Caribbean Football Union

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caribbean Football Union
Perustettu 28. tammikuuta 1978
Jäsenet 31 jäsenliittoa
Presidentti Gordon Derrick
Kattojärjestö CONCACAF

Caribbean Football Union (CFU) on Karibian nimellinen jalkapalloliitto. Se edustaa 25:ttä FIFAn jäsenmaata ja kuutta FIFAan kuulumatonta maata Karibialla sekä muualla Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Liitto perustettiin vuonna 1978 ja sen jäsenet kuuluvat Pohjois-Amerikan jalkapalloliittoon eli CONCACAFiin.

Liitto sai kansainvälistä huomiota, kun se paljasti, että FIFAn presidentiksi pyrkinyt Mohammed bin Hammam oli tarjonnut jokaisen jäsenliiton edustajalle 40 000 Yhdysvaltain dollaria CFU:n kokouksessa vuonna 2011. Useat olivat hyväksyneet tarjouksen. Tämä johti monien CFU:n tärkeimpien jäsenten sulkemiseen jalkapallosta.

Jäsenmaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset jäsenmaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näistä Bonaire, Guadeloupe, Martinique, Ranskan Guayana, Saint Martin sekä Sint Maarten eivät kuulu FIFAan.

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caribbean Cup on CFU:n järjestämä epäsäännöllisin väliajoin pidettävä Karibian maiden mestaruusturnaus. Samalla se toimii CFU:n jäsenten karsintaturnauksena Pohjois-Amerikan mestaruusturnaukseen CONCACAF Gold Cupiin, kun turnauksen neljä parasta pääsevät seuraavaan järjestettävään Gold Cupiin.

CFU Club Championship on joka kausi järjestettävä Karibian seurajoukkueturnaus. Turnauksen voittaja etenee suoraan CONCACAF Champions Leagueen, ja toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet pääsevät CONCACAF Leagueen, joka toimii karsintaturnauksena CONCACAF Champions Leaguelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.cfufootball.org/index.php/member-associations (engl.)