Liikennevirasto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liikenneviraston logo

Liikennevirasto (ruots. Trafikverket) on liikenne- ja viestintäministeriön alaisuudessa toimiva keskusvirasto. Se muodostui, kun liikennehallinnon kolme väylävirastoa, Ratahallintokeskus, Merenkulkulaitos ja Tiehallinto yhdistettiin vuoden 2010 alussa.

Uuteen Liikennevirastoon siirtyivät Ratahallintokeskuksen ja Merenkulkulaitoksen kaikki sellaiset tehtävät, jotka eivät siirtyneet perustettuun tuotantoyhtiöön tai joita ei yhdistetty Liikenteen turvallisuusvirastoon sekä Tiehallinto lukuun ottamatta tiepiirejä ja eräitä Liikenteen turvallisuusvirastoon siirrettyjä toimintoja.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikenneviraston tehtävänä on kehittää liikennejärjestelmää vastaamaan kansalaisten ja elinkeinoelämän tarpeita. Tienpito, radanpito ja merenkulku edellyttävät yhteisen väylänpidon osaamisen rinnalla kukin erilaista syvää ammattitaitoa, jota uudessa virastossa on mahdollista ylläpitää ja edelleen kehittää.lähde?

Liikenneviraston haasteena on turvata päivittäisten matka- ja kuljetusketjujen toimivuus kaikissa olosuhteissa koko maassa sekä myös kansainvälisissä yhteyksissä. Painopisteenä uuden viraston toiminnassa on nykyisen väyläverkon kunnon ylläpito ja kehittäminen.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viraston johtajana on toiminut Juhani Tervala. Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti kuitenkin 15. lokakuuta 2012 Tervalan eroavan tehtävästään 1.1.2013 luottamuspulan takia.[1] [2][3] Tervala siirtyi pois viranhoidosta jo lokakuussa.

Uudeksi pääjohtajaksi valittiin joulukuussa 2012 KTM Antti Vehviläinen. Hän siirtyi pääjohtajaksi metsäyhtiö Stora Enson logistiikkajohtajan paikalta. Vehviläisen valinnasta päätti valtioneuvosto.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]