Daughtry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daughtry
Daughtry esiintymässä Nokia Theatre Times Square:lla New Yorkissa, 5. joulukuuta 2007.
Daughtry esiintymässä Nokia Theatre Times Square:lla New Yorkissa, 5. joulukuuta 2007.
Tiedot
Toiminnassa 2006–
Tyylilaji rock, post-grunge, hard rock, pop rock
Kotipaikka McLeansville, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
Laulukieli Englanti
Jäsenet

Chris Daughtrylaulaja
Josh Paul, basisti
Josh Steely, kitaristi
Brian Craddock, rytmikitaristi
Jamal Moore, rumpali

Entiset jäsenet

Jeremy Brady, rytmikitaristi (20062007)
Joey Barnes, rumpali, kosketinsoittaja (20082010)

Levy-yhtiö

Sony Music
19
RCA

Aiheesta muualla
Virallinen kotisivu

Daughtry on yhdysvaltalainen rock-yhtye Pohjois-Carolinasta, jonka perusti yhtyeen keulahahmo, entinen viidennen tuotantokauden American Idol -finalisti Chris Daughtry vuonna 2006. Yhtyeen esikoisalbumi, Daughtry, julkaistiin samana vuonna. Albumi oli Billboard 200 -listan sijalla yksi yhteensä kahden viikon ajan, sitä myytiin yli neljä miljoonaa kappaletta ja Billboard nimesi sen parhaiten myyneeksi albumiksi vuonna 2007. Daughtry on myös nopeiten myyty rock-albumi Soundscanin historiassa. Albumin ensimmäinen single "It's Not Over" oli kahdeksanneksi soitetuin kappale Yhdysvaltojen radiokanavilla vuonna 2007 ja toinen albumilta julkaistu single, "Home", oli samana vuonna Yhdysvaltojen kymmenenneksi soitetuin kappale. Daughtryn toinen albumi, Leave This Town, julkaistiin 14. heinäkuuta 2009. Albumin ensimmäinen single, "No Surprise", julkaistiin 5. toukokuuta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

American Idol ja esikoisalbumi "Daughtry"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Chris Daughtry sijoittui neljänneksi American Idol -kykyjenetsintäkilpailussa. Samana vuonna, kieltäydyttyään Fuel-yhtyeen tarjouksesta toimia kokoonpanon laulajana, Daughtry ilmoitti perustavansa oman yhtyeen. 10. heinäkuuta 2006 kerrottiin, että hän oli solminut levytyssopimuksen 19 Entertainmentin ja RCA Recordsin kanssa.

Daughtry ja levy-yhtiön edustajat järjestivät koe-esiintymisiä ja valitsivat niiden perusteella yhtyeeseen neljä jäsentä: Jeremy Bradyn, Josh Steelyn, Josh Paulin sekä Joey Barnesin. Howard Bensonin tuottama ja 19 Entertainmentin ja RCA Recordsin julkaisema Daughtryn esikoisalbumi, Daughtry, julkaistiin 21. marraskuuta 2006. Chris Daughtry oli mukana kirjoittamassa albumin kappaleita "Feels Like Tonight" ja "What About Now" -lauluja lukuun ottamatta. Tunnetut lauluntekijät, Dr. Luke ja Max Martin, olivat myös mukana työstämässä albumia. Koska Chris Daughtry oli levyn teon aikaan yhtyeen ainoa virallinen jäsen, Daughtryn luultiin usein olevan hänen sooloprojektinsa.

Daughtrysta tuli menestys ja heidän esikoisalbumiltaan syntyi muutamia hittejä, kuten albumin ensimmäinen single, "It's Not Over". 6. joulukuuta 2006 julkaistu "It's Not Over" sijoittui parhaimmillaan Billboard Hot 100 -listan sijalle 4 ja sijoittui kolmen parhaan joukkoon myös muilla listoilla. Hieman sen jälkeen, Jeremy Brady ilmoitti lähtevänsä yhtyeestä. Hänen tilalleen yhtyeeseen tuli Brian Craddock.

