The System Has Failed

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The System Has Failed
Megadeth
Studioalbumin The System Has Failed kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  2004
 Julkaistu 14. syyskuuta 2004
 Tuottaja(t) Dave Mustaine, Jeff Balding
 Tyylilaji heavy metal
thrash metal
 Kesto 48.28
 Levy-yhtiö Sanctuary Records
Megadethin muut julkaisut
The World Needs a Hero
2001
The System Has Failed
2004
Greatest Hits: Back To The Start
2005

The System Has Failed on yhdysvaltalaisen thrash metal-yhtye Megadethin kymmenes studioalbumi, joka julkaistiin 14. syyskuuta 2004. Albumi oli yhtyeen ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 2001 The World Needs A Hero-levyn jälkeen. Levy on myös ensimmäinen, joka julkaistiin sen jälkeen, kun yhtye teki paluun esiintymislavoille vuonna 2004 hajottuaan vuonna 2002. Albumi on myös Megadethin historian ensimmäinen levytys, jolla bassokitaraa ei soita David Ellefson, joka oli yhtyeen alkuperäinen basisti.

Albumilta julkaistiin kaksi singleä, Die Dead Enough ja Of Mice And Men. Die Dead Enough-kappaleen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla Saw-kauhuelokuvan tunnusmusiikkina, mutta jostain syystä sitä ei päädytty käyttämään.

The System Has Failed on myynyt maailmanlaajuisesti 389 180 kappaletta.

Albumin tuotanto ja vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saatuaan pahan hermovaurion käteensä vuonna 2002 Dave Mustaine ilmoitti yhtyeen jäävän tauolle määräämättömäksi ajaksi. Tunnon palaillessa käteen vuoden 2004 tienoilla Mustaine palkkasi itselleen kitaransoiton opettajan, jotta voisi jälleen oppia soittamaan kitaraa ja kehittämään erityisesti sorminäppäryyttään. Samana vuonna hän aloitti oman soololevynsä työstämisen, mutta levy-yhtiö EMI ilmoitti Mustainelle, että Megadethilla on EMIn alajaostoon kuuluvan Sanctuary Recordsin kanssa solmitusta levytyssopimuksesta yhden albumin julkaisu suorittamatta. Mustaine päätti kasata Megadethin vielä viimeisen kerran. Väliaikaiseen taustayhtyeeseen kuuluivat rumpali Vinnie Colaiuta, kitaristi Chris Poland ja bassokitaristi Jimmy Lee Sloas. Poland oli soittanut Megadethin rivissä jo vuosina 1984-1987.

Albumin tuottivat Dave Mustaine ja Jeff Baldin, joka oli työskennellyt yhtyeen kanssa jo aiemmin. Albumi vastaanotettiin yllättävän hyvin, mutta useat Megadeth-fanit olivat närkästyneitä siitä, ettei yhtyeen alkuperäisbasisti David Ellefson ollut mukana albumilla.

Kansitaide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumin kannen on maalannut Mike Learn. Albumin kannessa yhtyeen maskotti Vic Rattlehead esiintyy Yhdysvaltojen oikeustalon edustalla myymässä väärennettyjä oikeuspapereita Yhdysvaltojen tuolloiselle presidentille, George W. Bushille. Kannessa esiintyvät myös Condoleezza Rice, Hillary Clinton sekä hänen miehensä Bill Clinton. Bushin takana seisoo Dick Cheney pitelemässä Plan B-tekstillä varustettua salkkua.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Blackmail the Universe  (Mustaine)  4.33
 2. Die Dead Enough  (Mustaine)  4.18
 3. Kick the Chair  (Mustaine)  3.57
 4. The Scorpion  (Mustaine)  5.59
 5. Tears in a Vial  (Mustaine)  5.21
 6. I Know Jack  (Mustaine)  0.40
 7. Back in the Day  (Mustaine)  3.28
 8. Something That I'm Not  (Mustaine)  5.07
 9. Truth Be Told  (Mustaine)  5.40
 10. Of Mice and Men  (Mustaine)  4.05
 11. Shadow of Deth  (Mustaine)  2.15
 12. My Kingdom  (Mustaine)  3.03

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]