Drax Tuhoaja

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Drax Tuhoaja
DRAX004cov col.jpg
Drax Tuhoaja nykyisessä inkarnaatiossaan
Luojat Mike Friedrich & Jim Starlin
Tiedot
Oikea nimi Arthur Douglas
Status Aktiivinen
Pituus 193 cm
Paino 272 kg
Edelliset ryhmäsidokset Ikuisuusvahdit
Galaksin vartijat
Henkilöllisyydet Drax
Voimat Yli-inhimilliset voimat, kestävyys ja nopeus, taitava lähitaistelija (vars. veitsien kanssa), kyky aistia Thanoksen olinpaikka

Drax Tuhoaja on Marvel-kustantamon luoma supersankari, jonka ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisessa Iron Man -lehden numerossa 55 (1973). Hahmon loivat Mike Friedrich ja Jim Starlin.

Suomessa Drax esiintyi ensimmäisen kerran MARVEL-lehden numerossa 5 (1993).

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemman Drax-inkarnaation voimat sisälsivät valtavat fyysiset voimat, voimakkaat energiaiskut, lentokyvyn ja kyvyn selvitä ja matkustaa nopeilla nopeuksilla avaruudessa. Draxin iho oli tuolloin hulkmaisen kirkkaan vihreä ja hän käytti aina lilaa asustettaan.

Nykyään Drax on jälleen kuollut ja syntynyt uudelleen. Hän on menettänyt suuren osan voimistaan, kuten myös kyvyn lentää ja ampua energialatauksia. Draxin älykkyys on kuitenkin palannut normaalille tasolleen ja jostakin käsittämättömästä syystä hän käyttää nykyään mielellään teräaseita lähitaistelussa.

Drax on myös hylännyt tutun tumman lilan asunsa ja ottanut ruumiiseensa purppuraisia tatuointeja. Draxilla on myös aisapari, nuori maapallolta kotoisin oleva tyttö nimeltään Cammi. Drax tuntuu suojelevan Cammia tiiviisti.