Maikki ja pelottava Pontso

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maikki ja pelottava Pontso (engl. Maggie and the Ferocious Beast) on kanadalainen piirrossarja, joka kertoo 5-vuotiaasta sympaattisesta, älykkäästä ja reilusta tytöstä Maikista, joka keksii kaikkiin pulmiin ratkaisun ja jonka vakiovarusteisiin kuuluu suurennuslasi ja safarihattu. Hänellä on kaksi hyvää ystävää: hirmuisen pelottava Pontso ja kohtelias porsas Helmeri Hokso.

Helmeri on ujo, mutta toisinaan turhamainen ja itserakas. Hän asuu pahvilaatikossa, josta löytyy yhtä sun toista tarpeellista. Helmeri pitää laulamisesta ja pianon soittamisesta ja on todella taitava kokki. Pontso taas on hirmuisen suuri, muttei lainkaan niin pelottava kuin luulee olevansa, vaan on Maikin tapaan todella sympaattinen ja suloinen. Se rakastaa ruokaa, mm. Helmerin kurpitsapiiraat ovat sen herkkua. Pontso on täynnä punaisia täpliä, joita lainaamalla se joskus auttaa ystäviään ja innostuessaan se huutaa "Voi juukelis puukelis!" Maikki asuu ystäviensä kanssa satumaisessa Maikkimaassa.

Kaikki alkoi, kun Maikki piirsi liidullaan piirrosta Maikkimaasta. Pian piirroksesta pompahti puita, kasveja, lintuja ja tietysti Helmeri ja Pontso. Maikilla on hatussaan kartta, jossa näkyy koko Maikkimaa. Sen avulla ystävykset tekevät retkiä Maikkimaan eri osiin, mm. Kalkkunakaupunkiin ja Sateenvarjopuiden maahan. Maikilla, Helmerillä ja Pontsolla on paljon ystäviä mm. Pippi-hiiri, Nipa-jänis, Laulavat lehmät: Ammut, Karkkijengi, Unilampaat, Jättiläinen, Lumiukko, Viipottaja-rapu ja Iso Ankka. Joskus Maikki saa hoitaakseen tätinsä kolmoset: Maxin, Zetan ja Oskarin. Yhdessä Maikki, Helmeri ja Pontso keksivät aina jotakin kivaa tekemistä. Sarja on värikäs ja hauska, se sopii 2-100-vuotiaille ja sitä on esitetty Suomessa YLE TV2 kanavalla.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ossi Ahlapuro  … Jättiläinen, Lumiukko, Punanahka-Pontso, sivuosia  
 Silva Lillrank  … Maikki  
 Voitto Nurmi  … Nipa-jänis, Pippi-hiiri, Iso Ankka, sivuääniä  
 Antti Pääkkönen  … Helmeri-possu, Viipottaja-rapu  
 Seppo Pääkkönen  … Pontso  
 Anna-Maija Valonen  … Laulavat lehmät, sivuosia  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.