Wikipedia:Vertaisarviointi

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Wikipedia:VA)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tie suositelluksi artikkeliksi
 1. Uusi artikkeli
 2. Artikkelin muokkaus
 3. Suositellun artikkelin kriteerit
 4. Vertaisarviointi (2 viikkoa)
 5. Suositeltu artikkeli -äänestys (2 viikkoa)
 6. Cscr-featured.svg Suositeltu artikkeli

Suositellusta artikkelista voidaan
äänestää uudestaan
(2+2 viikkoa)

Tie suositelluksi luetteloksi
 1. Uusi luettelo
 2. Luettelon muokkaus
 3. Suositellun luettelon kriteerit
 4. Vertaisarviointi (2 viikkoa)
 5. Suositeltu luettelo -äänestys (2 viikkoa)
 6. Cscr-featured.svg Suositeltu luettelo

Suositellusta luettelosta voidaan
äänestää uudestaan
(2+2 viikkoa)

Tällä sivulla Wikipedian käyttäjät voivat pyytää vertaisarviointeja erityisen paljon muokkaamilleen artikkeleille. Vertaisarvioinnin tärkein tavoite on artikkelien laadun parantaminen. Arvioinnin aikana on tarkoitus saada muilta käyttäjiltä niin paljon palautetta ja parannusehdotuksia, että artikkelilla olisi lopulta hyvät mahdollisuudet päästä suositeltujen artikkelien tai suositeltujen luetteloiden joukkoon.

Ennen kuin artikkeli voidaan asettaa ehdolle suositelluksi artikkeliksi tai luetteloksi, sen tulee olla vertaisarvioinnissa vähintään kaksi viikkoa. Vertaisarvioinnin kestolla ei ole takarajaa, mutta arvioinnin voi kuitenkin päättää, kun palautteen mukaiset tarpeelliset lisäykset ja korjaukset on tehty, eikä uusia parannusehdotuksia ole tullut enää neljään viikkoon.

Ohjeita[muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön tekeminen[muokkaa wikitekstiä]

 • Kuka tahansa voi esittää pyynnön vertaisarvioinnille tällä sivulla. Artikkelin, jolle tätä laatuarviointia pyydetään, tulisi olla jo pitkähkö, usean kappaleen mittainen. Artikkelin ei tarvitse kuitenkaan olla jotakin statusta ajatellen ”valmis”, vaan vertaisarviointia voi pyytää sellaisellekin artikkelille, jota pitää vielä parantaa.
 • Jos mahdollista, erittele ne kohdat, jotka mielestäsi eniten kaipaavat parannusta. Ole valmis muokkaamaan artikkelia esitettyjen ehdotusten mukaisesti, jotta ehdotuksista todella olisi hyötyä.
 • Voi olla hyödyllistä kertoa, mikä vertaisarvioinnin tavoite on: esimerkiksi tietyn laatutason tavoittelu, laatumerkityn mutta ongelmaisen artikkelin parantelu jotta laatumerkintää ei tarvitsisi poistaa, tai vain artikkelin parantaminen.
 • Liitä uusi pyyntö listan ylimmäksi.
 • Liitä artikkeliin vertaisarviointimalline {{vertaisarviointi}}. Se näyttää sivulla tällaiselta:

Kuinka pyyntöön vastataan[muokkaa wikitekstiä]

 • Tutki alla olevaa listaa artikkeleista, ja valitse mieleisesi. Käy lukemassa artikkeli, ja pohdi, mitä asioita siinä voitaisiin parantaa: Onko artikkeli liian lyhyt tai pitkä, onko sen rakenne looginen, ovatko artikkelin faktat oikeita, onko sen kieliasu hyvä, onko lähteet merkitty oikein ja onko niitä riittävästi jne. Lisää kommenttisi tälle sivulle artikkelin otsikon alle.
 • Jos muokkausehdotus on vähäpätöinen ja/tai sinulla on aikaa korjata, kerro myös tällä sivulla, että olet muokannut kyseisen kohdan artikkelista.
 • Artikkelin kehityksen seuraamisen helpottamiseksi lisää vertaisarviointisivulle maininta kommenttien perusteella tekemistäsi muokkauksista.

