Wikiprojekti:Viro-Suomi-artikkelien kirjoituskilpailu 2016

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.
Viroband2.jpg
Flag of Estonia.svg Flag of Finland.svg

Viro–Suomi-artikkelien kirjoituskilpailu 2016 järjestettiin 6. joulukuuta 2016 – 5. tammikuuta 2017 viron- ja suomenkielisessä Wikipediassa.

Kilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virolaiset ja suomalaiset ovat veljeskansoja, meillä on paljon yhteistä, ja maamme ovat aina olleet läheisissä suhteissa. Sekä Suomi että Viro täyttävät pian 100 vuotta. Halusimme nostaa myös viron- ja suomenkielisen Wikipedian yhteistyön uudelle tasolle. Järjestimme ensimmäisen yhteisen artikkelienkirjoituskilpailun. Tavoitteena oli kirjoittaa ja täydentää Viro- ja Suomi-aiheisia Wikipedia-artikkeleita niin, että virolaiset lisäävät Suomi-aiheisia artikkeleita vironkieliseen Wikipediaan. Suomalaiset kirjoittavat Viro-aiheisia artikkeleita suomenkieliseen Wikipediaan.

Kirjoituskilpailu alkoi 6. joulukuuta 2016, Suomen itsenäisyyspäivänä, jolloin Suomen valtio täytti 99 vuotta. Viron tasavallan perustamisjulistus eli Viron itsenäisyysjulistus julkaistiin 24. helmikuuta 1918, joka on Viron itsenäisyyspäivä. Halusimme antaa lahjan molemmille maille viron- ja suomenkielisten Wikipedia-artikkelien muodossa.

Osallistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailuun voivat osallistua kaikki. Osallistuminen edellyttää, että käyttäjä rekisteröityy Wikipediaan, etsii sopivan aiheen ja alkaa kirjoittaa tai kääntää artikkeleita sopivasta aiheesta. Artikkeleita voi kääntää paitsi vironkielisestä myös muunkielisestä Wikipediasta.

Voit ilmoittautua osallistujaksi tällä sivulla: Wikipedia:Wikiprojekti Viro-Suomi artikkelien kirjoituskilpailu 2016/osallistujat.

Parhaat kirjoittajat valitsee tuomaristo, ja heidät palkitaan. Arvioinnissa otetaan huomioon sekä artikkelien laatu että aiheen merkittävyys. Kolme parasta saa palkintoina museokortin, ja lisäksi paras muokkaaja saa kaksi matkaetukorttia, jotka oikeuttavat erikoishintaisiin 22 tunnin Helsinki–Tallinna-risteilyihin. Palkinnot myöntää Wikimedia Suomi.

Tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun tuloksena suomen- ja vironkielisissä Wikipedioissa julkaistiin yhteensä 343 Viroa ja Suomea koskevaa artikkelia. Vironkieliseen Vikipeediaan kirjoitti 20 käyttäjää 122 Suomea ja suomalaisia koskevaa artikkelia. Suomenkieliseen Wikipediaan kirjoitti 25 henkilöä 221 artikkelia Virosta ja virolaisista. Vironkieliseen Vikipeediaan kirjoitettiin muun muassa artikkeleita Suomeen suuntautuneista ristiretkistä, kveeneistä ja Amorphis-yhtyeestä. Suomenkieliseen Wikipediaan kirjoitettiin muun muassa Tarton kaupunginosista, Viron kunnista ja kuvanveistäjä Amandus Adamsonista.

Suomenkielisen Wikipedian palkitut kirjoittajat ovat: 1. palkinto käyttäjänimi Abc10, 2. palkinto käyttäjänimi Kotivalo ja 3. palkinto käyttäjänimi Epiq. Mainittujen palkintojen lisäksi kaikille vironkieliseen Vikipeediaan osallistuneille kirjoittajille myönnettiin Kuparinen hirvensydän.

Kilpailun jyryyn osallistuivat Suomen osalta Otso Kantokorpi, Sven-Erik Soosaar (Wikimedia Viro) ja Heikki Kastemaa.

Artikkelitoiveita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellä olevat on otettu sivulta Wikipedia:Artikkelitoiveet/Maantiede#Viro. Käsitteille alev, alevik, vallasisene linn ja kihelkond pitäisi kahvihuoneessa selvittää sopivat suomennokset. Tähän voi kirjoittaa myös muita toiveita, jotka kannattaa lisätä mainitulle artikkelitoivesivullekin.

Yhteystiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtuman järjestelyistä voi kysyä käyttäjä Kulttuurinavigaattorilta. Yleisistä asioista voi kysyä tämän sivun keskustelusivulla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]