Command & Conquer: Yuri’s Revenge

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yuri (Command & Conquer))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Command & Conquer: Yuri’s Revenge
Cncyr-cover.jpg
Kehittäjä Westwood Studios
Julkaisija EA Games
Pelisarja Command & Conquer
Pelimoottori Raskaasti muokattu Tiberian Sun moottori
Julkaistu
  • NA 10. lokakuuta 2001
Lajityyppi reaaliaikainen strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto 4 × CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Command & Conquer Red alert 2: Yuri’s Revenge on Westwood Studiosin kehittämä lisäosa Red Alert 2 -pelille. Pelin julkaisi EA Games Pohjois-Amerikassa 10. lokakuuta 2001.[1] Pelattavuus ei eroa edeltäjästä juuri lainkaan, molemmat puolet ovat saaneet muutaman yksikön ja rakennuksen lisää. Pelissä voi pelata myös täysin uudella puolella, Yurilla (Udo Kier). Peliin on lisätty uusia karttoja ja liittoutuminen on tehty mahdolliseksi niin tietokone- kuin ihmispelaajienkin kanssa.

Kuvankaappaus pelistä

Yuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yurin peruselementit ovat samat kuin liittoutuneilla ja neuvostojoukoilla: Construction Yard, Bio Reactor, Submarine Pen, Battle Lab, Citadel Walls. Yuri on vienyt mukanaan Neuvostoliiton kloonaustekniikan ja käyttää apunaan geenimanipulaatiota ja mielenhallintaa.

Yurin perusjalkaväkeen kuuluvat Initiate, Brute, Virus ja Yuri-klooni, joka on alkuperäistä heikompi. Yuri Prime on uniikki, jota voi valmistaa yhden kappaleen, ja se voikin kontrolloida jopa vastustajien rakennuksia. Tankkeja Yurilla on Lasher Tank, Chaos Drone, Gattling Tank, Magnetron ja Master Mind. Yuri voi myös valmistaa MCV:n ja Flying Diskin, joka on eräänlainen lentävä lautanen. Yurin vesijoukot sisältävät miehistönkuljetuslautan ja Tuhoaja-sukellusveneen, jolla voi myös ampua ohjuksia maalle.

Yuri kerää rahansa Orjakerääjällä (Slave Miner), josta lähtee viisi orjaa keräämään kultaa ja tuoden sitä keruukoneeseen, joka osaa liikkua ja puolustaa itseään. Bio Reactorit tuottavat hyvin vähän sähköä, mutta niihin voi laittaa jalkaväkeä sisälle, mikä nostaa sähköntuotantoa. Jauhimessa (Grinder) Yuri muuttaa turhat tai haltuunotetut tankit ja jalkaväkiyksiköt raaka-aineiksi ja sitä kautta rahaksi. Tankkibunkkeriin voi laittaa tankkeja, jolloin niiden tulivoima ja kestävyys kasvaa. Gattlingkanuuna puolustaa niin maa- kuin ilmajoukkojakin vastaan ja Psychic Tower ottaa vastustajien hyökkääjiä haltuunsa. Yurin superaseet ovat:

  • Genetic Mutator, joka muuttaa kaiken jalkaväen tietyllä alueella Yurin Bruteiksi.
  • Psychic Dominator, joka tuhoaa rakennuksia ja ottaa kaikki yksiköt tietyltä alueelta Yurin haltuun.

Muutokset muihin joukkoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki osapuolet ovat saaneet Force Shieldin, joka suojaa hetkeksi rakennukset tietyltä alueelta, mutta vie myös samalla sähköt. Jokaisella puolella on myös sankari, jota ei voi ottaa haltuun Yurilla tai muilla tavoilla.

  • Neuvostojoukot: Boris
  • Liittoutuneet: Tanya
  • Yuri: Yuri Prime

Liittoutuneet ovat saaneet uuden rakennuksen: Robot Control Center. Sieltä voi valmistaa Robottitankkeja, joita ei voi ottaa haltuun. Navy SEAL tuhoaa jalkaväkeä hyvin ja voi käyttää C4-räjähteitä rakennuksiin. Guardian GI:lla on vahva Anti-Tank -ase, jolla se tuhoaa helposti tankit ja ampuu myös ilmaan. Battle Fortressiin voi laittaa jalkaväkeä sisälle, ja se jyrää tavallisten tankkien ja muurien ylitse.

