Arina Averina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arina Averina
Arina vuoden 2017 Euroopan mestaruuskilpailuissa.
Arina vuoden 2017 Euroopan mestaruuskilpailuissa.
Henkilötiedot
Syntynyt13. elokuuta 1998 (ikä 25)
Zavolžje
Kansalaisuus  Venäjä
Uran tiedot
Lempinimi Arisha, Arishok
Pituus 164 cm
Laji rytminen voimistelu
Seura Gazprom
Valmentaja Vera Shatalina, Irina Viner-Usmanova

Tietolaatikko päivitetty 7. elokuuta 2017

Mitalit
Maa:  Venäjä
Naisten rytminen voimistelu
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Pesaro 2017 pallo
Kultaa Kultaa Pesaro 2017 nauha
Kultaa Kultaa Sofia 2018 joukkue
Hopeaa Hopeaa Pesaro 2017 neliottelu
Hopeaa Hopeaa Pesaro 2017 vanne
Pronssia Pronssia Pesaro 2017 keilat
Pronssia Pronssia Sofia 2018 vanne
Pronssia Pronssia Sofia 2018 keilat
EM-kilpailut
Kultaa Kultaa Budapest 2017 pallo
Kultaa Kultaa Budapest 2017 keilat
Kultaa Kultaa Budapest 2017 joukkue
Kultaa Kultaa Guadalajara 2018 neliottelu
Grand Prix-finaali
Hopeaa Hopeaa Eilat 2016 nauha
Hopeaa Hopeaa Eilat 2016 vanne
Pronssia Pronssia Eilat 2016 kokonaiskilpailu
World Games
Kultaa Kultaa Wroclaw 2017 vanne
Kultaa Kultaa Wroclaw 2017 pallo
Kultaa Kultaa Wroclaw 2017 nauha
Pronssia Pronssia Wroclaw 2017 keilat

Arina Alekseevna Averina (ven. Арина Алексеевна Аверина, s. 13. elokuuta 1998) on venäläinen rytminen voimistelija, joka on voittanut kolme maailmanmestaruutta.

Averina on vuoden 2016 Grand Prixin finaalin pronssimitalisti. Vuoden 2017 MM-kilpailuissa Italian Pesarossa hän voitti kultaa pallolla ja nauhalla sekä saavutti hopeaa neliottelussa ja vanteella sekä pronssia keiloilla[1]. Vuoden 2018 MM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa hän voitti kultaa joukkuekilpailussa sekä saavutti pronssia vanteella ja keiloilla[2]. Kansallisella tasolla hän on kaksinkertainen Venäjän mestaruuskisojen mitalisti vuosina 2015 ja 2017. Hänellä on identtinen kaksoissisko, menestynyt rytminen voimistelija Dina Averina.[3]

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arina Averina syntyi 13. elokuuta 1998 Zavolžjessa Venäjällä. Hänen vanhempansa ovat Ksenia Averina ja Aleksey Averin. Arinalla on identtinen kaksoissisko Dina Averina sekä isosisko Polina Averina.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arina Averinaa sekä hänen siskoansa Dina Averinaa valmensi Larisa Belova, kunnes heistä tuli Venäjän maajoukkueen jäseniä ja he alkoivat harjoitella Moskovassa Novogorskin olympiaharjoittelukeskuksessa. Heidän valmentajakseen tuli Vera Shatalina. He aloittivat kilpailemaan kansainvälisissä kilpailuissa 2011, jolloin he kilpailivat Russian-Chinese Youth Gamesissa, Arinan sijoittuessa viidenneksi kokonaiskilpailussa.

Vuonna 2012 Arina Averina sijoittui yhdenneksitoista Venäjän juniorimestaruuskilpailuissa. Arina ja Dina Averina kilpailivat Venera Cupissa Eilatissa, ja Arina voitti pronssia kokonaiskilpailussa. Hän voitti myös hopeaa vanteella ja pronssia pallolla, keiloilla ja nauhalla. Hän kilpaili Ljubljanassa MTM Cupissa, ja hän voitti team-kisassa kultaa Aleksandra Soldatovan ja Dina Averinan kanssa.

Kaudella 2013 Averina kilpaili Venäjän juniorimestaruuskilpailuissa sijoittuen viidenneksi. Hän kilpaili Happy Caravan Cupissa Taškentissa, voittaen Team-kisan kultaa yhdessä Dina Averinan kanssa. Arina kilpaili Russian Spartakiada's 6th Summer Student Gameseissa, sijoittuen toiseksi kokonaiskilpailussa.

Vuonna 2014 Averina kilpaili Moskovan 2014 Grand Prixissä seniorisarjassa voittaen kokonaiskilpailun hopeaa. Tämän jälkeen hän kilpaili Holonin 2014 Grand Prixissä ja voitti kokonaiskilpailun kultaa. Hänen seuraava kilpailunsa oli Baltic Hoop 2014, jossa hän voitti kokonaiskilpailun hopeaa, ja välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa pallolla, hopeaa keiloilla ja nauhalla ja pronssia vanteella. Averina kilpaili Venäjän mestaruuskisoissa, missä hän sijoittui kokonaiskilpailun seitsemänneksi.