Vertaisarvioinnin päättäminen[muokkaa wikitekstiä]

 • Vertaisarvioinnin avaaja voi päättää vertaisarvioinnin sitten kun se on hänen mielestään täyttänyt tavoitteensa. Kun arviointipyyntö on ollut neljä viikkoa ilman uusia kommentteja, arviointi on suositeltavaa päättää joka tapauksessa. Voit halutessasi kuitenkin ensin lisätä keskustelun loppuun tällaisen varoituksen (voit samalla muokata sitä halutessasi):
[[Kuva:Out of date clock icon 2.svg|28px]] Viimeisestä kommentista on kulunut [näin kauan], joten arkistoin vertaisarvioinnin [N] päivän kuluttua, ellei uusia kommentteja tule. --~~~~
 • Arvioinnin päätyttyä poista vertaisarviointikeskustelu tältä sivulta ja siirrä arkistoituna artikkelin keskustelusivulle otsikon Arkistoitu vertaisarviointi alle. Jos vertaisarviointeja on ollut aiemmin, numeroi otsikko arabialaisin numeroin (Arkistoitu vertaisarvionti 2). Myös ensimmäiselle vertaisarvioinnille voi antaa numeron 1. Arkistoinnissa voi käyttää {{Arkistoitu osa}}-mallinetta näin:
  ==Arkistoitu vertaisarviointi==
  {{Arkistoitu osa}}
  [kopioitu vertaisarviointi]
  </div>
 • Lisää artikkelin keskustelusivulle mallineen {{Artikkelin historia}} avulla oikea {{Artikkelitapahtuma}}:
  {{Artikkelin historia|va|
  {{Artikkelitapahtuma|tapahtuma=va|ajankohta=pp.–pp.kk.vvvv|linkki=#Arkistoitu vertaisarviointi|tulos=Arvioitu|oldid=Ikilinkki}}
  }}
  Täydennä riville artikkelin nimi, arvioinnin päivämäärät ja ikilinkki ("oldid"). Ikilinkki kopioidaan artikkelisivun vasemman "Työkalut"-linkkivalikon "ikilinkki"-linkistä avautuvan sivun urlin lopusta.
 • Poista {{Vertaisarviointi}}-malline artikkelin alusta.
 • Kun vertaisarviointi on päättynyt kestettyään vähintään kaksi viikkoa, artikkelin voi viedä suositeltu artikkeli-, suositeltu luettelo- tai hyvä artikkeli -äänestykseen.

Katso myös[muokkaa wikitekstiä]

Vertaisarviointipyynnöt[muokkaa wikitekstiä]

Luettelo Kotkan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä[muokkaa wikitekstiä]

Luetteloita ei juuri taida olla vertaisarvioinneissa. Luettelo Kotkan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä on osa laajaa projektia, jonka tavoitteena on luetteloida, paikallistaa ja kuvata kaikki Suomen julkiset teokset ja muistomerkit. Tämän luettelon laadinta alkoi vuonna 2010. Olisiko tämä sellainen, jossa olisi ainesta vertaisarvioinnin jälkeen jopa suositelluiksi luetteloiksi?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 19.21 (EEST)

Albert Edelfeltin koulu[muokkaa wikitekstiä]

Koulu oli LA-arvioinnissa, pitkän väännön tuloksena tämä kuitenkin hylättiin. Jatketaan artikkelin työstämistä täällä - artikkelissahan oli paljon kannatustakin. Koitetaan saada tämä valmiiksi joko uuteen LA-arviointiin tai suoraan HA-äänestykseen. --Zuissii Juttusille? 24. toukokuuta 2017 kello 07.47 (EEST)

