Zendaya Coleman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Zendaya
Zendaya vuonna 2012
Zendaya vuonna 2012
Syntymäaika 1. syyskuuta 1996 (ikä 19)
Syntymäpaikka Oakland, Kalifornia
Aktiivisena 2009–
Oikea nimi Zendaya Maree Stoemer Coleman
Ammatti näyttelijä, tanssija, laulaja, malli, kirjailija, muotisuunnittelija
Merkittävät roolit

Rocky Blue (Shake It Up)

K.C. Cooper (K.C. Salainen agentti)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Zendaya Maree Stoemer Coleman (s. 1. syyskuuta 1996 Oakland, Kalifornia), tunnetaan paremmin nimellä Zendaya, on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja tanssija. Hänet tunnetaan parhaiten pääroolistaan Rocky Bluena Disney Channelin tv-sarjassa Shake It Up sekä elokuvasta Frenemies. Hän on myös julkaissut debyyttialbuminsa Zendaya vuonna 2013.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zendaya, jonka nimi tarkoittaa "kiittämistä" šonan kielellä, syntyi Claire Stoermerille ja Kazembe Ajamu Colemanille 1. syyskuuta 1996 Oaklandissa, Kaliforniassa.[1][2][3] Hän kasvoi California Shakespeare Theaterin parissa Oakland Kaliforniassa, missä hänen äitinsä työskenteli emännöitsijänä.[1][2][3]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zendaya aloitti uransa työskentemällä mallina Macyssä, Mervynsissä ja Old Navyssä. Zendaya näytteli toista pääosaa Disney Channelin tilannekomediassa Shake It Up vastanäyttelijänsä Bella Thornen kanssa. Hänen ensimmäinen elokuvansa oli vuonna 2012 julkaistu Disneyn tuottama Frenemies, vastanäyttelijöinään Bella Thorne ja Stefanie Scott.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zendaya asuu Los Angelesissa perheensä kanssa ja hänellä on koira, suursnautseri nimeltä Midnight. Hän harrastaa laulamista, tanssimista ja vaatteiden suunnittelua. Zendaya toivoi pääsevänsä teatterin kautta televisioon, ja että Shake It Up antaisi hänelle jonain päivänä mahdollisuuden musiikkiuraan.[2] Lokakuussa 2010 hän totesi Variety-lehdelle: "Rakastan laulamista ja voisin vaikka levyttää kokonaisen albumin"."[2]

Laulu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zendayan ensimmäinen single oli kappale nimeltä ”Swag It Out”, se julkaistiin iTunesissa ja Amazonissa. Virallinen musiikkivideo kappaleelle julkaistiin YouTubessa 15. joulukuuta 2011. Zendayan ja Bella Thornen ”Watch Me” -dueton musiikkivideo näytettiin ensimmäistä kertaa Disney Channelilla 17. kesäkuuta 2011. Video on kerännyt yli 95 miljoonaa näyttökertaa YouTubessa. Zendayan ja Bella Thornen kappaleista ”Something To Dance For” ja ”TTYLXOX” julkaistiin mash up -musiikkivideo 9. maaliskuuta 2012, eli videolla kuullaan kummatkin kappaleet. Vuonna 2013 Zendya julkaisi singlen ”Replay”, joka tuli YouTubeen 15. elokuuta.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Huomautukset
2009 Kidz Bop: 'Hot n Cold' "Kidz Bop" tanssija & laulaja musiikkivideo[4]
2010–13 Shake It Up Rocky Blue toinen pääosa
2011 Pixie Hollow Games Fern äänirooli
Onnea matkaan, Charlie! Rocky Blue "Charlie Shakes It Up"
2012 A.N.T. Farm Sequoia Jones Jakso: "Creative consultANT"
Frenemies Halley Brandon päärooli, Disney Channelin alkuperäinen elokuva
2014 Zapped Zoey Stevens päärooli, Disney Channelin alkuperäinen elokuva
2015– K.C. Salainen agentti Katrina Charlotte "K.C." Cooper päärooli

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]