Luettelo suomalaisten MM-rallivoitoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo suomalaisten rallin MM-osakilpailuvoitoista.

Voittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivitetty kauden 2010 jälkeen (14.11.2010).
Kuljettajan nimen perässä suluissa oleva luku tarkoittaa, monesko suomalaisvoittaja on kyseessä.
Kartanlukijat suomalaisia ellei toisin ilmoitettu.
# Kausi Ralli Kuljettaja Kartanlukija Auto
1. 1973 Suomen ralli Timo Mäkinen (1.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Henry Liddon Ford Escort RS 1600
2. 1973 RAC-ralli Timo Mäkinen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Henry Liddon Ford Escort RS 1600
3. 1974 Suomen ralli Hannu Mikkola (2.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Davenport Ford Escort RS 1600
4. 1974 RAC-ralli Timo Mäkinen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Henry Liddon Ford Escort RS 1600
5. 1975 Marokon ralli Hannu Mikkola Ranskan lippu Jean Todt Peugeot 504
6. 1975 Portugalin ralli Markku Alen (3.) Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 124
7. 1975 Suomen ralli Hannu Mikkola Atso Aho Toyota Corolla
8. 1975 RAC-ralli Timo Mäkinen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Henry Liddon Ford Escort RS 1800
9. 1976 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
10. 1977 Portugalin ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
11. 1977 Suomen ralli Kyösti Hämäläinen (4.) Martti Tiukkanen Ford Escort RS 1800
12. 1977 Kanadan ralli Timo Salonen (5.) Jaakko Markkula Fiat Abarth 131
13. 1978 Portugalin ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
14. 1978 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
15. 1978 Sanremon ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Stratos
16. 1978 RAC-ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Ford Escort RS
17. 1979 Portugalin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Ford Escort RS
18. 1979 Uuden-Seelannin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Ford Escort RS
19. 1979 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
20. 1979 RAC-ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Ford Escort RS
21. 1979 Norsunluurannikon ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Mercedes-Benz 450 SLC 5.0
22. 1980 Akropolis-ralli Ari Vatanen (6.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Richards Ford Escort RS
23. 1980 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
24. 1980 Uuden-Seelannin ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Datsun 160J
25. 1980 RAC-ralli Henri Toivonen (7.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Paul White Talbot Sunbeam Lotus
26. 1981 Ruotsin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
27. 1981 Portugalin ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Fiat Abarth 131
28. 1981 Akropolis-ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Richards Ford Escort RS
29. 1981 Brasilian ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Richards Ford Escort RS
30. 1981 Suomen ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Richards Ford Escort RS
31. 1981 Norsunluurannikon ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Datsun Violet GT
32. 1981 RAC-ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
33. 1982 Suomen ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
34. 1982 RAC-ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
35. 1983 Ruotsin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
36. 1983 Portugalin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
37. 1983 Safari-ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Opel Ascona 400
38. 1983 Korsikan ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Rally 037
39. 1983 Argentiinan ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
40. 1983 Suomen ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
41. 1983 Sanremon ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Rally 037
42. 1984 Portugalin ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi Quattro
43. 1984 Korsikan ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Rally 037
44. 1984 Suomen ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Peugeot 205 Turbo 16
45. 1984 Sanremon ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Peugeot 205 Turbo 16
46. 1984 RAC-ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Peugeot 205 Turbo 16
47. 1985 Monte Carlo -ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Peugeot 205 Turbo 16
48. 1985 Ruotsin ralli Ari Vatanen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Terry Harryman Peugeot 205 Turbo 16
49. 1985 Portugalin ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16
50. 1985 Safari-ralli Juha Kankkunen (8.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Fred Gallagher Toyota Celica TC Turbo
51. 1985 Akropolis-ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16
52. 1985 Uuden-Seelannin ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16
53. 1985 Argentiinan ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16
54. 1985 Suomen ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16 E2
55. 1985 Norsunluurannikon ralli Juha Kankkunen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Fred Gallagher Toyota Celica TC Turbo
56. 1985 RAC-ralli Henri Toivonen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Neil Wilson Lancia Delta S4
57. 1986 Monte Carlo -ralli Henri Toivonen Italian lippu Sergio Cresto Lancia Delta S4
58. 1986 Ruotsin ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Peugeot 205 Turbo 16 E2
59. 1986 Akropolis-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Peugeot 205 Turbo 16 E2
60. 1986 Uuden-Seelannin ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Peugeot 205 Turbo 16 E2
61. 1986 Suomen ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16 E2
62. 1986 RAC-ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Peugeot 205 Turbo 16 E2
63. 1986 Yhdysvaltain ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta S4
64. 1987 Ruotsin ralli Timo Salonen Seppo Harjanne Mazda 323 4WD
65. 1987 Portugalin ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta HF 4wd
66. 1987 Safari-ralli Hannu Mikkola Ruotsin lippu Arne Hertz Audi 200 Quattro
67. 1987 Akropolis-ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta HF 4wd
68. 1987 Yhdysvaltain ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta HF 4WD
69. 1987 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta HF 4wd
70. 1987 RAC-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta HF 4WD
71. 1988 Ruotsin ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta HF 4wd
72. 1988 Suomen ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta Integrale
73. 1988 RAC-ralli Markku Alen Ilkka Kivimäki Lancia Delta Integrale
74. 1989 Australian ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Toyota Celica GT-Four
75. 1989 RAC-ralli Pentti Airikkala (9.) Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ronan McNamee Mitsubishi Galant VR-4
76. 1990 Australian ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
77. 1991 Safari-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
78. 1991 Akropolis-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
79. 1991 Suomen ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
80. 1991 Australian ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
81. 1991 RAC-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta Integrale
82. 1992 Portugalin ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Lancia Delta HF Integrale
83. 1993 Safari-ralli Juha Kankkunen Juha Piironen Toyota Celica Turbo 4WD
84. 1993 Argentiinan ralli Juha Kankkunen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nicky Grist Toyota Celica Turbo 4WD
85. 1993 Suomen ralli Juha Kankkunen Ranskan lippu Denis Giraudet Toyota Celica Turbo 4WD
86. 1993 Australian ralli Juha Kankkunen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nicky Grist Toyota Celica Turbo 4WD
87. 1993 RAC-ralli Juha Kankkunen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nicky Grist Toyota Celica Turbo 4WD
88. 1994 Portugalin ralli Juha Kankkunen Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nicky Grist Toyota Celica Turbo 4WD
89. 1994 Suomen ralli Tommi Mäkinen (10.) Seppo Harjanne Ford Escort RS Cosw.
