Frida Hyvönen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frida Hyvönen
Henkilötiedot
Syntynyt1977
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 2004
Tyylilajit popmusiikki
Soittimet piano
Levy-yhtiöt Licking Fingers, Secretly Canadian
Aiheesta muualla
www.fridahyvonen.com

Frida Hyvönen (s. 1977) on ruotsalainen laulaja-lauluntekijä.

Hyvönen on kotoisin Robertsforsista, pieneltä paikkakunnalta Pohjois-Ruotsista, mutta asuu nykyisin Tukholmassa. Hänen isoisänsä oli suomalainen ja kotoisin Rovaniemeltä.[1]

Hyvösen ensimmäinen albumi, Until Death Comes, nauhoitettiin Tukholman Atlantis-studiolla ja Hyvönen tuotti sen yhdessä The Bear Quartet -yhtyeen Jari Haapalaisen kanssa. Albumi julkaistiin Pohjoismaissa vuonna 2005 Licking Fingers -levy-yhtiön kautta. Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa sen julkaisi vuonna 2006 Secretly Canadian ja Australiassa 2007 Chapter Music.

Hyvönen sai debyyttialbumistaan ruotsalaisen Nöjesguiden-lehden vuoden 2005 Stockholmspriset'n (”Tukholma-palkinto”). Vuonna 2009 hän sai Dagens Nyheterin kulttuuripalkinnon levystään Silence is wild.[2]

Hyvönen on kiertänyt Ruotsia pianonsa kanssa vuodesta 2004. Hän on lisäksi keikkaillut Helsingissä, Madridissa, Milanossa ja Shanghaissa. Keväällä 2006 hän kiersi Isoa-Britanniaa yhdessä José Gonzálezin kanssa, ja kesällä Yhdysvaltoja yhdessä Jens Lekmanin kanssa.

Syksyllä 2005 Hyvönen sävelsi musiikin PUDEL-tanssiesitykseen, jonka koreografian oli tehnyt Dorte Olesen. Hyvönen myös soitti itse musiikin näytöksissä. Soundtrackin julkaisi Licking Fingers vuonna 2007.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Frida Hyvönen sjunger för första gången på svenska och kommer riktigt nära - Sveriges Radio Finska Sveriges Radio. 2016. Viitattu 1.5.2021. (ruotsiksi)
  2. Frida Hyvönen: Det är nästan lite mystiskt. Dagens Nyheter, 19.2.2009. Artikkelin verkkoversio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]