Luettelo Georgian kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kaupunkeja Georgian valtiossa. Yhdysvaltain osavaltion kaupungeista katso luettelo Georgian osavaltion kaupungeista.
Georgia cities01.png

Tämä on luettelo Georgiassa sijaitsevista kaupungeista. Maan ylivoimaisesti suurin kaupunkikeskittymä on Tbilisin alue, jossa asuu 1 258 085 henkeä (1. tammikuuta 2005), eli noin 30 prosenttia Georgian väestöstä.

Seuraava taulukko luettelee Georgian yli 10 000 asukkaan kaupungit, niiden nimet translitteroituina ja georgiaksi, vuoden 1989 väestönlaskennan ja 2005 tilastollisen laskennan väkiluvut, alueen tai autonomisen tasavallan, johon kaupunki kuuluu sekä perustamisvuoden. Väkiluvut tarkoittavat varsinaisen kaupungin väkilukua ilman lähiöitä. Monilla piirikunnilla on Georgiassa sama nimi kuin niiden keskuskaupungeilla. Tbilisillä on maan kaupunkien keskuudessa erikoisasema, sillä se ei kuulu mihinkään alueeseen tai automomiseen tasavaltaan. Katso myös Georgian hallinnollinen jako.

Sija Nimi Georgiaksi Väestö 1989 Väestö 2005 Hallintoalue
1 Tbilisi თბილისი 1 243 150 1 049 498 Tbilisi
2 Kutaisi ქუთაისი 232 510 178 338 Imereti
3 Batumi ბათუმი 136 930 118 282 Adžaria
4 Rustavi რუსთავი 159 016 109 865 Kvemo Kartli
5 Suhumi სოხუმი 121 406 81 546 Abhasia
6 Zugdidi ზუგდიდი 49 614 73 006 Samegrelo ja Zemo Svaneti
7 Gori გორი 67 787 46 676 Šida Kartli
8 Poti ფოთი 50 569 46 107 Samegrelo ja Zemo Svaneti
9 Tskhinvali ცხინვალი 42 934 33 724 Šida Kartli (Etelä-Ossetia)
10 Samtredia სამტრედია 34 255 28 748 Imereti
11 Khašuri ხაშური 31 717 27 811 Šida Kartli
12 Senaki სენაკი 28 938 27 752 Samegrelo ja Zemo Svaneti
12 Zestaponi ზესტაფონი 25 891 23 943 Imereti
14 Telavi თელავი 27 848 20 593 Kakheti
15 Marneuli მარნეული 27 065 18 755 Kvemo Kartli
16 Kobuleti ქობულეთი 20 637 18 156 Adžaria
17 Tqvartšeli ტყვარჩელი 21 578 17 843 Abhasia
18 Ozurgeti ოზურგეთი 23 279 17 743 Guria
19 Akhaltsikhe ახალციხე 24 650 17 298 Samtskhe-Džavakheti
20 Tsqaltubo წყალტუბო 17 393 16 736 Imereti
21 Otšamtšire ოჩამჩირე 20 379 15 517 Abhasia
22 Kaspi კასპი 17 138 14 734 Šida Kartli
23 Bordžomi ბორჯომი 17 664 13 825 Samtskhe-Džavakheti
24 Tqibuli ტყიბული 21 994 13 201 Imereti
25 Tšiatura ჭიათურა 28 920 12 216 Imereti
26 Sagaredžo საგარეჯო 14 439 12 173 Kakheti
27 Gali გალი 15 687 11 861 Abhasia
28 Gudauta გუდაუთა 15 264 11 673 Abhasia
29 Gardabani გარდაბანი 17 035 10 972 Kvemo Kartli
30 Khoni ხონი 14 298 10 796 Imereti
31 Surami სურამი 6 442 10 091 Šida Kartli 32 Baghdati ბაღდადი 5,500 Imereti

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]