Luettelo Macintosh-malleista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Apple Computerin julkaisemat Macintosh-sarjan tietokoneet:

vuosi julkaistu malli sarja lakkautettu
1984 24. tammikuuta Macintosh 128K Compact 10. tammikuuta 1985
10. syyskuuta Macintosh 512K Compact 14. huhtikuuta 1986
1985 1. tammikuuta Macintosh XL Compact 1. elokuuta 1986
1986 16. tammikuuta Macintosh Plus Compact 15. lokakuuta 1990
14. huhtikuuta Macintosh 512Ke Compact 1. lokakuuta 1987
1987 3. helmikuuta Macintosh SE Compact 1. elokuuta 1989
2. maaliskuuta Macintosh II Mac II 15. tammikuuta 1990
1988 19. syyskuuta Macintosh IIx Mac II 15. lokakuuta 1990
1989 19. tammikuuta Macintosh SE/30 Compact 12. lokakuuta 1991
7. maaliskuuta Macintosh IIcx Mac II 11. maaliskuuta 1991
1. elokuuta Macintosh SE FDHD Compact 15. lokakuuta 1990
20. syyskuuta Macintosh IIci Mac II 20. helmikuuta 1993
Macintosh Portable Portable 1. helmikuuta 1991
1990 19. maaliskuuta Macintosh IIfx Mac II 15. huhtikuuta 1992
15. lokakuuta Macintosh LC LC 23. maaliskuuta 1992
Macintosh Classic Compact 14. syyskuuta 1992
Macintosh IIsi Mac II 15. maaliskuuta 1993
1991 11. helmikuuta Macintosh Portable (backlit screen) Portable 21. lokakuuta 1991
21. lokakuuta Macintosh Classic II Compact 13. syyskuuta 1993
Quadra 700 Quadra 15. maaliskuuta 1993
Quadra 900 Quadra 18. toukokuuta 1992
PowerBook 100 PowerBook 3. elokuuta 1992
PowerBook 140 PowerBook 3. elokuuta 1992
PowerBook 170 PowerBook 19. lokakuuta 1992
1992 23. maaliskuuta Macintosh LC II LC 15. maaliskuuta 1993
18. toukokuuta Quadra 950 Quadra 14. lokakuuta 1995
3. elokuuta PowerBook 145 PowerBook 7. heinäkuuta 1993
19. lokakuuta Macintosh IIvi Mac II 10. helmikuuta 1993
Macintosh IIvx Mac II 10. lokakuuta 1993
PowerBook 160 PowerBook 16. elokuuta 1993
PowerBook 180 PowerBook 16. toukokuuta 1994
PowerBook Duo 210 PowerBook Duo 21. lokakuuta 1993
PowerBook Duo 230 PowerBook Duo 27. heinäkuuta 1994
1993 10. helmikuuta Macintosh LC III / III+ LC 14. helmikuuta 1994
Macintosh Color Classic Compact 16. toukokuuta 1994
Centris 610 Centris 21. lokakuuta 1993
Centris 650 Centris 21. lokakuuta 1993
Quadra 800 Quadra 14. maaliskuuta 1994
PowerBook 165c PowerBook 13. joulukuuta 1993
22. maaliskuuta Workgroup Server 80 Workgroup Server 17. lokakuuta 1995
Workgroup Server 95 Workgroup Server 3. huhtikuuta 1995
7. kesäkuuta PowerBook 145b PowerBook 18. heinäkuuta 1994
PowerBook 180c PowerBook 14. maaliskuuta 1994
28. kesäkuuta Macintosh LC 520 LC 2. helmikuuta 1994
26. heinäkuuta Workgroup Server 60 Workgroup Server 17. lokakuuta 1995
29. heinäkuuta Centris / Quadra 660AV Centris / Quadra 12. syyskuuta 1994
Quadra 840AV Quadra 18. heinäkuuta 1994
