Tim Johnson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tim Johnson

Timothy Peter "Tim" Johnson (s. 28. joulukuuta 1946) on yhdysvaltalainen lakimies ja demokraattisen puolueen poliitikko. Hän on edustanut Etelä-Dakotaa Yhdysvaltain edustajainhuoneessa vuosina 19871997 ja senaatissa 7. tammikuuta 1997 alkaen.

Johnson syntyi Cantonissa, Etelä-Dakotassa Ruth Jorinda Ljostveitin ja Vandel Charles Johnsonin pojaksi. Hän kasvoi Vermillionissa ja valmistui Etelä-Dakotan yliopistosta, jonka lisäksi hän on suorittanut täydentäviä opintoja Michigan State Universityssä.

Johnson istui vuosina 19791982 Etelä-Dakotan edustajainhuoneessa ja vuosina 19831986 Etelä-Dakotan senaatissa. Hänellä on sosiaalityöntekijävaimo Barbara ja kolme lasta: Brooks, Brendan ja Kelsey.

Johnsonilla on viime aikoina ollut vakavia terveysongelmia. Hän toipui vuonna 2004 eturauhassyövästä. 13. joulukuuta 2006 hänen aivoissaan kehittyi kesken radiohaastattelun vuoto synnynnäisen arteriovenoosin malformaation johdosta. Leikkaus onnistui, ja Johnson on tehnyt paluuta arkirutiineihin. Hän sai kuntoutuksena mm. liikunta- ja puheterapiaa.

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.