Daughtry-albumin toinen single oli 10. huhtikuuta 2007 julkaistu "Home", joka sijoittui parhaimmillaan viidenneksi Billboard Hot 100 -listalla. Kappale oli American Idolin kuudennen kauden virallinen "lopetuskappale", sillä se soitettiin aina, kun kilpailija oli äänestetty ulos kilpailusta. Samoin tehtiin myös Australian Idol -kilpailun viidennellä kaudella sekä kilpailun brasilialaisessa versiossa, Ídolos Brazilissa, sen toisella tuotantokaudella.

Kolmas albumilta julkaistu single oli "What I Want" ja se julkaistiin 23. huhtikuuta 2007. Kappaleen paras sijoitus rock-listoilla oli kuudes ja se on yksi Nintendo DS:n Guitar Hero: On Tour -pelissä esiintyvistä soitettavista lauluista. "Over You", Daughtryn neljäs single, julkaistiin 24. heinäkuuta 2007 ja yhtye esitti sen livenä 1. kesäkuuta 2007 Good Morning America -ohjelmassa. Viides single, "Crashed", julkaistiin 10. syyskuuta 2007 ja sitä käytettiin LEGO Bioniclen mainoksessa. Kappale esitettiin myös NASCAR NEXTEL Cup Chevy Rock and Roll 400:ssa.

Daughtry-albumin kuudes single, "Feels Like Tonight", julkaistiin 8. tammikuuta 2008, vain vuoden albumin julkaisun jälkeen. Kappaleen musiikkivideo julkistettiin tammikuussa ja kappaletta käytettiin vuoden 2007 WWE Tribute to the Troopsissa. Daughtryn laulua "There and Back Again" oli samana vuonna WWE Backlash:n virallinen tunnuskappale.

Singlejen menestyksestä johtuen Daughtry myi nelinkertaista platinaa 24. huhtikuuta 2008. Yhtye oli myös mukana kuuluisalla Now That's What I Call Music! -kokoelma-albumisarjan albumeilla viidesti "It's Not Over", "Home", "Over You", "Feels Like Tonight" ja "What about Now" -kappaleillaan.

Daughtry oli ehdolla vuoden 2008 Grammy Awards:lla "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal", "Best Rock Album", "Best Rock Song" ja "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Billboard.comin mukaan Daughtrylla on ollut kaksikymmentä listaykköstä ympäri maailmaa.

Deluxe-versio Daughtryn esikoisalbumista julkaistiin 9. syyskuuta 2008. Alkuperäisen albumin kanssa ne sisältävät yhteensä neljä bonusraitaa, muun muassa akustiset versiot "What About Now", "It's Not Over" ja "Home" -kappaleista sekä cover-version Foreigner:n "Feels Like the First Time" -laulusta. DVD sisältää Daughtryn viisi musiikkivideota, kaksi live-pätkää ja materiaalia tien päältä.

Lyhennettyä versiota "Home"-laulusta käytettiin English League Cup Final:ssa helmikuussa 2008.

Toinen albumi "Leave This Town"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. maaliskuuta 2009 Chris Daughtry ilmoitti nettisivullaan, että yhtye oli saanut uuden albumin äänityksen valmiiksi. Leave This Town julkaistiin 14. heinäkuuta 2009 ja se sisälsi 14 laulua. Albumin työstämiseen osallistuivat Chad Kroeger, Ryan Tedder, Trevor McNevan, Jason Wade, Richard Marx, Scott Stevens, Adam Gontier ja Eric Dill.

Leave This Town -albumin ensimmäinen single oli "No Surprise". Se julkaistiin yhtyeen nettisivuilla 5. toukokuuta 2009 ja sitä alettiin soittaa radiossa 26. toukokuuta. Daughtry esitti kappaleen livenä American Idol:ssa 6. toukokuuta 2009. Leave This Town oli ensimmäisellä listaviikollaan Billboard 200 -albumilistan sijalla yksi ja sitä myytiin viikossa 269 000 kappaletta. Albumi oli sijalla yksi myös digitaalialbumi- ja rock-listalla.

