Dougie Poynter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dougie Poynter McFly.jpg

Douglas "Dougie" Lee Poynter (s. 30. marraskuuta 1987 Corringham, Essex, Englanti) on brittiläisen McFly -yhtyeen bassisti ja taustalaulaja. Poynterin lisäksi bändiin kuuluvat myös kitaristi-vokalistit Danny Jones ja Tom Fletcher, sekä rumpali Harry Judd. Poynter liittyi bändiin koe-esiintymisen kautta vuonna 2003, ollessaan vasta 15-vuotias.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dougie Poynter syntyi Orsett Hospital -sairaalassa, lähellä Corringhamia, Essexiä. Poynter asui äitinsä Samin ja nuoremman sisaruksensa Jazzien kanssa kolmisin heidän isänsä jätettyä perheen hieman ennen kuin Poynter koe-esiintyi McFlylle. Poynter kävi koulua Gable Hall School Arts Collegessa kotikaupungissaan. Poynter on kertonut olevansa koulukiusattu nuorempana.

Poynterin tiedetään olevan suuri eläinrakas. Hän on omistanut mm. liskoja ja koiria. Eläinten lisäksi Poynter on ollut kiinnostunut myös skeittaamisesta ja surffaamisesta, ja hän on kertonut harrastavansa molempia lajeja.

Ollessaan 12-vuotias, Poynter inspiroitui Blink-182 -bändistä tutuista Tom Delongesta ja Mark Hoppusista, ja hän päätti opetella soittamaan bassokitaraa. 15-vuotiaana Poynter päätti koe-esiintyä bändiin nähtyään NME -lehdessä ilmoituksen, joka kertoi basistin ja rumpalin vapaista paikoista uudessa bändissä. Koe-esiintymisen pitäneet Tom Fletcher ja Danny Jones pitivät Poynterista ja tahtoivat tämän mukaan. Samana päivänä bändiin koe-esiintyi myös McFlyn nykyinen rumpali Harry Judd ja niin McFly oli syntynyt.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McFlyn ensimmäisinä vuosina Poynter on antanut itsestään ujon kuvan medialle. Hän on pysynyt mielellään hiljaa haastatteluissa ja taka-alalla valokuvissa. Huolimatta Poynterin "mediakäyttäytymisestä", fanit tuntevat miehen bändin hassuttelijana. Lavalla ja backstagella Poynter on rennompi ja vapautuneempi, ja McFlyn kolmannen albumin julkaisun aikoihin Poynter alkoi tuoda itseään enemmän esille.

Vuonna 2006 Poynter voitti brittiläisen Virgin Awardin -palkinnon kategoriasta "Most Fanciable Male".

Poynter seurusteli S Club 8 -yhtyeestä tutuksi tulleen, nyttemmin The Saturdays -yhtyeessä laulavan Frankie Sandfordin kanssa. Seurustelee tällä hetkellä Lara Carew Jonesin kanssa. Vuoden 2011 lopussa Poynter kruunattiin viidakon kuninkaanksi brittiläisen ralitysarjan I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here! 11. kaudella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.