Alsou

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alsou

Alsou, oikealta nimeltään Alsu Rälif qızı Abramova, ven. Алсу́ Рали́фовна Абра́мова, tyttönimeltään Safina) (s. 27. kesäkuuta 1983 Bugulma, Tataarien ASNT, Neuvostoliittolähde?) on tataarilaulaja ja hän on saanut arvonimen "Tatarstanin kansantaiteilija" ilmaisun "kansantaiteilija" ollessa koko Venäjällä arvostettu nimitys. Hänen esiintymistyylinsä on hyvän maun mukaista sovinnaisuuden ja aistillisuuden tasapainossa. Alsou osaa tuoda esiin sekä sisäisen että ulkoisen kauneutensa kaikessa esiintymisessään, mikä vaikuttaa osaltaan hänen valtavaan menestykseensä. Hän on raikkaasti erilainen.

Erityisen kuuluisa Alsu on kotimaassaan Venäjällä, mutta myös muualla entisen Neuvostoliiton alueella sekä Saksassa, Ranskassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Vuonna 2000 Alsu sijoittui Eurovision laulukilpailussa toiseksi kappaleella ”Solo”. Hän juonsi Moskovassa pidetyn Eurovision laulukilpailujen finaalin vuonna 2009 Ivan Urgantin kanssa.

Alsun isä Ralif Safin on rikas öljypohatta ja parlamentin ylähuoneen jäsen.

Alsou nimettiin Unescon rauhanartistiksi [1] 7. heinäkuuta 2011 tunnustuksena hänen sitoutumisestaan ​​auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä kaikkialla maailmassa, hänen hyväntekeväisyyteen tähtäävästä toiminnasta lapsuuden kehityksen hyväksi ja hänen omistautumistaan Unescon ihanteisiin ja tavoitteisiin.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2000: Alsu (Алсу)(venäjäksi)
  • 2001: Alsou (englanniksi)
  • 2002: Mne prinsnilas osen (Мне принснилас осен)
  • 2003: 19

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Alsou.


Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.