16. elokuuta PowerBook 165 PowerBook 18. heinäkuuta 1994
10. lokakuuta Macintosh Color Classic II Compact 1. marraskuuta 1995
21. lokakuuta Macintosh TV LC 1. helmikuuta 1995
Quadra 605 Quadra 17. lokakuuta 1994
Quadra 610 Quadra 18. heinäkuuta 1994
Quadra 650 Quadra 12. syyskuuta 1994
PowerBook Duo 250 PowerBook Duo 16. toukokuuta 1994
PowerBook Duo 270c PowerBook Duo 16. toukokuuta 1994
1994 2. helmikuuta Macintosh LC 550 LC 23. maaliskuuta 1995
Macintosh LC 575 LC 3. huhtikuuta 1995
14. maaliskuuta Power Macintosh 6100 Power Macintosh 18. toukokuuta 1996
Power Macintosh 7100 Power Macintosh 6. tammikuuta 1996
Power Macintosh 8100 Power Macintosh 14. elokuuta 1996
26. huhtikuuta Workgroup Server 6150 Workgroup Server 1. lokakuuta 1995
Workgroup Server 8150 Workgroup Server 26. helmikuuta 1996
Workgroup Server 9150 Workgroup Server 26. helmikuuta 1996
16. toukokuuta PowerBook 520/c PowerBook 500 16. syyskuuta 1995
PowerBook 540/c PowerBook 500 16. elokuuta 1995
PowerBook 550 PowerBook 500 1. huhtikuuta 1996
PowerBook Duo 280/c PowerBook Duo 14. marraskuuta 1994
18. heinäkuuta Quadra 630 Quadra 17. huhtikuuta 1995
PowerBook 150 PowerBook 14. lokakuuta 1995
1995 28. tammikuuta Power Macintosh 6200 / 6300 Power Macintosh 17. lokakuuta 1996
3. huhtikuuta Macintosh LC 580 LC 1. lokakuuta 1995
Performa 5200 Performa 1. lokakuuta 1996
19. kesäkuuta Power Macintosh 9500 Power Macintosh 17. helmikuuta 1997
7. elokuuta Power Macintosh 7200 Power Macintosh 1. huhtikuuta 1996
Power Macintosh 7500 Power Macintosh 17. helmikuuta 1997
Power Macintosh 8500 Power Macintosh 17. helmikuuta 1997
28. elokuuta PowerBook 190 PowerBook 1. syyskuuta 1996
PowerBook 5300 PowerBook 1. syyskuuta 1996
PowerBook Duo 2300c PowerBook Duo 1. helmikuuta 1997
1996 15. helmikuuta Apple Network Server 500 Network Server 1. huhtikuuta 1997
Apple Network Server 700/150 Network Server 1. huhtikuuta 1997
26. helmikuuta Workgroup Server 7250 Workgroup Server 21. huhtikuuta 1997
Workgroup Server 8550 Workgroup Server 21. huhtikuuta 1997
10. maaliskuuta Performa 5260 / 5300 Performa 1. huhtikuuta 1997
1. huhtikuuta Performa 5400 Performa 17. helmikuuta 1997
Power Macintosh 7600 Power Macintosh 1. lokakuuta 1997
16. lokakuuta Apple Network Server 700/200 Network Server 1. huhtikuuta 1997
17. lokakuuta Performa 6360 Performa 1. lokakuuta 1997
23. lokakuuta Performa 6400 Performa 1. toukokuuta 1997
15. marraskuuta Power Macintosh 4400 Power Macintosh 11. lokakuuta 1997
20. marraskuuta PowerBook 1400 PowerBook 6. toukokuuta 1998
1997 17. helmikuuta Power Macintosh 5500 Power Macintosh 31. maaliskuuta 1998
Power Macintosh 6500 Power Macintosh 14. maaliskuuta 1998
