Kalevi Ruuttu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kalevi Ferdinand Ruuttu (21. toukokuuta 1934 Viipuri2. huhtikuuta 2018 Helsinki)[1] oli suomalainen jääpalloilija, jääpalloerotuomari ja maahockeypelaaja.

Kalevi Ruuttu pelasi jääpalloa urallaan HIFK:ssa SM-sarjassa. Alemmilla sarjatasoilla hän edusti HIFK-vuosiensa jälkeen Porin Palloseuraa ja Porin Narukerää. Aktiiviuransa jälkeen hän loi yli 20 vuotta kestäneen menestyksekkään jääpalloerotuomariuran. Hän tuomaroi useita kansallisia ja kansainvälisen tason otteluita ja MM-kilpailuissa kolmesti. Hänet nimettiin myös Suomen jääpalloliiton kunniagalleriaan.[2] Hänen veljensä Teuvo Ruuttu loi myös pitkän uran jääpalloerotuomarina.[3][4] Hän pelasi myös maahockeyta voittaen Suomen mestaruuksia ja edustaen Suomea maajoukueessa. Ruuttu kuoli aivoverenvuotoon.

Sukulaisuussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalevi, Teuvo ja kolmas veljes Olavi, voittivat myös useita Suomen-mestaruuksia maahockeyssä, ja he pelasivat myös Suomen maahockeymaajoukkueessa. lähde? Veljesten isä Lauri Ruuttu pelasi jääpalloa edustaen urallaan Viipurin Susia ja Helsingin Jalkapalloklubia.[5] Kalevi Ruutun poika Christian Ruuttu loi pitkän jääkiekkouran Porin Ässissä, HIFK:ssa ja NHL:ssä. Pojanpoika Alexander Ruuttu on myös jääkiekkoilija.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuolinilmoitus, Helsingin Sanomat 29.4.2018, s. C 14
  2. Los Angeles Kings tiedotti: Kalevi Ruuttu on kuollut iltalehti.fi. Viitattu 3.4.2018.
  3. Holopainen, Veijo-Lassi: Savikuopilta tekojäälle - jääpalloseuran taival. Ai-Ri-offset, 1995.
  4. Anttinen: Sata vuotta helsinkiläistä jääpalloa. Cosmoprint, 2011.
  5. Pekka Anttinen: Karjalan narukerä kierii - viipurilaisen jääpallon historia. Cosmoprint, 2010.
  6. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=45423