World Trade Centers Association

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta World Trade Center)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee World Trade Center -rakennuksia yleensä. Termillä viitataan usein New Yorkin tuhoutuneisiin kaksoistorneihin. Elokuvasta kerrotaan artikkelissa World Trade Center (elokuva).

World Trade Center Association (WTCA) perustettiin vuonna 1970 New Yorkissa. Sen tarkoitus on kerätä yhteen niin julkisia kuin yksityisiäkin yrityksiä ja tarjota näille ulkomaankauppaa edistäviä palveluita ja tietoa. Keskuksia on maailmassa yli kolmesataa noin 90 maassa[1]. Keskusten välistä yhteistyötä organisoi kattojärjestö World Trade Centers Association, joka on voittoa tavoittelematon epäpoliittinen järjestö.

Suomessa on kolme World Trade Centeriä, jotka sijaitsevat Aleksanterinkadulla Helsingissä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä Lemminkäisenkadulla Turussa.

Kuvagalleria World Trade Centereista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Yorkin World Trade Center

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Yorkin World Trade Center oli World Trade Centereista tunnetuin. Se oli rakennuskompleksi, johon kuului kokonaisuudessaan seitsemän rakennusta. Projektin suunnitteli amerikanjapanilainen arkkitehti Minoru Yamasaki. Noin 50 000 ihmistä teki töitä päivittäin näissä rakennuksissa.lähde? New Yorkin World Trade Centerin rakennukset WTC1, WTC2, WTC3, WTC6 ja WTC7 tuhoutuivat syyskuun 11. päivän iskussa vuonna 2001. Iskujen jälkeen alue on rakennettu täysin uudelleen.

  1. World Trade Centers Association wtca.org. Viitattu 21.7.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]