Power Macintosh 7300 Power Macintosh 10. marraskuuta 1997
Power Macintosh 8600 Power Macintosh 17. helmikuuta 1998
Power Macintosh 9600 Power Macintosh 17. maaliskuuta 1998
PowerBook 3400 PowerBook 14. maaliskuuta 1998
20. maaliskuuta Twentieth Anniversary Macintosh Power Macintosh 14. maaliskuuta 1998
21. huhtikuuta Workgroup Server 7350 Workgroup Server 2. maaliskuuta 1998
Workgroup Server 9650 Workgroup Server 2. maaliskuuta 1998
8. toukokuuta PowerBook 2400c PowerBook 14. maaliskuuta 1998
10. marraskuuta Power Macintosh G3 desktop Power Macintosh 5. tammikuuta 1999
Power Macintosh G3 minitower Power Macintosh 5. tammikuuta 1999
PowerBook G3 PowerBook G3 14. maaliskuuta 1998
1998 31. tammikuuta Power Macintosh G3 AIO Power Macintosh 17. lokakuuta 1998
2. maaliskuuta Macintosh Server G3 Macintosh Server 1. tammikuuta 1999
6. toukokuuta PowerBook G3 series PowerBook G3 10. toukokuuta 1999
15. elokuuta iMac iMac 10. toukokuuta 1999
1999 5. tammikuuta Power Macintosh G3 (Blue & White) Power Macintosh 13. lokakuuta 1999
Macintosh Server G3 (Blue & White) Macintosh Server 31. elokuuta 1999
10. toukokuuta PowerBook G3 ("Lombard") PowerBook G3 16. helmikuuta 2000
21. heinäkuuta iBook iBook 13. syyskuuta 2000
31. elokuuta Macintosh Server G4 Macintosh Server 19. heinäkuuta 2000
5. lokakuuta iMac (slot loading) iMac 7. tammikuuta 2002
13. lokakuuta Power Macintosh G4 Graphite Power Macintosh 18. heinäkuuta 2001
2000 16. helmikuuta PowerBook ("Pismo") PowerBook G3 9. tammikuuta 2001
19. heinäkuuta Power Macintosh G4 Cube Power Macintosh 3. heinäkuuta 2001
13. syyskuuta iBook (FireWire) iBook 1. toukokuuta 2001
2001 tammikuu PowerBook G4 Titanium PowerBook G4 16. syyskuuta 2003
1. toukokuuta iBook (white) iBook lokakuu, 2003
18. heinäkuuta Power Macintosh G4 Quicksilver Power Macintosh 13. elokuuta 2002
8. syyskuuta Server G4 Quicksilver Macintosh Server 14. toukokuuta 2002
2002 7. tammikuuta iMac G4 15" iMac 31. elokuuta 2004
iBook (14") iBook 22. lokakuuta 2003
29. huhtikuuta eMac eMac 5. heinäkuuta 2006
14. toukokuuta Xserve Xserve 10. helmikuuta 2003
17. heinäkuuta iMac G4 17" iMac 31. elokuuta 2004
13. elokuuta Power Macintosh G4 MDD Power Macintosh 9. kesäkuuta 2004
27. elokuuta Macintosh Server G4 MDD Macintosh Server 28. tammikuuta 2003
2003 7. tammikuuta PowerBook G4 Aluminum (12") PowerBook G4 16. toukokuuta 2006
PowerBook G4 Aluminum (17") PowerBook G4 24. huhtikuuta 2006
10. helmikuuta Xserve slot loading Xserve 6. tammikuuta 2004
Xserve Cluster Node Xserve 6. tammikuuta 2004
23. kesäkuuta Power Macintosh G5 Power Macintosh 9. kesäkuuta 2004
16. syyskuuta PowerBook G4 Aluminum (15") PowerBook G4 14. helmikuuta 2006
22. lokakuuta iBook G4 (12" / 14") iBook 16. toukokuuta 2006