Ymmärrän että haluat saada artikkelista hyvän, mutta en oikein usko että toiveesi käy toteen (ainakaan helposti). Jatka vain jos jaksat, itse olisin jo antanut periksi. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 24. toukokuuta 2017 kello 15.55 (EEST)
LA-keskustelussa esiin otettu kahden virkkeen mittainen historia-osio kaipaa edelleen täydentämistä. Kaupungilta luulisi olevan saatavilla koulun perustamiseen liittyviä päätösasiakirjoja ja muita julkaisuja, joita voidaan käyttää lähteenä. Paikallislehdet käsittelevät myös yleensä tällaisia asioita, joten niiden vanhoja numeroitakin kannattaa tutkia. --Msaynevirta (k · m) 24. toukokuuta 2017 kello 16.10 (EEST)
Alkaa olla LA-tasolle aika massiivisia vaatimuksia, mutta niinhän sitä on sanottu, että marginaaliaiheista on helppo tehdä LA-artikeleita. Tuohon on nyt laitettu, että koulu aloitti toimintansa 2008. Porvoon Peda.net-sivujen mukaan koulu aloitti toimintansa vasta 2009, [1]. --PtG (keskustelu) 25. toukokuuta 2017 kello 10.08 (EEST)
Kaivamalla löydettyjä lähteitä: Syystiedote 2009 --Zuissii Juttusille? 26. toukokuuta 2017 kello 16.14 (EEST)
Vedin nyt lähdepyynnön pois lähteistämällä perustamisen. Kehitysideoita?
Perustaminen on nyt lähteistetty vuoden 2006 dokumentilla. Mutta koulu perustettiin vuonna 2008. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, voisihan Olkiluodon kolmanteen ydinvoimalaankin laittaa, että avattiin vuonna 2009, jos se lähteistettäisiin alkuperäisten suunnitelmien mukaan. --PtG (keskustelu) 29. toukokuuta 2017 kello 18.46 (EEST)

Sierra Leone[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli viime vuoden syksyllä vertaisarvioitavana, jolloin keskustelussa päädyttiin artikkelin kaipaavan lisää pituutta sekä informaatiota tiettyjä aihealueita koskien. Nyt artikkeli on yhtä pitkä (ja pidempikin) kuin monet muut suositeltuina artikkeleina olevat valtioartikkelit ja täydennystä kaivanneet osiot ovat täydennetty. Lisäksi artikkelin rakentamisen yhteydessä on ilokseni ilmennyt muiden käyttäjien kirjoittamia pääartikkeleita, joissa eri Sierra Leoneen liittyviä asiota käsitellään kattavemmin (Sierra Leonen historia, Sierra Leonen liikenne jne.) Lisäksi lähdepyynnöt sekä selvennyspyynnöt on nyt korjattu. Kattavaa ja ajankohtaista tietoa, kaikissa kohdissa on nyt lähteet, kirjoitusasu mitä parhain. Mitä sanotte? Eikö olisikin loistava vaihtoehto suositelluksi artikkeliksi? –Sullay (keskustelu) 21. toukokuuta 2017 kello 05.03 (EEST)

