Turun Urheiluliitto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turun Urheiluliitto
TuUL.jpg
Perustettu 1901
Paikkakunta Suomen lippu Turku, Suomi
Värit          
Lajit Hiihto
Keilailu
Lentopallo
Luistelu
Nyrkkeily
Pyöräily
Triathlon
Voimistelu
Yleisurheilu
Puheenjohtaja Risto Korpela

Turun Urheiluliitto (TuUL) on 1901 perustettu turkulainen urheiluseura. Seuraan kuuluu kymmenen jaostoa, joiden sisällä on lisäksi vielä muitakin lajeja. Jaostot ovat hiihto, keilailu, lentopallo, luistelu, nyrkkeily, pyöräily, triathlon, voimistelu, voimistelu- ja liikunta sekä yleisurheilu.

Seuran menestynein urheilija on Paavo Nurmi. Seuraa ovat myös edustaneet olympiamitalistit Hannes Kolehmainen, Harri Larva, Kalervo Toivonen, Erkki Kataja, Raimo Heinonen, Veikko Karvonen, Kaisa Parviainen ja Albin Stenroos. Nykyään seuran tunnetuimpia urheilijoita ovat aitajuoksijat Juha Sonck, Nooralotta Neziri, telinevoimistelija Juho Kanerva ja kestävyysjuoksija Lewis Korir.

Cheerdance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2005 Turun Urheiluliitossa pystyi aloittamaan harrastuksen nimeltä cheerdance. Cheerdance on toinen cheerleadingin alalajeista, kuten nimikin sanoo - tanssimisesta on kyse. Tanssissa on kuitenkin pidetty mukana perinteiset sisarlajin cheerleadingin tunnusmerkit - kädessä pidettävät huiskat. Vuonna 2012 Turun Urheiluliiton cheerdancen A-juniori - eli edustusjoukkue koki merkittävän parannuksen riveissään. May Madness kilpailuissa kyseisenä vuonna A-juniorijoukkue Jaguars sijoittui ensimmäiseksi, kun viimeksi kilpailessaan vuonna 2010 samassa kilpailussa sijoittui kolmanneksi. Myös samana vuonna Jaguars sijoittui SM-karsinnoissa toiseksi ja onnistui myös virallisissa SM-kilpailussa pitämään sijoituksena samana. Jaguars matkasi 2013 EM-kilpailuihin Skotlannin Glasgow'ssa, jotka olivat ensimmäiset EM-kilpailut Turun Urheiluliiton cheerdance-lajille. EM-kisoissa tytöt sijoittuivat pronssi-sijalle. Ennen EM-kisoja Jaguars sijoittui ensimmäiseksi Suomi-Ruotsi maaottelussa, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset joukkueet kilpailivat keskenään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.