Will Champion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Will Champion
Henkilötiedot
Syntynyt31. heinäkuuta 1978 (ikä 45)
Southampton, Englanti
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1995–
Tyylilajit vaihtoehtorock, rock, poprock
Soittimet rummut, laulu, perkussiot, kellopeli, kitara, basso, banjo, piano, kosketinsoitin
Yhtyeet Coldplay
Levy-yhtiöt ParlophoneView and modify data on Wikidata
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

William "Will" Champion (s. 31. heinäkuuta 1978 Southampton, Englanti) on brittiyhtye Coldplayn rumpali.

Champion syntyi Southamptonissa, Englannin Hampshiressa. Hänen molemmat vanhempansa ovat opettajia, ja hänen isänsä Timothy Champion toimii Southamptonin yliopistossa arkeologian professorina. Vanhempiensa ansiosta hän kiinnostui musiikista jo varhain. Varhaisia musiikillisia vaikutteita hänelle olivat Tom Waits sekä irlantilainen folkmusiikki. Champion kasvoi soittaen kitaraa, mutta soitti ajan mittaan myös pianoa, bassokitaraa ja tinapilliä. Ennen Coldplayn perustamista hän soitti yhtyeessä nimeltä Fat Hamster.

Champion opiskeli antropologiaa University College Londonissa, jossa hän tapasi tulevat yhtyetoverinsa, joiden kanssa perusti Coldplayn. Tuolloin hänellä ei kuitenkaan ollut vielä lainkaan kokemusta rumpujensoitosta. Hän kuitenkin oppi soittamaan nopeasti ja vakiinnutti paikkansa yhtyeen täysvaltaisena jäsenenä.

Syksyllä 2004 Champion ja Coldplayn basisti Guy Berryman vierailivat A-han kosketinsoittaja Magne Furuholmenin ensimmäisellä sooloalbumilla, Past Perfect Future Tensellä.

Will oli ensimmäinen Coldplayn avioliittoon astunut jäsen. Hän avioitui vuonna 2003 opettaja Marianne Darkin kanssa. Heidän ensimmäinen lapsensa, tytär, syntyi huhtikuussa 2006.

Will on myös esiintynyt rumpalina Game of Thrones -sarjan kuuluisassa kohtauksessa nimeltä "The Red Wedding".

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.