Neuvostojoukot voivat nyt tiedustella vakoilulentokoneen avulla entistä paremmin. Uusi Siege Chopper voi joko ampua ilmasta tai asettua maahan tykiksi, jolloin sen kanuunan ulottuvuus on erittäin laaja. Taistelubunkkeriin voi laittaa viisi Conscriptiä sisälle, jolloin se toimii kuten normaali miehitetty rakennus sillä lisällä, että voit korjata sitä. Tuotantolaitos (Industrial Plant) nopeuttaa ja edullistaa tankkien rakentamista.

Kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä tarjoaa liittoutuneille ja neuvostojoukoille seitsemän yksinpelitehtävää. Yuri on pelin antagonisti. Hän on Red Alert 2:n tapahtumien aikaan toiminut Neuvostoliiton selän takana kooten omaa armeijaansa sekä rakentanut psyykkisiä laitteita tavoitteenaan maailmanvalloitus.

Liittoutuneiden kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa, kun Yhdysvaltojen armeija huomaa, että he eivät voi estää Yurin Psychic Dominatorin käyttöönottoa. Onneksi Albert Einstein on saanut juuri valmiiksi uuden laitteensa, aikakoneen. Liittoutuneet käyttävät sitä ja matkustavat Red Alert 2:n tapahtumien alkuun estääkseen Yurin aikeet. Liittoutuneet taistelevat Yuria vastaan jokaisella rintamalla tuhoten hänen laitteitaan. Avun tarpeessa, he kääntyvät Neuvostoliiton puoleen. Lisäjoukkojen avulla Yurin armeija saadaan murskattua viimeistä Antarktiksella olevaa linnoitusta lukuun ottamatta. Liittoutuneet ottavat siellä haltuunsa vanhan neuvostotukikohdan ja rakentavat sinne tutka-aseman. Tutka-aseman avulla Einstein käyttää Cronosfääriään ja teleporttaa iskujoukot Yurin tukikohdan lähelle. He onnistuvat tuhoamaan Yurin voimat ja Yuri vangitaan eristysselliin, maailmassa on taas rauha.

Neuvostoliiton kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yurin joukot ovat ottaneet kaupungin kaupungin jälkeen hallintaansa. Neuvostoliitto järjestää iskujoukot San Franciscon lahdelle Einsteinin aikakoneen luokse. Neuvostoliitto ottaa aikakoneen haltuunsa ja pienen takaiskun jälkeen pääsee matkustamaan menneisyyteen sodan aikaan. Pienen virhearvioinnin takia ajassa matkustetaan ensin 65 miljoonaa vuotta ja ennen kuin aikakone latautuu uudestaan, pitää taistella Tyrannosaurus rexejä vastaan. He näyttävät sen aikaiselle Romanoville todisteet Yurin petturuudesta, jotta Yuri voitaisiin pysäyttää ajoissa. Sitten Neuvostoliitto tuhoaa liittoutuneiden Cronosfääritutkimuslaitoksen Saksassa saaden liittoutuneet antautumaan. Nyt onkin aika käydä Yurin perään. He murskaavat liittoutuneiden avulla Yurin armeijat niin Lontoossa, Casablancassa kuin Kuussakin. Viimeinen ja ratkaiseva taistelu tapahtuu Transilvaniassa, Yurin viimeisessä piilopaikassa. Yuri hallitsee oman armeijansa lisäksi lähellä olevia liittoutuneiden ja neuvostojoukkojen armeijoita. Hyökkäys kuitenkin onnistuu ja Yurin linna tuhotaan. Yuri ehtii kuitenkin paeta varastamallaan aikakoneella menneisyyteen. Onneksi neuvostojoukot olivat viisaampia ja ylikuormittavat aikakoneen, jolloin se meneekin esihistorialliselle kaudelle asti. Lopussa nähdään, kuinka Tyrannosaurus rex murskaa Yurin ja aikakoneen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]