90. 1996 Ruotsin ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.III
91. 1996 Safari-ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.III
92. 1996 Argentiinan ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.III
93. 1996 Suomen ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.III
94. 1996 Australian ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.III
95. 1997 Portugalin ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.IV
96. 1997 Katalonian ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.IV
97. 1997 Argentiinan ralli Tommi Mäkinen Seppo Harjanne Mitsubishi Lancer Evol.IV
98. 1997 Suomen ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.IV
99. 1998 Ruotsin ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.IV
100. 1998 Argentiinan ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.V
101. 1998 Suomen ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.V
102. 1998 Sanremon ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.V
103. 1998 Australian ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.V
104. 1999 Monte Carlo -ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
105. 1999 Ruotsin ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
106. 1999 Argentiinan ralli Juha Kankkunen Juha Repo Subaru Impreza WRC
107. 1999 Uuden-Seelannin ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
108. 1999 Suomen ralli Juha Kankkunen Juha Repo Subaru Impreza WRC
109. 1999 Sanremon ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
110. 2000 Monte Carlo -ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
111. 2000 Ruotsin ralli Marcus Grönholm (11.) Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
112 2000 Uuden-Seelannin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
113. 2000 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
114. 2000 Australian ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
115. 2001 Monte Carlo -ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
116. 2001 Ruotsin ralli Harri Rovanperä (12.) Risto Pietiläinen Peugeot 206 WRC
117. 2001 Portugalin ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
118. 2001 Safari-ralli Tommi Mäkinen Risto Mannisenmäki Mitsubishi Lancer Evol.VI
119. 2001 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
120. 2001 Australian ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
121. 2001 Walesin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
122. 2002 Monte Carlo -ralli Tommi Mäkinen Kaj Lindstöm Subaru Impreza WRC2001
123. 2002 Ruotsin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
124. 2002 Kyproksen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
125. 2002 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
126. 2002 Uuden-Seelannin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
127. 2002 Australian ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
128. 2003 Ruotsin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
129. 2003 Uuden-Seelannin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
130. 2003 Argentiinan ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 206 WRC
131. 2004 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 307 WRC
132. 2005 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 307 WRC
133. 2005 Japanin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Peugeot 307 WRC
134. 2006 Monte Carlo -ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
135. 2006 Ruotsin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
136. 2006 Akropolis-ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
137. 2006 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
138. 2006 Turkin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
139. 2006 Australian ralli Mikko Hirvonen (13.) Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC06
140. 2006 Uuden-Seelannin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
141. 2006 Walesin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC06
142. 2007 Ruotsin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC
143. 2007 Norjan ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
144. 2007 Sardinian ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC
145. 2007 Akropolis-ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC
146. 2007 Suomen ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC
147. 2007 Uuden-Seelannin ralli Marcus Grönholm Timo Rautiainen Ford Focus RS WRC
148. 2007 Japanin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
149. 2007 Walesin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
150. 2008 Ruotsin ralli Jari-Matti Latvala (14.) Miikka Anttila Ford Focus RS WRC
151. 2008 Jordanian ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
152. 2008 Turkin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
153. 2008 Japanin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
154. 2009 Sardinian ralli Jari-Matti Latvala Miikka Anttila Ford Focus RS WRC
155. 2009 Akropolis-ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
156. 2009 Puolan ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
157. 2009 Suomen ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
158. 2009 Australian ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
159. 2010 Ruotsin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Focus RS WRC
160. 2010 Uuden-Seelannin ralli Jari-Matti Latvala Miikka Anttila Ford Focus RS WRC
161. 2010 Suomen ralli Jari-Matti Latvala Miikka Anttila Ford Focus RS WRC
162. 2011 Ruotsin ralli Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen Ford Fiesta RS WRC

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]