10. marraskuuta 2009 USA Today ilmoitti, että Chris Daughtry ja Brian Craddock olivat tehneet "Don't Wanna Be Wrong" -nimisen iTunes Deluxe -bonuskappaleen Allison Irahetan esikoisalbumille Just Like You.

Daughtry esitti kappaleen "Life After You" yhdessä Idol-tähtien Carrie Underwoodin, Kelly Clarksonin ja Adam Lambertin kanssa 22. marraskuuta 2009 pidetyssä American Music Awards -tilaisuudessa. 15. maaliskuuta 2010 Daughtry julkaisi Leave This Town: The B-Sides -pitkäsoiton, joka sisälsi kuusi kappaletta, joita ei julkaistu Leave This Town -albumilla. Pitkäsoitto ylsi parhaimmillaan sijalle kolmetoista Yhdysvaltojen Billboard Hot 100 -listalla ja 7. tammikuuta 2011 mennessä sitä oli myyty yhteensä 12 000 kappaletta.

16. huhtikuuta 2010 Daughtry ilmoitti, että rumpali Joey Barnesin ja yhtyeen tiet erkanisivat. Robin Diaz tuli Barnesin tilalle yhtyeen kiertueen ajaksi. 1. kesäkuuta 2010 julkaistiin Leave This Town -albumin kolmas single, "September". Se oli parhaimmillaan HAC radio-listoilla sijalla kaksi, pop-listoilla sijalla kahdeksantoista ja 36. Billboard Hot 100 -listalla.

Yhtyeen nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daughtryn on usein virheellisesti luultu olevan Chris Daughtryn sooloprojekti. Haastattelussa hän sanoi näin: "Keksimme erikoisia nimiä, mutta koska sukunimeni on tuttu televisio-ohjelmasta, päätimme valita sen." Daughtry vitsaili myös, että Steel Dragon ja Rainbow Butt Monkeys olisivat olleet hyviä vaihtoehtoja, mutta Rainbow Butt Monkeys oli jo käytössä.

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daughtry on tehnyt kiertueita vuodesta 2007 alkaen. He ovat esiintyneet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Singaporessa. Yhtye on myös toiminut avausyhtyeenä Nickelbackin, Puddle of Muddin sekä Rainbow Butt Monkeyn keikoilla. Daughtryn omia esiintymisiä ovat olleet avaamassa muun muassa 12 Stones, Cinder Road ja Day of Fire.

27. toukokuuta 2007 Daughtry esiintyi Indianapolis 500 -kilpailun aikana ja oli saman vuoden Summerfestin pääesiintyjä. Yhtye oli myös mukana Bon Jovin helmikuussa 2008 alkaneella Lost Highway -kiertueella ja toimi kiertueen avausyhtyeenä.

Vuonna 2008 Daughtry oli mukana ONE -kampanjassa, jonka tavoitteena oli lisätä tietoisuutta maailman köyhyydestä. Vuoden 2009 kiitospäivänä Daughtry aloitti pelastusarmeijan Red Kettle -kampanjan esiintymällä Dallas Cowboys vs. Oakland Raiders -jalkapallopelissä.

Daughtry oli mukana Nickelbackin Euroopan kiertueella 1. tammikuuta 2010 ja 5. helmikuuta 2010 välisenä aikana. Yhtyeen oma Leave This Town -kiertue alkoi 18. maaliskuuta 2010 Baltimoressa. Daughtry esiintyi kahdesti Etelä-Afrikassa lokakuussa 2010, kerran Kapkaupungin Grand Arenalla ja toisen kerran Coca Cola Domella Johannesburgissa.

Lokakuussa 2010 Daughtry ilmoitti pienestä Euroopan kiertueesta, joka kiertäisi Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Keväällä 2014 yhtye kiersi uudestaan Eurooppaa isommalla Baptized-kiertueella, joka alkoi Suomesta 2.3.2014 ja päättyi Romaniaan 29.3.2014. Kiertue kävi Suomen ja Romanian lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Italiassa, Sveitsissä, Tšekissä, Luxembourgissa ja Britanniassa.

