Allen Collins

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Allen Collins
Syntynyt 19. heinäkuuta 1952
Jacksonville, Florida, Yhdysvallat
Kuollut 23. tammikuuta 1990 (37 vuotta)
Jacksonville, Florida, Yhdysvallat
Aktiivisena 1964–1986
Tyylilajit Southern rock
Ammatit muusikko, lauluntekijä
Soittimet kitara
Tunnetuimmat soittimet Gibson Firebird
Gibson Explorer
Fender Stratocaster
Yhtyeet Lynyrd Skynyrd, The Rossington-Collins Band, The Allen Collins Band

Larkin Allen Collins Jr. (19. heinäkuuta 195223. tammikuuta 1990) oli Lynyrd Skynyrdin kitaristi.

Collins syntyi Floridassa ja kuului Lynyrd Skynyrdin alkuperäiskokoonpanoon, kun se perustettiin 1960-luvulla. Hän vammautui 20. lokakuuta 1977 lento-onnettomuudessa, jossa kuolivat mm. hänen yhtyetoverinsa Ronnie Van Zant, Steve Gaines ja Cassie Gaines. Kitaristin oikean käsivarren amputointia harkittiin, mutta tätä ei jouduttu toteuttamaan.

Lynyrd Skynyrd -yhtyeen ensimmäinen vaihe päättyi lento-onnettomuuteen. Collins jatkoi itse uraansa 1980-luvulla yhtyeissä The Rossington-Collins Band ja Allen Collins Band. Huono onni kuitenkin seurasi Collinsia, jonka vaimo Kathy kuoli vuonna 1980. Vuonna 1986 sattuneessa rattijuopumustapauksessa kuoli Collinsin tyttöystävä ja kitaristi itse halvaantui vyötäröstä alaspäin. Vuonna 1987 Lynyrd Skynyrd kokoontui Tribute-kokoonpanoon muistamaan kymmenen vuoden takaista onnettomuutta, Collins oli kiertueella "konsulttina" ja valitsi lavalle sijaisekseen Randalla Hall'in Jacksonvillestä, tämä oli soittanut Allen Collins Bandissa. Kiertueelta kuvatulla videolla hän vilahtaa muutamissa kohtauksissa pyörätuolissa ja julkaistulla livelevyllä hän on "arrangment consult". Esiintymään hän ei tämän jälkeen noussut koskaan ja kuoli keuhkokuumeeseen 1990.

Hän soitti Gibson Firebirdiä uransa alkupuolella, mutta esim. Sweet Home Alabamassa hän soitti Fender Stratocasteria. Myöhemmin hän vaihtoi Gibson Exploreriin, jota hän soitti Lynyrd Skynyrdissä, Rossington-Collins Bandissä, ja Allen Collins Bandissä. Uransa loppupuolella hän soitti jonkin aikaa Gibson Les Paul Jr:ää. Hänen Firebirdissään oli "teelusikka" -tyylinen vibrakoneisto. Gibson teki hänen muistokseen tribute-mallin hänen Korina-Exploreristaan. Siinä oli vibrola-vibrakoneisto, jota Allen ei luultavasti käyttänyt kitaroissaan.

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.