Luettelo Kalifornian varakuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Kalifornian varakuvernööreistä.

Kalifornian varakuvernööri (engl. Lieutenant Governor of California) valitaan neljän vuoden välein erillisellä äänestyksellä. Varakuvernöörien kausien määrä on kuvernöörin tapaan rajoitettu neljään vuoteen. Kuvernöörin ollessa kyvytön hoitamaan virkaansa, esimerkiksi terveydentilansa takia, varakuvernööri on kuvernöörin virassa tämän ajan.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalifornian varakuvernööreistä 21 on ollut demokraatteja, 25 republikaaneja sekä yksi sitoutumaton-demokraatti, lecompton-demokraatti, unionisti-republikaani ja progressiivinen.

# Nimi Saapui virkaan Lähti virasta Puolue Kuvernööri
1[1] John McDougall 1849 1851 Sitoutumaton-Demokraatti Peter Burnett
2[1] David C. Broderick 1851 1852 Demokraatti John McDougall
3[1] Samuel Purdy 1852 1856 Demokraatti John Bigler
4[1] Robert M. Anderson 1856 1858 American J. Neeley Johnson
5[1] John Walkup 1858 1860 Demokraatti John B. Weller
6[1] John Gately Downey 1860 1860 Lecompton-Demokraatti Milton Latham
7[1] Isaac N. Quinn 1860 1861 Demokraatti John G. Downey
8[1] Pablo de la Guerra 1861 1862 Demokraatti
9[1] John F. Chellis 1862 1863 Republikaani Leland Stanford
10[1] Tim N. Machin 1863 1867 Unionisti-Republikaani Frederick Low
11[1] William Holden 1867 1871 Demokraatti Henry Huntly Haight
12[1] Romualdo Pacheco 1871 1875 Republikaani Newton Booth
13[1] William Irwin 1875 1875 Demokraatti Romualdo Pacheco
14[1] James A. Johnson 1875 1880 Demokraatti William Irwin
15[1] John Mansfield 1880 1883 Republikaani George Perkins
16[1] John Daggett 1883 1887 Demokraatti George Stoneman
17[1] Robert Whitney Waterman 1887 1887 Republikaani Washington Bartlett
18[1] Stephen M. White 1887 1891 Demokraatti Robert Waterman
19[1] John B. Reddick 1891 1895 Republikaani Henry Markham
20[1] Spencer G. Millard 1895 1895 Republikaani James Budd
21[1] William T. Jeter 1895 1899 Demokraatti
22[1] Jacob H. Neff 1899 1903 Republikaani Henry Gage
23[1] Alden Anderson 1903 1907 Republikaani George Pardee
24[1] Warren R. Porter 1907 1911 Republikaani James Gillett
25[1] A. J. Wallace 1911 1915 Republikaani Hiram Johnson
26[1] John Morton Eshleman 1915 1916 Progressiivinen Hiram Johnson
27[1] William Dennison Stephens 1916 1917 Republikaani Hiram Johnson
28[1] Clement Calhoun Young 1919 1927 Republikaani William Stephens
Friend Richardson
29[1] Buron Fitts 1927 1928 Republikaani C. C. Young
30[1] H. L. Carnahan 1928 1931 Republikaani
31[1] Frank Finley Merriam 1931 1934 Republikaani James Rolph
32[1] George J. Hatfield 1935 1939 Republikaani Frank Merriam
33[1] Ellis E. Patterson 1939 1943 Demokraatti Culbert Olson
34[1] Frederick F. Houser 1943 1947 Republikaani Earl Warren
35[1] Goodwin Jess Knight 1947 1953 Republikaani
36[1] Harold J. Powers 1953 1959 Republikaani Goodwin Knight
37[1] Glenn M. Anderson 1959 1967 Demokraatti Pat Brown
38[1] Robert Hutchinson Finch 1967 1969 Republikaani Ronald Reagan
39[1] Edwin Reinecke 1969 1974 Republikaani
40[1] John L. Harmer 1974 1975 Republikaani
41[1] Mervyn M. Dymally 1975 1979 Demokraatti Jerry Brown
42[1] Michael Curb 1979 1983 Republikaani
43[1] Leo T. McCarthy 1983 1991 Demokraatti George Deukmejian
1991 1995 Pete Wilson
44[1] Joseph Graham "Gray" Davis, Jr. 1995 1999 Demokraatti
45[2] Cruz Miguel Bustamante 1999 2003 Demokraatti Gray Davis
2003 2007 Arnold Schwarzenegger
46[3] John Raymond Garamendi 2007 2009 Demokraatti
47[4] Mona F. Pasquil 2009 2010 Demokraatti
48[5] Abel Maldonado, Jr. 2010 2011 Republikaani
Jerry Brown
49[6] Gavin Christopher Newsom 2011 Demokraatti

Elossa olevat entiset varakuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varakuvernööri Virassa Syntymävuosi
Edwin Reinecke[7] 1969–1974 1924
John L. Harmer[8] 1974–1975 1934
Mervyn M. Dymally[9][10] 1975–1979 1926
Mike Curb[11] 1979–1983 1944
Gray Davis[12][13] 1995–1999 1942
Cruz Bustamante[14] 1999–2007 1953
John Garamendi[15] 2007–2009 1945
Mona Pasquil[16] 2009–2010 1962
Abel Maldonado[17] 2010–2011 1967

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar California: Lieutenant Governors The Political Graveyard. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  2. Cruz Bustamante: Electoral History Museumstuff.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  3. John Garamendi NNDB.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  4. Goldmacher, Shane: Brown to tap Mona Pasquil as appointments adviser latimes.com. 20.1.2011. Viitattu 5.2.2011. (englanniksi)
  5. Abel Maldonado is confirmed as lieutenant governor LA Times. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  6. Gavin Newsom Sworn In as California’s 49th Lieutenant Governor ltg.ca.gov. 10.1.2011. Viitattu 5.2.2011. (englanniksi)
  7. REINECKE, Edwin Congress.gov. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  8. John L. Harmer Nndb.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  9. DYMALLY, Mervyn Malcolm Congress.gov. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  10. Mervyn M. Dymally Nndb.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  11. Mike Curb Nndb.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  12. Governor Gray Davis of California Viitattu 16.6.2010. (englanniksi)
  13. Gray Davis NNDB. Viitattu 16.7.2010. (englanniksi)
  14. Cruz Bustamante Nndb.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  15. John Garamendi Nndb.com. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  16. Mona F. Pasquil JoinCalifornia. Viitattu 5.2.2011. (englanniksi)
  17. Abel Maldonado JoinCalifornia. Viitattu 5.2.2011. (englanniksi)