Tomi Koivusaari

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tomi Koivusaari
Amorphis Tomi Koivusaari.jpg
Tomi Koivusaari lavalla Amorphisin kanssa vuonna 2008.
Syntynyt 11. huhtikuuta 1973 (ikä 41)
Taiteilijanimet Samuel Lempo
Kotipaikka Suomen lippu Suomi
Aktiivisena 1987
Tyylilajit progressiivinen metalli, folk metal, melodinen death metal
Ammatit muusikko
Soittimet kitara, sitar, tamburiini
Yhtyeet Amorphis, Verenpisara, Ajattara, Abhorrence

Tomi Samuel Koivusaari[1] (s. 11. huhtikuuta 1973) on suomalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Amorphis-metalliyhtyeestä, jossa hän soittaa kitaraa. Hän on Amorphiksen perustajajäseniä, ja vuosina 1990–1997 sekä kokoelmalla Magic & Mayhem – Tales from the Early Years hän lauloi murinavokaaleja. Hän on myös Verenpisara-yhtyeen jäsen. Hän soitti myös vuosina 1996–2006 Ajattarassa taiteilijanimellä Samuel Lempo. Koivusaari on myös vieraillut myös useiden muiden yhtyeiden julkaisuilla.

Koivusaari aloitti kitaransoiton 12-vuotiaana.[2] Hänen ensimmäinen yhtyeensä oli Violent Solution, joka perustettiin vuonna 1987. Vuonna 1989 hän oli perustamassa myös Abhorrence-yhtyettä, joka ehti lyhyen olemassaolonsa aikana julkaista EP:n ja demon. Molemmat yhtyeet hajosivat vuonna 1990, mutta Koivusaari lähti Violent Solutionista Abhorrencen perustamisen jälkeen.

Koivusaari soittaa ESP-merkkisillä sähkökitaroilla. Hän hankki vuosien 2005–2007 vaihteessa uudet ESP Eclipse -kitarat yhtyetoverinsa Esa Holopaisen kanssa. Molemmilla on sopimus ESP:n kanssa, mutta omalla nimellään varustettua mallistoa hänellä ei ole.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amorphis

Verenpisara

Ajattara

Vierailut

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.