18. marraskuuta iMac G4 20" iMac 31. elokuuta 2004
2004 6. tammikuuta Xserve G5 Xserve 7. elokuuta 2006
Xserve Cluster Node G5 Xserve 7. elokuuta 2006
9. kesäkuuta Power Macintosh G5 FX Power Macintosh 19. lokakuuta 2005
31. elokuuta iMac G5 17" iMac 10. tammikuuta 2006
iMac G5 20" iMac 20. maaliskuuta 2006
2005 11. tammikuuta Mac mini Mac mini 28. helmikuuta 2006
19. lokakuuta Power Macintosh G5 dual core Power Macintosh 7. elokuuta 2006
2006 10. tammikuuta iMac Core Duo (17" / 20") iMac 6. syyskuuta 2006
14. helmikuuta MacBook Pro (15") MacBook Pro 26. helmikuuta 2008
28. helmikuuta Mac mini with Intel Core Solo Mac mini 6. syyskuuta 2006
28. helmikuuta Mac mini with Intel Core Duo Mac mini 7. elokuuta 2007
24. huhtikuuta MacBook Pro (17") MacBook Pro 26. helmikuuta 2008
16. toukokuuta MacBook MacBook 8. marraskuuta 2006
7. elokuuta Mac Pro Mac Pro 8. tammikuuta 2008
7. elokuuta Xserve (Intel) Xserve 8. tammikuuta 2008
6. syyskuuta iMac Core 2 Duo (17" / 20" / 24") iMac 17" 13. huhtikuuta 2009, 20" ja 24" 7. elokuuta 2007
8. marraskuuta MacBook (2006, toinen versio) MacBook 15. toukokuuta 2007
2007 15. toukokuuta MacBook (2006, kolmas versio) MacBook 8. marraskuuta 2007
7. elokuuta iMac 20" Aluminum iMac 28. huhtikuuta 2008
iMac 24" Aluminum iMac 28. huhtikuuta 2008
Mac mini Core 2 Duo Mac mini 3. maaliskuuta 2009
8. marraskuuta MacBook (2007) MacBook 26. helmikuuta 2008


2008 8. tammikuuta Xserve Harpertown Xserve 7. huhtikuuta 2009
8. tammikuuta Mac Pro Harpertown Mac Pro 3. maaliskuuta 2009
15. tammikuuta MacBook Air MacBook 14. lokakuuta 2008
26. helmikuuta MacBook Penryn MacBook 14. lokakuuta 2008
MacBook Pro Penryn 15" MacBook 14. lokakuuta 2008
MacBook Pro Penryn 17" MacBook 6. tammikuuta 2009
28. huhtikuuta iMac (2008) iMac 3. maaliskuuta 2009
14. lokakuuta MacBook Air Penryn MacBook 8. kesäkuuta 2009
MacBook White MacBook 29. tammikuuta 2009
MacBook Aluminum MacBook 8. kesäkuuta 2009
MacBook Pro (Unibody)15" MacBook 8. kesäkuuta 2009
2009 6. tammikuuta MacBook Pro (Unibody) 17" MacBook 8. kesäkuuta 2009
29. tammikuuta MacBook White (2009) MacBook 27. toukokuuta 2009
3. maaliskuuta Mac mini (2009) Mac mini -
iMac (2009) iMac -
Mac Pro (2009) Mac Pro -
7. huhtikuuta Xserve Nehalem Xserve -
27. toukokuuta MacBook White (2009) MacBook -
8. kesäkuuta MacBook Pro 13" (2009) MacBook -
MacBook Pro 15" (2009) MacBook -
MacBook Pro 17" (2009) MacBook -
MacBook Air 2009) MacBook -
Macintosh-tietokoneet (luettelo malleista)
Classic | XL | II | Portable | LC | Centris/Quadra | PowerBook | Performa | WGS | TV | Power Mac | ANS | TAM | iMac | iBook | eMac | Xserve | Mac mini | MacBook | MacBook Pro | Mac Pro