Vihreät Vaivaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vihreät Vaivaiset on järjestö, joka yhdistää vihreästi ajattelevia vammaisia ihmisiä. Sen tarkoitus on edistää vammaisten ihmisten osallistumista vihreään toimintaan.[1] Vihreät Vaivaiset tukee vihreiden vammaisten ehdokkaiden vaalikampanjoita. Vaalien välillä se on vihreiden vammaisten valtuutettujen, kunnallisten lautakuntien jäsenten ja muiden vaikuttajien foorumi. Se järjestää myös tapahtumia ja koulutusta.

Vihreät Vaivaiset kuuluu Vihreään liittoon, mutta siihen voi kuulua myös kuulumatta puolueeseen. Järjestö perustettiin jo ennen Vihreää liittoa. Vuonna 2005 se uudisti oman vammaispoliittisen ohjelmansa ja oli jäsentensä kautta aktiivisesti mukana Vihreän liiton vammaispoliittisten tavoitteiden luomisessa.

Vihreät Vaivaiset -yhteisön perusti vammaisaktivisti Kalle Könkkölä vuonna 1986, ja se rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1991. Yhdistyksen puheenjohtajina toimivat ensin perustaja Kalle Könkkölä, sitten Miro Reijonen. Amu Urhonen toimi yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2005–2020. Sen jälkeen puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen vammaisaktiivi Jan Huopainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valtakunnalliset yhdistykset Vihreät. Viitattu 13.9.2020.