Danny Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee muusikkoa. Muista samannimisistä henkilöistä katso Daniel Jones.
Daniel Alan David Jones
Henkilötiedot
Syntynyt12. maaliskuuta 1986 (ikä 38)
Muusikko
Taiteilijanimi Danny Jones
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2003-
Tyylilajit pop, rock
Soittimet kitara, huuliharppu, ukulele,laulu
Yhtyeet McFly
Levy-yhtiöt Island Records ja Super Records (käännä suomeksi)View and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.mcfly.com

Daniel "Danny" Alan David Jones, tunnetaan myös nimellä Danny Jones (s. 12. maaliskuuta 1986 Bolton, Englanti, Iso-Britannia) laulaa ja soittaa kitaraa McFly-yhtyeessä, johon kuuluvat myös Tom Fletcher (kitara ja laulu), Harry Judd (rummut) sekä Dougie Poynter (basso).

Danny Jonesin perheeseen kuuluvat vanhemmat Kathy ja Alan, sekä 2 vuotta vanhempi sisko, Vicky. Jones kasvoi ja kävi koulua Boltonissa. Häntä kiusattiin, koska hän oli musikaalinen. Myöhemmin Jones kirjoitti kappaleen "Not Alone" kokemuksistaan. Danny on myös kirjoittanut World Trade Centerin tapahtumien jälkeen kappaleen "Silence of the city".

Danny Jones opiskeli Bury Collegessa, mutta kuitenkin keskeytti opiskelunsa McFlyn luodessa uraa. Jones muutti yhteen Tom Fletcherin, Harry Juddin ja Dougie Poynterin kanssa Lontoon läheisyyteen. He asuivat yhdessä noin 3 vuotta. Danny Jones on vastuussa suurimmasta osasta McFlyn kappaleiden lyriikoista Tom Fletcherin kanssa ja McFly onkin saanut peräti 7 #1 hittiä Isossa-Britanniassa. Danny Jones on voittanut lukuisia palkintoja McFlyn kanssa, mutta yksilönä hänet on valittu mm. parhaimman näköiseksi mieheksi. Hän on vasenkätinen, mutta soittaa kitaraa kuten oikeakätiset.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.