Hmm, tuolla on useita päivityspyyntöjä (olivat ehkä vähän huonosti merkitty selvennämallineella) vaan otettu pois tekemättä päivityksiä. Siellä on siis jonkun verran vanhuntuneita tietoja, jotka pitää kyllä korjata. Tuollaisia selvennyspyyntöjä jos poistaa, niin pitää kyllä ilmoittaa yhteenvedossa, miksi poistettu (esim. korjattu/poistettu koska kritiikki oli aiheetonta) --PtG (keskustelu) 22. toukokuuta 2017 kello 09.07 (EEST)
Joitakin ajatuksia tuli. Puhutuista kielistä voisi kertoa vähän enemmän esim. omassa alakappaleessa. Artikkelissa mainitaan eri paikoissa lingua franca, krion kieli ja englanti, tarkoittavatko nämä käytännössä samaa kreolikieltä? Uskontojen kehittymisestä ja kun kyseessä on afrikkalainen valtio nin lähetystyöstä voisi olla myös, sitä on ilmeisesti tehty 1800-luvun alkupuolelta. --Ukas (keskustelu) 22. toukokuuta 2017 kello 15.16 (EEST)
Ei todellakaan ole oikea menettely, vaan näennäistä valkopesua, poistaa selvennys(/täydennys/korjaus)pyynnöt, ilman että tehdään yhtään korjausta asianomaisiin kohtiin. Eli vertaamalla esimerkiksi artikkelin versiota toukokuun alusta tuoreeseen ilmenee, että selvennä-pyyntöjä oli kylmästi pyyhitty pois. (Ehkä ne olivat kiireellä laitettu, ja olisi voinut täsmällisemminkin ilmaista. Toivon ehtiväni katsoa noita kesäkuun puolella.) Jos tästä syystä, kun selviä korjaustarpeita on tiedossa, en kannata toistaiseksi lupaavaa artikkelia korkeampaa statusta.--Paju (keskustelu) 23. toukokuuta 2017 kello 02.37 (EEST)
Myönnän tehneeni tämän. Luulin, että selvennyspyynnöt oltiin laitettu siksi, että joku muuttaisi kirjoitusasua peruslukijalle selvemmäksi. Näin sitten tein. Kun taas sitä ei oltu (ironisesti) selvennetty, että mitä näissä kohdissa sitten piti selventää, oletin selvennyspyyntöjen olevan kirjoitusasun parantamisen takia. Mysteeri on, kuka nämä selvennä-pyynnöt sitten on laittanut ja mitä tämä kyseinen henkilö olisi halunnut selvennettäväksi. Jos lähdettä hän olisi halunnut paremmaksi tai selvemmäksi, olisi hän voinut laittaa lähde?-pyynnön. –Sullay (keskustelu) 24. toukokuuta 2017 kello 01.28 (EEST)
Selvennyspyyntöjen selityksiä, jos niitä on laitettu, pääsee visuaalisella editorilla muokatessaan näkemään klikkaamalla ensin selvennä-mallinetta ja valitsemalla sitten sen muokkaamisen. Mitä äkkiseltään artikkelihistoriaa katselin, niin poistamillasi selvennyspyynnöillä näytti ainakin lähes järestään olevan selityksiä, esim. tämä tai tämä. – Haltiamieli 24. toukokuuta 2017 kello 01.49 (EEST)
Käyttäjä:Paju niitä oli laittanut ja niissä kaikissa tosiaan oli selitys mallineen lisäämiselle. Selvennämalline oli siinä mielessä huono, että suurimmassa osassa oli vaatimus tietojen päivittämisestä/korjaamisesta, ei siis varsinaisesti selventämisestä. Syyt mallineiden lisäämiselle löytyy kuitenkin koodista, mikä on oikea tapa lisätä noita selvennysmallineita, koska kuten nyt nähtiin, niiden käyttö ilman niitä on harhaanjohtavaa. --PtG (keskustelu) 24. toukokuuta 2017 kello 07.30 (EEST)
Selvä pyy, ihmettelinkin kovin että mitä nämä selvennä-pyynnöt oikein artikkelissa meinasivat. Kiitos kun autatte artikkelin kanssa. Mutta asiasta toiseen: maata kymmenen vuotta raiskanneesta sisällissodasta voisi lisätä enemmän tietoa, uhrien lukumäärä kun liikkuu kymmenissätuhannissa. Suuri ja maata ryöpyttänyt tragedia, joka tapahtui vielä lähihistoriassa. Alan kirjoittamaan tästä omaa osiotaan artikkeliin. –Sullay (keskustelu) 24. toukokuuta 2017 kello 22.47 (EEST)
Paransin tuota luonto-osuutta aiemmin merkityn selvennäpyynnön mukaisesti, eli otin käyttöön uudemman version biodiversiteettiraportista. --PtG (keskustelu) 24. toukokuuta 2017 kello 07.30 (EEST)
Artikkeli kaipaisi kielenhuoltoa. Siinä on paljon huolimattomuudesta johtuvia pikkuvirheitä mutta myös muuten huoltamista vaativia kohtia. Jos huollon tekee kuitenkin nyt ja artikkelin kehittämistä jatketaan voimakkaasti, ongelma uusiutuu, tosin sama tilanne on tietysti koko Wikipedian laajuinen. --Abc10 (keskustelu) 25. toukokuuta 2017 kello 09.40 (EEST)
Vielä toinen asia: en ole lukenut artikkelia kuin vasta vähän matkaa alkua, mutta huomiota kiinnitti, että maan nimi on käsitelty johdannossa eikä siihen ilmeisesti palata myöhemmin. Mielestäni sen voisi siirtää leipätekstiin oman otsikon alle. Nimen käsittelylle maantiedeartikkeleissa on ehkä syntynyt jokin vakiintunut tapa, jota kannattaa noudattaa. --Abc10 (keskustelu) 25. toukokuuta 2017 kello 09.45 (EEST)
Voisin lisätä tuon toisen kappaleen oman leipätekstinsä alle, mutta maantieteestä kertovalle kohdalle vaiko historiasta kertovalle kohdalle? Maantiede-kohdan alla voisi olla hyvä, sillä maanhan nimi ja mistä se on peräisin kuuluisi tavallaan tuohon kohtaan. Mutta sitten taas, historiaanhan tuo kuuluisi myös. Onko Wikissä jonkinlaista käytäntöä tälle? --Sullay (keskustelu) 28. toukokuuta 2017 kello 15.35 (EEST)

Venäjän Grand Prix 2017[muokkaa wikitekstiä]

