AXR Music

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
AXR Music
Perustettu 2010
Lakkautettu 2015
Perustajat Ilkka Vainio, Jorma Kosonen
Tyylilajit iskelmämusiikki, rock, pop
Kotimaa Suomi Suomi
Sijainti Helsinki

AXR Music Oy oli vuosina 2010–2015 toiminut suomalainen levy-yhtiö. Levy-yhtiön toiminnasta vastasivat aiemmin Edel Records Finland Oy:ssä työskennelleet Ilkka Vainio ja Jorma Kosonen. Helmikuusta 2014 alkaen Warner Music Finland omistaa tuotannon. AXR Music Oy lakkautettiin 14. lokakuuta 2015.

AXR Musicin toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Playground Music osti Edel Records Finland Oy:n ja myi tämän jälkeen Edelin suomalaisen katologin uudelle AXR Musicille.[1] AXR Music keskittyi tuotannossaan kotimaisen musiikin tuotantoon. AXR Music Oy:n artisteja olivat muun muassa Arja Koriseva, Matti Esko, Eija Kantola, Anneli Mattila, Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa, Jean S., Esa Eloranta, Osmo's Cosmos, Poju, Mimi ja Kuku, Jamppa Kääriäinen, Kai Jämsä, Heikki Salo, Korsuorkesteri ja Remu. AXR:n katalogiin kuuluivat myös Kari Tapion tuotanto 1990-luvun puolivälistä lähtien, Paula Koivuniemen ja Dingon 2000-luvun tuotanto, Jope Ruonansuu vuoteen 2010 asti sekä Muumi-levyt. K-Telin, Edelin ja Audiovoxin perinteitä jatkaen kokoelmalevyt ovat olleet AXR:n vahvaa osaamisaluetta, mm. sarjat Hittiparaati, Lasten Hittiparaati, Intiaanikesä, Summer Heat, Iskelmä Radiohitit ja Tanssisuosikit.

Helmikuussa 2014 Warner Music Finland osti AXR Musicin levy-yhtiö- ja julkaisutoiminnat.[2] Lopulta 14. lokakuuta 2015 AXR Music lakkautettiin.[3]

Artisteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elvis.ry[vanhentunut linkki]
  2. Warner osti AXR Musicin Ilta-Sanomat. 18.2.2014. Viitattu 19.8.2021.
  3. AXR Music Oy Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä. Patentti- ja rekisterihallitus ja Verohallinto. Viitattu 23.12.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]