ActRaiser

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
ActRaiser
Act raiser kansikuva.jpg
Kehittäjä Quintet
Julkaisija Enix
Jakelija Nintendo
Julkaisuaika

Japanin lippu 16. joulukuuta 1990
Yhdysvaltain lippu 1. marraskuuta 1991

Euroopan unionin lippu 18. maaliskuuta 1993
Lajityyppi tasohyppely, simulaatio
Pelimuoto yksinpeli
Alusta SNES
Tallennusväline 8 megabitin kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

ActRaiser on Quintet-peliyhtiön kehittämä ja Enixin (nykyisen Square Enixin) alun perin vuonna 1990 julkaisema videopeli Super Nintendo Entertainment System -konsolille. Peli koostuu ajalleen tyypillisten tasohyppelytasojen ja simulaatioelementtien yhdistelmästä. Peli julkaistiin sen verran aikaisin konsolin elinaikana, että Japanissa ja Yhdysvalloissa sitä pidetään SNES:n julkaisupelinä. Euroopan julkaisu tapahtui lähes vuoden konsolin julkaisua myöhemmin.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ohjataan "Herraa", kaikkivoipaista johtajaa, jonka tehtävänä on kehittää sivilisaatioita ja auttaa ihmisiä niiden muodostamisessa. Simulaatiojaksoissa pelaaja voi ohjata kaupunkien rakentamista SimCityn tapaan ja käyttää luonnonvoimia pelimaailman muokkaamiseen. Välillä kansoja kohtaa jonkinlainen katastrofi, jolloin Herran on laskeuduttava maahan taistelemaan demoneja vastaan. Koska pelihahmona on Jumala, ei pelissä voi koskaan kuolla lopullisesti.

Pohjois-Amerikan ja Euroopan levitykseen tehdyssä versiossa pelihahmon nimi on "Master", eikä pelin ohjekirja tai peli itse viittaa kertaakaan mihinkään jumalalliseen voimaan. Tämä siitä syystä, että Nintendon silloisten ohjesääntöjen mukaan peleissä ei saanut olla mitään uskonnollisia teemoja.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai aikoinaan ylistystä ajankohtaan nähden varsin edistyksellisestä soundtrackistä, jonka sävelsi Yuzo Koshiro. Soundtrack julkaistiin vuonna 1991 CD-formaatilla.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.