Jari-Pekka Laitio-Ramone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jari-Pekka Laitio-Ramone
Henkilötiedot
Syntynyt19. toukokuuta 1978
Karijoki
Ammatti toimittaja-kirjailija
Muut tiedot
Merkittävät teoksetHeaven Needed A Lead Singer: Fans Remember Joey Ramone, Rock In Peace: Dee Dee And Joey Ramone ja Ramones: Soundtrack Of Our Lives.
Aiheesta muualla
Kotisivu
Ramonesin basisti CJ Ramone, kauhajokelainen Jari-Pekka Laitio-Ramone ja Ramonesin alkuperäinen rumpali Tommy Ramone Johnny Ramone -tribuuttitapahtumassa Los Angelesissa 2009.

Jari-Pekka Laitio-Ramone (s. 19. toukokuuta 1978 Karijoki) on suomalainen toimittaja ja tietokirjailija. Kauhajoella asuva Laitio-Ramone on kirjoittanut kolme Ramonesiin liittyvää englanninkielistä kirjaa, joista Heaven Needed A Lead Singer: Fans Remember Joey Ramone -kirja julkaistiin vuonna 2002, Rock In Peace: Dee Dee And Joey Ramone vuonna 2004 ja Ramones: Soundtrack Of Our Lives vuonna 2009.

Vuonna 1974 perustettu ja vuonna 1996 uransa lopettanut Ramones tunnetaan punkin perustajayhtyeenä. Laitio-Ramone on haastatellut kirjoihinsa Ramones-jäsenten ja yhtyeen lähipiirin lisäksi lähes kahtasataa artistia tai muuten kuuluisaa henkilöä. Heistä osa on kirjoittanut tekstin hänelle. Kirjoista voi lukea Ramones-jäsenten ja heidän lähipiirinsä lisäksi esimerkiksi MC5:n, Misfitsin, Guns N’ Rosesin, Motörheadin, The Dictatorsin, Sex Pistolsin, The Hellacoptersin, Backyard Babiesin, U2:n, Turbonegron, Die Toten Hosenin, Volbeatin, Hanoi Rocksin, The 69 Eyesin, Children of Bodomin, Eppu Normaalin, Ne Luumäkien, Popedan, Apulannan ja Klamydian jäsenten ajatuksia sekä lisäksi muun muassa Bebe Buellin, Pelle Miljoonan, Ismo Alangon, Leena Lehtolaisen ja Arto Nybergin mietteitä. [1]

Laitio-Ramone on ylläpitänyt vuodesta 1995 lähtien maailman suurimpia Ramones-kotisivuja. [2]Vasta joulukuussa 1999 perustettiin Ramonesin ensimmäinen virallinen maailmanlaajuinen faniklubi. Laitio-Ramone sai faniklubin ensimmäisen jäsennumeron, joka annettiin Ramonesin lähipiirin ja jäsenistön ulkopuolelle. Samoihin aikoihin hän sai Ramones-jäseniltä virallisen luvan alkaa käyttää sukunimeä Laitio-Ramone.[3]Hän on ollut mukana Ramones-jäsenten kiertueilla Australiassa, Espanjassa, Italiassa, Kanadassa, Latviassa, Meksikossa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Hän on nähnyt vuoteen 2019 mennessä noin 70 keikkaa, jolla on esiintynyt ainakin yksi Ramones-jäsen.

Kauhajoella asuva mies on laulanut esimerkiksi Dee Dee Ramonen ja Marky Ramonen keikoilla. Hänestä ovat omiin kirjoihinsa kirjoittaneet esimerkiksi Dee Dee Ramone ja Henry Rollins.

Levyjulkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jari-Pekka Laitio-Ramone on myös ollut mukana muutamissa nauhoituksissa, kuten Richie Ramonen ja The Gobshitesin kanssa studiossa. [4] Yhdessä Apulannan Sipe Santapukin, Ne Luumäkien Heko Luumäen, Luonteri Surfin Martti Ripaojan ja Rehtorien Kuraattori Kurjen kanssa hän nauhoitti helmikuussa 2002 Ramones-kappaleet Slug ja I Wanna Be Well. Snails Of Finland & Jari-Pekka Laitio-Ramone -kokoonpanon Slug on julkaistu kahdella Ramones-tribuuttilevyllä: saksalaisella All Good Cretins Go To Heaven - A Tribute To The Ramonesilla [5] (2005) ja argentiinalaisella Todos Somos Ramonesilla [6] (2005).

Laitio-Ramone on kuvannut muutamien albumien ja singlejen kansia, kuten Dee Dee Ramonen Born To Lose -singlen. Klamydian Klamydia Rockperry Live 2003 -DVD:n kannen pääkuva on hänen ottamansa. Johnny Thunders And The Heartbreakersin Walter Luren Live In Berlin -levyn kansivihon kuvista suurin osa on Laitio-Ramonen ottamia.

Toimittaja-kirjailija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1995 alkaneen toimittajauransa aikana Laitio-Ramone on kirjoittanut artikkeleita esimerkiksi Helsingin Sanomiin, Kauppalehteen, Turun Sanomiin, Kymen Sanomiin, Ilkkaan, Pohjalaiseen ja Kauhajoki-lehteen, joka on hänen päätyönantajansa (2019).

Laitio-Ramone on tehnyt kolme Ramonesiin liittyvää kirjaa. Lisäksi hän on osallistunut muutamien muiden Ramones-kirjojen tekemiseen ja hän on esimerkiksi yksi kolmesta Kauhajoen Karhun Satavuotias Kauhajoen Karhu on voimissaan -satavuotishistoriikin tekijästä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]