Adam Warlock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adam Warlock
Adam Warlock ja Pip-peikko
Adam Warlock ja Pip-peikko
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four #66
Henkilötiedot
Oikea nimi Adam Warlock
Status Aktiivinen
Pituus 187 cm
Paino 108 kg
Ryhmäsidokset Ikuisuusvahdit
Galaksin Vartijat
Henkilöllisyydet Mies
Voimat Kyky lentää ja selvitä avaruuden tyhjiössä. Sielukiven vartija. Kykenee Sielukiven ansiosta tutkia ja imeä sieluja Sielukiven sisällä sijaitsevaan Sielumaailmaan. Warlock kykenee myös keskustelemaan imemiensä sielujen kanssa. Karmasauva joka ampuu palasia Warlockin omasta sielusta.

Adam Warlock (tunnetaan myös nimellä Mies) on Marvelin sarjakuvahahmo, keinotekoinen ihminen jonka luojat tarkoittivat hänet tulevaisuuden ihmisen prototyypiksi. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Warlockin ensiesiintyminen oli Fantastic Four -lehden numerossa 66. Osa hänen voimistaan tulee Sielukivestä, joka on yksi Ikuisuuskivistä. Hänet tunnetaan alkuperäisten Ikuisuusvahtien johtajana sekä yhtenä uusien Galaksin Vartijoiden perustajajäsenistä.

Suomessa Adam Warlockin ensiesiintyminen tapahtui Ihmesarjan numerossa 24 (1967).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam Warlock on neljän tiedemiehen - ydinfyysikko Morlakin, lääkäri Hamiltonin, sähköekspertti Zotan ja biologi-geneetikko Shinskin - keinotekoisesti luoma prototyyppi täydellisestä ihmisestä. Hänet luotiin Atlantin valtameressä sijaitsevalla Shardin saaressa, paikassa jota kutsuttiin Mehiläispesäksi. Tiedemiehet aikoivat luoda täydellisten ihmisten armeijan, joilla he olisivat orjuuttaneet koko maapallon. Kehityskennon sisällä oleva olento kuitenkin sai tietää tiedemiesten suunnitelmista ja niinpä se kapinoi luojiaan vastaan. Olento kutsui itseään Mieheksi ja tuhosi tiedemiehet ja koko saaren.

Kehittymätön ja lapsellinen Mies lähti lopulta avaruuteen ja joutui konfliktiin Ihmenelosten kanssa. Myöhemmin olento päätti ottaa partnerikseen Asgardista kotoisin olevan Sifin, mutta tämän miesystävä, ukkosenjumala Thor hyökkäsi Miehen kimppuun naiseensa kohdistuneen loukkauksen takia. Seuranneessa taistelussa Mies kuoli.

Mies kuitenkin heräsi myöhemmin henkiin ja tapasi nerokkaan tiedemiehen nimeltä Suuri Kehittäjä. Tämän ohjauksessa Mies sai uuden nimen, Adam Warlock ja tarkoituksen elämälleen. Suuri Kehittäjä nimittäin oli luonut Vastamaan, maapallon kaksoiskappaleen, jolla ei kuitenkaan vallitsisi pahuutta. Pahuuden voimat kuitenkin olivat jo saapuneet paikalle Ihmispedon hahmossa ja huolestunut Kehittäjä halusi Warlockin puhdistava paratiisinsa. Tehtävää varten Kehittäjä antoi Warlockille voimallisen Sielukiven (yhden Ikuisuuskivistä), jonka ansiosta Warlock kykenee tuntemaan toisten ihmisten sielut ja imemään niitä Sielukiven sisällä sijaitsevaan Sielumaailmaan.

Warlockin narsistinen elämäntapa kuitenkin johti hänet uuteen kuolemaan Vastamaassa. Hänet ristiinnaulittiin. Warlock pakeni kuitenkin kennoonsa turvaan ja parani haavoistaan. Tämä kristusmainen tapahtuma synnytti Vastamaalla uuden uskonnon.

Warlock voitti Ihmispedon lopulta Vastamaassa ja lähti avaruuteen jatkamaan pahuuden vastaista taisteluaan.

Magus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam Warlock jakaantui ja toisesta puolesta tuli olento nimeltä Magus. Magus teki Thanoksesta kopion, josta tuli tämän palvelija. Magus yritti saada haltuunsa Kosmiset Kuutiot, mutta tohtori Doom oli saanut ne aiemmin haltuunsa. Doom tappoi Kang Valloittajan, joka oli hallinnut Doomia. Magus sai kuitenkin Kosmiset Kuutiot itselleen ja melkein voitti Adam Warlockin, mutta Magus oli liian itsevarma ja Warlock lähetti hänet sielujen ulottuvuuteen. Maguksen sielu kuitenkin jäi varjoksi.

Ikuisuuden rautahanska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin Warlockin arkkivihollinen Thanos sai kaikki Ikuisuuskivet ja yhdisti ne Ikuisuuden rautahanskaksi.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Stan Lee ja Jack Kirby loivatkin Warlockin, Jim Starlinia pidetään hahmon seikkailujen oikeana kirjoittajana. Starlinin kirjoittamat numerot ovatkin suosittuja uudelleenpainatusten kohteita Pohjois-Amerikassa. Warlock jakoi sielunsa Hopeasurffarin kanssa Ikuisuuden rautahanskan tapahtumien aikana, jonka myötä hän kykenee hallitsemaan Surffarin lautaa mielenvoimallaan. Hänellä on myös telepaattinen linkki Sielukiveensä, joten hän tietää mikäli Ikuisuuden rautahanska saa uuden omistajan.

Warlock herätti Pip-Peikon ja Gamoran henkiin uusissa kehoissa Ikuisuuden rautahanskan tapahtumien aikaan. Hän nosti heidän voimatasojaan niin, että Pipillä on Hämähäkkimiehen ja Gamoralla Rautamiehen fyysiset voimat. Warlockin saatua Ikuisuuden rautahanskan itselleen, hän sulki Drax Tuhoajan pakkomielteen tuhota Thanos. Warlockin Sielukivi teki hänestä Mefistoakin voimakkaamman tämän omassa ulottuvuudessa, jota tämä hallitsee jumalallisilla voimilla. Se oli osin selitettävissä sillä, että Mefiston ulottuvuus on hänen sielunsa ilmentymä ja siten Warlockin Ikuisuuskiven alainen.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marvel Comicsin materiaalista koonnut Lauri "Mail-Man" Narinen: Marvel. Kustannus Oy Semic, 1993. ISSN 704171-93-05.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]