Helmikuussa 2017 Nickelback ilmoitti saman vuoden kesänä alkavasta mittavasta Pohjois-Amerikan "Feed The Machine" -kiertueesta, jolla myös Daughtry on mukana. Se on samalla yhtyeiden kolmas yhteinen kiertue. Vielä ei ole tietoa, tulevatko yhtyeet myös Eurooppaan ja Suomeen esiintymään kuten syksyllä 2012.

Yhtyeen jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Jeremy Brady - rytmikitaristi, taustalaulu (2006-2007)
 • Joey Barnes - rumpali, lyömäsoittimet, kosketinsoittimet, taustalaulu (2006-2010)
 • Robin Diaz - rumpali, lyömäsoittimet (2010-2014)

Vierailleet muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Phil X - pääkitara ja rytmikitara Daughtry-albumilla
 • Slash - pääkitara ja rytmikitara Daughtry-albumilla ("What I Want")
 • Howard Benson - kosketinsoitin Daughtry-albumilla
 • Paul Bushnell - basso Daughtry-albumilla
 • Chris Chaney - basso Daughtry-albumilla
 • Brett James - rummut Daughtry-albumilla
 • Josh Freese - rummut ja lyömäsoittimet Daughtry-albumilla
 • Vince Gill - pääkitara, rytmikitara ja taustalaulu Leave This Town -albumilla ("Tennessee Line")

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Daughtry (2006)
 • Leave This Town (2009)
 • Break the Spell (2011)
 • Baptized (2013)
 • It's Not Over... The Hits So Far -kokoelmalevy (2016)

Pitkäsoitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Leave This Town: The B-Sides (2010)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • "It's Not Over" (2006)
 • "Home" (2007)
 • "What I Want" (feat. Slash) (2007)
 • "Over You" (2007)
 • "Crashed" (2007)
 • "Feels Like Tonight" (2008)
 • "What About Now" (2008)
 • "No Surprise" (2009)
 • "Life After You" (2009)
 • "September" (2010)
 • "Renegade" (2011)
 • "Crawling Back to You" (2011)
 • "Waiting For Superman" (2013)
 • "Long Live Rock & Roll" (2013)
 • "Witness" (akustinen versio) (2015)
 • "Torches" (2016)

Musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • "It's Not Over" (2006)
 • "Home" (2007)
 • "Over You" (2007)
 • "Crashed" (2007)
 • "Feels Like Tonight" (2008)
 • "What About Now" (2008)
 • "No Surprise" (2009)
 • "Life After You" (2009)
 • "September" (2010)
 • "Crawling Back To You" (2011)
 • "Renegade" (2011)
 • "Outta My Head" (2012)
 • "Start of Something Good" (2012)
 • "Waiting for Superman" (2013)
 • "Battleships" (2014)
 • "Torches" (2016)

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2007 Top In Rock Awards

 • Breakout Artist of 2007 (voittaja)

2007 American Music Awards

 • Breakthrough Artist (voittaja)
 • Best Adult Contemporary Artist (voittaja)
 • Best Pop/Rock Album (voittaja)

2008 American Music Awards

 • Favorite Band, Duo or Group- Pop/Rock (voittaja)
 • Favorite Artist - Adult Contemporary Music (ehdolla)

People Choice Award

 • Best Rock Song "Home"-kappaleella (voittaja)

2007 Billboard Music Awards

 • Top Billboard 200 Album (voittaja)
 • Top Artists - Duo/Group (Pop) (voittaja)
 • Top New Artist (voittaja)
 • Top Comprehensive Artist (voittaja)
 • Hot 100 Artists - Duo/Group (voittaja)
 • Hot Adult Top 40 Artist (voittaja)

2007 World Music Awards

 • Worlds Best Selling Rock Group Of 2007 (voittaja)
 • Worlds Best Selling New Artist Of 2007 (voittaja)

2008 Kids Choice Awards

 • Paras yhtye (ehdolla)

2010 Teen Choice Awards

 • Choice Music: Album - Rock, "Leave This Town" (ehdolla)
 • Choice American Idol Alum (Chris Daughtry - soolopalkinto) (ehdolla)

2011 People Choice Awards

 • Choice Music: Rock Band (ehdolla)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.