitaristilla Jay Heningillä.

Vuonna 1994 yhtye julkaisi ainoaksi jääneen, yhtyeen nimeä kantavan albumin Demolition 23. Kitaristi Jay Hening jäi pois yhtyeestä, kun hän ei päässyt passiongelmiensa takia Euroopan- ja Japanin-kiertueelle. Monroe otti Heningin tilalle Hanoi Rocksin entisen kitaristin ja ystävänsä Nasty Suiciden, joka ilmoitti yllättäen lehdistötilaisuudessa Tavastian-keikan jälkeen 12. elokuuta olevansa yhtyeen pysyvä jäsen. Suicide oli eronnut Cheap and Nasty -yhtyeestään maaliskuussa 1994.

Yhtye esiintyi 14. helmikuuta 1995 Tavastia-klubilla Helsingissä. Esiintymisestä teki historiallisen se, että Hanoi Rocksin kuuluisimman kokoonpanon jäsenet rumpali Razzlea lukuun ottamatta esiintyivät yhdessä ensimmäisen kerran Hanoi Rocksin hajoamisen jälkeen. Andy McCoy nimittäin tuli lavalle soittamaan yhdessä Nasty Suiciden, Michael Monroen ja Sam Yaffan kanssa Hanoi Rocksin kappaleet ”Problem Child”, ”In the Year ’79” ja ”I Feel All Right”.

Yhtye hajosi vuonna 1995, kun Nasty Suicide erosi yhtyeestä kesken Euroopan- ja Britannian-kiertueen. Britanniassa levy oli ollut Indie Record Charts -listan ykkösenä ja saanut hyvät arvostelut. Michael Monroe muutti takaisin Suomeen kesällä 1995. Jay Hening teki itsemurhan huhtikuun lopulla 1997.

Yhtyeen hajoamisen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hajoamisen jälkeen Michael Monroe teki suomalaismuusikoiden ja Demolition 23. -rumpalin Jimmy Clarkin kanssa yhteistyötä Suomessa. Jimmy Clark oli rumpalina myös Monroen sooloalbumilla Peace of Mind. Monroe jatkoi soolouraansa Hanoi Rocksin uudelleenperustamiseen saakka. Sam Yaffa soitti Jan Stenforsiksi nimensä takaisin muuttaneen Nasty Suiciden kanssa tämän viimeisellä ja ainoalla soololevyllä Vinegar Blood. Stenfors siirtyi levyn jälkeen siviilielämään ja Sam Yaffa palasi takaisin Yhdysvaltoihin. Sam Yaffa vaikutti sittemmin yhtyeissä Mad Juana ja New York Dolls sekä Michael Monroen uudelleen vuonna 2010 kokoamassa sooloyhtyeessä, jonka keikoilla myös Nasty Suicide on vieraillut.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]