Mutiny Within

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mutiny Within
Tiedot
Toiminnassa 2002
Tyylilaji melodinen death metal, metalcore, progressiivinen metalli, power metal
Kotipaikka Yhdysvallat New Jersey, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Chris Clancy, laulu
Brandon Jacobs, kitara
Dan Bage, kitara
Andrew Stavola, kosketinsoittimet
Andrew Jacobs, basso
Bill Fore, rummut

Levy-yhtiö

Roadrunner Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Mutiny Within on Yhdysvalloista kotoisin oleva yhtye, joka soittaa melodista death metallia. Yhtyeellä on levytyssopimus Roadrunner Recordsin kanssa ja on tähän mennessä julkaissut yhden albumin, yhtyeen itsensä mukaan nimetyn Mutiny Withinin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen basisti Andrew Jacobs perusti Children of Bodom -coveryhtyeen vuonna 2002, mutta bändi rupesi pian kuitenkin säveltämään ja soittamaan omia kappaleitaan. Yhtye kävi läpi lukuisia miehistönvaihdoksia, kunnes lopullinen kokoonpano saatiin kasaan. Yhtye kuitenkin kaipasi vielä laulajaa, ja onnekseen löysi YouTube-sivustolta Chris Clancyn lauluvideon. Clancya pyydettiin lentämään kotimaastaan Englannista koelaulutilaisuuteen. Clancy saapui paikalle ja hänet valittiin yhtyeeseen.

Clancyn liityttyä yhtyeeseen Mutiny Within sävelsi useita kappaleita ja keikkaili. Energiset live-esiintymiset herättivät levy-yhtiö Roadrunner Recordsin mielenkiinnon, ja he allekirjoittivat levytyssopimuksen. Yhtye jatkoi sävellystyötä ja rupesi työskentelemään tuottaja Jason Bielerin kanssa. Debyyttialbumin nauhoitusten aikana yhtyeen liittyi myös toinen kitaristi, Clancyn ystävä Dan Bage. Mutiny Within sai viimein kaipaamaansa julkisuutta syksyllä 2009, kun he olivat kiertueella Soulflyn, Prongin ja Cattle Decapitationin kanssa. Vuonna 2010 yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä Mutiny Withinin.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mutiny Within official biography mutinywithin.com. Viitattu 1.4.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]