Adam Gontier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adam Gontier
Adam Gontier.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt21. toukokuuta 1978 (ikä 42)
Ammatti muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1992–
Tyylilajit alternative metal
post-grunge
hard rock
Soittimet Kitara
Yhtyeet

Three Days Grace (1997–2013)

Saint Asonia (2014-)
Levy-yhtiöt Jive Records
Aiheesta muualla
saintasonia.com

Adam Wade Gontier (s. 21. toukokuuta 1978) on kanadalainen rockmuusikko. Hänet tunnetaan Three Days Grace -yhtyeen entisenä laulajana, kitaristina ja sanoittajana. Gontier kuului myös Groundswell-nimiseen yhtyeeseen (yhtye ennen Three Days Gracea) ja oli myös kyseisen yhtyeen laulaja ja sanoittaja. Hän kuului yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon vuonna 1997. Nykyään hän on päävokalisti ja kitaristi yhtyeessä nimeltä Saint Asonia. Kanadalais-amerikkalainen yhtye perustettiin vuonna 2014.

Gontier meni vuonna 2004 naimisiin hänen lukioaikaisen tyttöystävänsä kanssa Naomi Faith Brewerin kanssa. Adam mainitsi eräässä elämäkertahaastattelussaan, että hän saattaa hankkia lapsia vuoden 2011 alussa. He kuitenkin erosivat, ja Gontier meni naimisiin Jeanie Marien kanssa vuonna 2015. Hän päätyi vuonna 2005 Toronton CAMH:iin (Centre for Addiction and Mental Health) oksikodoniriippuvuudesta kärsittyään. Tänä aikana hän kirjoitti monta One-X-albumilla olevaa kappaletta, muun muassa kappaleet ”Pain”, ”Animal I Have Become”, ”Over and Over” sekä ”Gone Forever”.

Adam Gontierin laulua kuullaan Apocalyptican kappaleessa ”I Don’t Care” (2007). Hän avusti Apocalypticaa kyseisessä kappaleessa ja on myös ilmoitettu, että Gontier on tehnyt yhteistyötä Daugthry-nimiseen yhtyeeseen kuuluvan Chris Daughtryn kanssa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamin äiti (Patricia Duffy) oli yksi henkilöistä, joka sai Adamin kiinnostumaan musiikista ja hän myös opetti Adamia soittamaan kitaraa. Kun Adam oli 12-vuotias hän lauloi muutamissa Jam-yhtyeissä. 14-vuotiaana Adam yhtyeineen esiintyi pienissä pubeissa. Hän myös kirjoitti tällöin kappaleen ”I Hate Everything About You”. Adamilla on monenlaisia tatuointeja. Hänen oikeassa käsivarressaan on musta vankka nauha ja sen alapuolella osa hänen yhtyeensä laulun sanoista kappaleesta ”Never Too Late” albumilta One-X, ja vasemmassa käsivarressaan Adamilla on erityisiä sanoja tarkoitettuna hänen isoäidilleen. Hänella on myös kaksi tatuointia rintakehässään. Hänellä on tatuointi vaimostaan Naomista vasemmassa käsivarressaan ja sana ”grace” tatuoituna hänen rystysiinsä käyttäen Jeff Buckleyn Grace albumin fonttia. Vuonna 2007 hän otti tribaali-tatuoinnin oikeaan olkavarteensa. Gontierilla on kaksi nuorempaa sisarusta, Christian ja Katelyn. Hänellä on myös kummitytär nimeltä Roo. Hänen serkkunsa, Cale Gontier, soittaa bassoa kanadalaisissa yhtyeissä nimeltä Art Of Dying ja Thornley. Gontierin musiikkiin on vaikuttanut Jeff Buckley, The Beatles, Alice In Chains, Dinosaur Jr, Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam ja Sunny Day Real Estate.

Adam tapasi yhtyeensä rumpalin Neil Sandersonin oltuaan yhdeksännellä luokalla. Myöhemmin Adamin oltua lukiossa, hän tapasi Brad Walstin, joka soittaa bassoa Three Days Gracessa. Adamin sanojen mukaan kaikki he kolme ystävystyivät ennen kuin heistä tuli bändi.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uransa alussa Three Days Gracessa oli vain Adam, Neil ja Brad. Myöhemmin he tapasivat Barry Stockin, joka on yhtyeen pääkitaristi. Yhtyeen kappaleesta ”I Hate Everything About You” tuli hitti ja sen jälkeen yhtyeestä tuli entistä suurempi. Kappale kertoo viha-rakkaussuhteesta. ”Wake Up” -kappaleessa taas pyydetään toista mahdollisuutta, jota ei koskaan saa. Adam on tehnyt toisten muusikoiden lauluista covereita ja omia versioitaan (akustisia), kuten Chris Isaacin kappaleesta ”Wicked Game”. Hän on myös laulanut pienen osan serkkunsa Calen yhtyeessä Art Of Dying kappaleessa ”Raining” ja ystäviensä yhtyeessä Before The Curtain (Adam keksi yhtyeen nimen) hän on myös laulanut hiukan yhdessä kappaleessa.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam on voittanut kaksi BMI-palkintoa ja on ollut parhaan musiikkivideon, parhaan rock-videon ja parhaan kansainvälisen videon ehdokkaana. Adam ja koko Three Days Grace on tehnyt rock-kappaleiden listan: ”I Hate Everything About You”, ”Animal I Have Become”,”Break”, ”Never Too Late” ja ”Riot”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.