Nissan Almera

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nissan Almera
1996 Nissan Almera 01.jpg Nissan Almera front 0071129.jpg
Valmistustiedot
Valmistaja Nissan
Valmistusvuodet 2000-2006
Korimalli Sedan, Hatchback
Luokka C-segmentti
Edeltäjä Nissan Sunny
Seuraaja Nissan Note
Nissan Qashqai
Nissan Tiida

Nissan Almera on perheauto, jota valmisti Nissan. Mallin valmistus alkoi vuonna 1995. Vuonna 2007 Nissan korvasi Almeran kolmella mallilla: Note, Qashqai ja Tiida.

Nissan Almera N15 (1995–2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malliversio oli ensimmäinen Nissan Almera. Se tehtiin Nissan Sunnyn seuraajaksi.

Nissan Almera N16 (2000–2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tätä mallia alettiin valmistaa 2000 vuoden alusta. Uusi malli on entistä mallia pyöreämpi.

Uuteen Almeraan on tehty muutoksia ohjattavuuteen ja ajodynamiikkaan. Muita uudistuksia ovat muun muassa ajovalotekniikka vuodesta 2003 eteenpäin, jolloin uudet projektiomalliset ajovalot tulivat autoon. Valoissa on ollut ongelmia, ja niitä onkin vaihdettu jonkin verran takuutyönä.

Almerasta on saatavilla 3- ja 5-ovista hatchbackia sekä neliovinen sedan. Moottorivaihtoehtoina ovat 1.5 / 1.8 bensiinimoottori ja 2.2 litran diesel. N16-mallisarjaan ei toisin kuin N15:een tehty GTI-mallia, vaan sport-varustelutasolla varustelu vain parani hiukan, esimerkiksi sisustukseen tuli hopeanvärisiä osia. Almeran varustetasoja ovat mm. Acenta ja Luxury. Kolariturvallisuus oli ajanmukaiset 4 tähteä. Nissan Almera Classic on uudistettu muunnos suositusta N16 Nissan Almera-mallista, joka on myynnissä vain Euroopan ulkopuolella esimerkiksi Venäjällä ja Venezuelassa. Autoon on saatavana ainakin 1,6 litrainen moottori, myös automaattivaihteistolla. Autoa valmistaa korealainen Renault Samsung Motors, joka myy mallia kotimarkkinoillaan nimellä Renault Samsung SM3.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Nissan Almera.
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.