Guy Berryman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Guy Berryman
Guy Berryman vuonna 2017.
Guy Berryman vuonna 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt12. huhtikuuta 1978 (ikä 46)
Kirkcaldy, Skotlanti
Ammatti muusikko, tuottaja
Muusikko
Aktiivisena 1995–
Tyylilajit vaihtoehtorock, rock, poprock
Soittimet basso, kitara, laulu, sello, mandoliini, piano, kosketinsoitin, rummut, trumpetti, käyrätorvi, perkussiot
Yhtyeet Coldplay, Apparatjik
Levy-yhtiöt ParlophoneView and modify data on Wikidata
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

Guy Rupert Berryman (s. 12. huhtikuuta 1978 Kirkcaldy, Skotlanti) on brittiläisen Coldplay-yhtyeen basisti.

Berryman syntyi Skotlannissa, mutta muutti 12-vuotiaana Kentiin, Englantiin. Hän on soittanut bassokitaraa 13-vuotiaasta lähtien. Hän kasvoi funk- ja groovemusiikin parissa ja keräilee yhä kyseisten tyylilajien harvinaisia levyjä. Sunday Timesin mukaan hänen netto-omaisuutensa on 25 miljoonaa puntaa.lähde tarkemmin? Berrymanin musiikillisia vaikuttajia ovat olleet muiden muassa James Brown, The Beatles, Kool & the Gang ja Pink Floyd.

Berrymanin isä oli insinööri, joka työskenteli Kanaalin tunnelin parissa. Yliopistoon mennessään myös Guy Berryman valitsi alakseen tekniikan mutta vaihtoi sen myöhemmin arkkitehtuuriopintoihin. Vuoden kuluttua hän keskeytti opintonsa keskittyäkseen Coldplayhyn ja basistin uraan. Coldplayn muiden jäsenten jatkaessa opintojaan Guy työskenteli baarimikkona paikallisessa pubissa. Ennen Coldplayn perustamista University College Londonissa Berryman oli kouluaikoinaan yhtyeessä nimeltä Time Out.

Syksyllä 2004 Berryman ja Coldplayn rumpali Will Champion vierailivat a-ha-yhtyeen kosketinsoittaja Magne Furuholmenin ensimmäisellä sooloalbumilla nimeltään Past Perfect Future Tense.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004 Berryman avioitui lapsuudenystävänsä Joanna Bristonin kanssa. He erosivat vuonna 2007. Heillä on vuonna 2006 syntynyt tytär.[1] Vuonna 2014 Berryman kihlautui hollantilaismalli Keshia Gerritsin kanssa.[2]

  1. Coldplay star splits from wife Digitalspy.co.uk. 12.5.2007. Arkistoitu 3.5.2014. Viitattu 3.5.2014. (englanniksi)
  2. Coldplay bassist Guy Berryman engaged to Dutch model Keshia Gerrits Mirror.co.uk. 24.3.2014. Viitattu 3.5.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]