Averina aloitti hänen kautensa vuonna 2015 Moskovan Grand Prixissä. Tämän jälkeen hän kilpaili kansainvälisessä Corbeil Essonnes -kilpailussa missä hän voitti kokonaiskilpailun kultaa, ja hän voitti kaikki neljä kultamitalia välinekohtaisissa finaaleissa (pallo, vanne, keilat, nauha). Hän kilpaili MTK-Budapest-kilpailussa, sijoittuen kolmanneksi. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti hopeaa pallolla ja pronssia vanteella. Tämän jälkeen hän kilpaili kansainvälisessä Dundee International Tournament 2015 -kilpailussa Bulgarian Sofiassa sijoittuen kokonaiskilpailun toiselle sijalle.

Vuonna 2016 Averina aloitti kautensa Moskovan 2016 Grand Prixissä, sijoittuen kolmanneksi kokonaiskilpailussa ja välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa nauhalla ja hopeaa keiloilla. Tämän jälkeen hän kilpaili Lissabonin maailmancupissa sijoittuen kokonaiskilpailun viidenneksi. Hän pääsi nauhalla ja pallolla välinekohtaisiin finaaleihin, voittaen nauhalla hopeaa ja sijoittuen pallolla neljänneksi. Thiaisin Grand Prixissä 2016 Averina sijoittui kokonaiskilpailun viidenneksi ja hän pääsi keiloilla ja nauhalla välinekohtaisiin finaaleihin, sijoittuen molemmilla välineillä neljänneksi. Hän sijoittui neljänneksi Venäjän mestaruuskisoissa. Hän kilpaili Brnon Grand Prixissä sijoittuen viidenneksi kokonaiskilpailussa. Tämän jälkeen hän voitti kokonaiskilpailun hopeaa Bukarestin Grand Prixissä, ja hän pääsi kaikilla välineillä välinekohtaisiin finaaleihin; hän sijoittui toiseksi pallolla, kolmanneksi keiloilla, nauhalla ja neljänneksi vanteella. Averina kilpaili Sofian maailmancupissa sijoittuen neljänneksi kokonaiskilpailussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti pronssia vanteella ja keiloilla ja sijoittui neljänneksi pallolla ja seitsemänneksi nauhalla. Hän kilpaili Berliinin maailmancupissa, mutta vetäytyi ensimmäisen alkukilpailupäivän jälkeen, sillä hän kärsi käsivammasta. Averina kilpaili Grand Prixin finaalissa 2016 Israelissa, Eilatissa, jossa hän voitti kokonaiskilpailun pronssia. Hän pääsi nauhalla ja vanteella välinekohtaisiin finaaleihin, ja hän sijoittui molemmilla välineillä toiseksi.

Averinan kausi 2017 alkoi Moskovan Grand Prixillä, jossa hän sijoittui kolmanneksi kokonaiskilpailussa. Hän pääsi nauhalla välinekohtaisiin finaaleihin, voittaen hopeaa. Tämän jälkeen hän kilpaili Desio-Italia Trophyssa, missä hän voitti hopeaa kokonaiskilpailussa ja Team-kisan kultaa yhdessä Dina Averinan kanssa. Arina sijoittui kolmanneksi vuoden 2017 Venäjän mestaruuskisoissa. Hän kilpaili Marbellan Grand Prixissä, voittaen kokonaiskilpailun hopeaa ja välinekohtaisissa finaaleissa pronssia pallolla ja keiloilla. Hän kilpaili hänen vuoden 2017 ensimmäisessä World Cupissa Tashkentissa, voittaen hopeaa kokonaiskilpailussa. Hän pääsi kolmella välineellä (pallo, vanne, nauha) välinekohtaisiin finaaleihin, voittaen kaikilla välineillä kultaa. Hänen seuraava kilpailunsa oli Bakun maailmancup, missä hän voitti kultaa kokonaiskilpailussa. Hän pääsi kaikilla välineillä välinekohtaisiin finaaleihin, joissa hän voitti kultaa vanteella, hopeaa pallolla sekä nauhalla ja pronssia keiloilla. Budapestissä Euroopan mestaruuskisoissa 2017 Averina oli edustamassa Venäjää ja voittamassa joukkuekilpailussa kultaa (pisteet 182.175) yhdessä Aleksandra Soldatovan ja Dina Averinan kanssa. Arina Averina voitti kultaa myös pallolla ja keiloilla. Tämän jälkeen hän kilpaili Holonin 2017 Grand Prixissä ottaen kokonaiskilpailun voiton. Hän oli pallolla ja nauhalla välinekohtaisissa finaaleissa voittaen kultaa nauhalla ja hopeaa pallolla. Averina kilpaili vuoden 2017 World Gameseissa Wroclawissa, voittaen kolme kultamitalia vanteella, pallolla ja nauhalla ja pronssia keiloilla. Pesaron MM-kilpailuissa elo–syyskuussa 2017 hän voitti kultaa pallolla ja nauhalla sekä saavutti kaksossiskonsa Dina Averinan jälkeen hopeaa neliottelussa ja vanteella sekä pronssia keiloilla[1].

Vuoden 2018 EM-kilpailuissa Guadalajarassa Averina voitti kultaa neliottelussa. Saman vuoden MM-kilpailuissa Sofiassa hän voitti kultaa joukkuekilpailussa sekä saavutti pronssia vanteella ja keiloilla.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tikander, Vesa: Urheilun vuosikirja 39, s. 320. Urheilumuseo, 2018. ISBN 978-952-6644-12-7.
  2. a b Tikander, Vesa: Urheilun vuosikirja 40, s. 322. Urheilumuseo, 2019. ISBN 978-952-6644-14-1.
  3. Dina Averina takes 2017 Rhythmic World All-around title 2.9.2017. FIG. Viitattu 21.6.2018. (englanniksi)