Tähtihaukka (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tähtihaukka
Luoja(t) Steve Gerber ja Sal Buscema
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen
  • The Defenders nro 27 (syyskuu 1975) (cameo)
  • The Defenders nro 28 (lokakuu 1975) (täysi esiintyminen)
Henkilötiedot
Oikea nimi Stakar, Ogordin suvusta
Ryhmäsidokset
Voimat
  • haavoittumattomuus
  • energian manipulointi
  • lentäminen
  • ennustaminen

Tähtihaukka (engl. Starhawk), oikealta nimeltään Stakar Ogord, on fiktiivinen Marvelin-luoma antisankari. Steve Gerber ja Sal Buscema loivat hahmon vuonna 1975. Stakar on vaihtoehtoisesta tulevaisuudesta jatkumosta Maa-691. Hänen sielullaan on kyky asettua uuteen vastasyntyneeseen kehoon ja elää elämänsä uudelleen lukuisia kertoja. Tällä tiedolla hän pyrki manipuloimaan aikajatkumon tapahtumaketjuja sellaisiksi kuin itse parhaaksi katsoi. Tämän seurauksena hän sai kuitenkin monia vihollisia ja liittyi 3000-luvun Galaksin Vartijoihin.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sylvester Stallone näyttelee Stakar Ogordia Marvel Cinematic Universen elokuvissa.[2]

  • Hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 2017 elokuvassa Guardians of the Galaxy Vol. 2 avaruusrosvojärjestö Ravagereiden pääjohtajana ja Yondu Udontan entisenä toverina.[3] Stakar ja Martinex T’Naga tapaavat Yondun planeetta Contraxialla ja muistuttavat edelleen häntä edelleen siitä, että Yondun klaani oli karkotettu suuremmasta Ravager-yhteisöstä, koska nämä olivat siepanneet lapsia ja toimittaneet Egolle. Elokuvan lopussa, kun Yondu oli uhrannut itsensä pelastakseen Peter Quillin, Stakar, Martinex ja muut Ravager-klaanit saapuvat Yondun hautajaisiin kunnioittamaan häntä.[4][5] Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa Stakar ja Martinex kokoavat yhteen muut entiset toverensa: Charlie-27:n, Aleta Ogordin, Mainframen ja Krugarrin.
  • Stallone palasi rooliinsa elokuvassa Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023),[6] jossa hän ja muut ravagerit auttoivat Galaksin Vartijoita soluttautumaan Orgosphereen, Suuren Kehittäjän johtaman Orgocorpin päämajaan. Ravagreihin liittynyt Gamoran variantti toisesta aikajanasta lähti myös Vartijoiden mukaan, ja elokuvan lopussa Ogord ja muut ravagerit ottivat heidän luokseen tehtävän jälkeen palanneen Gamoran iloisesti vastaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Guardians of the Galaxy v1 #26
  2. Russell and Stallone Will Make Marvel Movies After ‘GotG2’ Screen Crush. Viitattu 22.4.2020. (englanniksi)
  3. Peters, Megan: Sylvester Stallone's Mystery Role In Guardians Of The Galaxy Vol. 2 Revealed ComicBook.com. 17.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 22.4.2020. (englanniksi)
  4. Gaudette, Emily: Why the Ravagers Reject Yondu in 'Guardians Vol. 2' Inverse. 9.5.2017. Arkistoitu . Viitattu 22.4.2020. (englanniksi)
  5. PETER QUILL STAR-LORD Marvel.com. Viitattu 22.4.2020. (englanniksi)
  6. DeVore, Britta: Sylvester Stallone Confirms His Return to the MCU in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' Collider. 12.11.2021. Viitattu 31.10.2022. (englanniksi)
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.