Valtteri Bottaksen voiton kunniaksi tavoitteena saada artikkelista hyvä/suositeltu. Samaa tasoa kuin Australian Grand Prix 2017, joka valittu hyväksi. Kehitysideoita? DHL Fastest Pit Stop lisätään heti kun siitä tieto saadaan.--IJuhiz (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 21.55 (EEST)

En tiedä paljoa formuloista, mutta näyttää valmiilta äänestykseen. --Zuissii (Juttusille) 6. toukokuuta 2017 kello 18.14 (EEST)
Nämähän on jo taattua laatua tällä kaudella. Hyväksi uskoisin menevän ainakin, suositellusta en ole varma. Rengastaulukko selventää asiaa mutta ottaa toisaalta aika paljon tilaa artikkelista, joten siitä voisi ehkä tehdä oman pääartikkelin. Sitten viitteitä voisi yhdistää silloin kun monta peräkkäistä lausetta on samaan viitteeseen (nyt esim. 18, 26 ja 29). Kieliasun voin katsoa kuntoon lähipäivinä.--Tanár 9. toukokuuta 2017 kello 14.56 (EEST)
Johdanto oli minusta vähän hajanainen, ja siksi siirsin siitä pari lausetta toisiin osioihin. Johdannon pitäisi olla tiivistelmä tärkeimmistä asioista, eikä siinä pitäisi mainita pieniä yksityiskohtia.--Tanár 9. toukokuuta 2017 kello 15.10 (EEST)
Joo voisin lähteä kehittämään tuota rengastaulukkoa, kun löydän aikaa. Pari hyvää ideaa siihen onkin jo mielessä. Katson nuo viitteet kuntoon kun ehdin ja kiitos jälleen Tanár sinulle kielihuollosta. Hyvät korjaukset teit myös johdantoon.--IJuhiz (keskustelu) 9. toukokuuta 2017 kello 20.54 (EEST)
Kehittelin nyt alkuun tällaisen sivun kun Formula 1 -sarjan renkaat kaudella 2017 kertokaa siitä myös mielipiteitä, joko tässä tai tuolla sivun keskustelusivulla.--IJuhiz (keskustelu) 10. toukokuuta 2017 kello 11.57 (EEST)
Vaihdoin myös tässä artikkelissa nyt pääartikkeliin ohjauksen, että eivät vie niin paljon tilaa nämä rengasvalinnat.--IJuhiz (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 11.01 (EEST)
Korjattu huomiot ja viety hyvä-äänestykseen.--IJuhiz (keskustelu) 14. toukokuuta 2017 kello 14.03 (EEST)

Angles[muokkaa wikitekstiä]

Tavoitteena olisi tätä kehittää sen verran, että pääsisi Hyvä artikkeli -tasolle. Onko vielä jotain merkittäviä puutteita tai parannettavia kohtia? --Roopeank (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 18.45 (EEST)

Niin kuin jo lupaava artikkeli -keskustelussa vähän toivottiin, biiseistä ja niiden taustoista saisi olla tekstiä. Singlekappaleista etenkin. --Sblöbö (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 19.13 (EEST)
Lisäsin nyt tietoa kaikista albumin kappaleista. Saattaa olla, että käännökseni oli hieman kömpelöä joissain kohdissa, mutta se oli nyt paras johon pystyin :) --Roopeank (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 00.43 (EEST)
Hyvä! Artikkeli sai heti lihaa luiden ympärille. --Sblöbö (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 00.45 (EEST)
Nämä ovat ilmeisesti käyneet kiertueella levyn tiimoilla, siitä tulisi olla. --Ukas (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 07.19 (EEST)
Lisäsin nyt maininnan kiertueesta. --Roopeank (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 10.05 (EEST)
Kiertueesta kertominen albumiartikkelissa on sellainen juttu, joka ainakin aikaisemmin on jakanut mielipiteet aika vahvasti. Joidenkin mielestä se ei liity aiheeseen mitenkään. Tuollainen lyhyt maininta on kuitenkin mielestäni hyvä. --Sblöbö (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 14.41 (EEST)
Aijaa, en tiennytkään sellaista keskustelua käydyn. Noin omasta mielestäni hieman erikoista ettei liittyisi, aihehan on verrattavissa esim. elokuvan teatterilevitykseen, josta toki voi kertoa elokuva-artikkelissa. --Ukas (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 22.44 (EEST)
Joo, mielipiteitä riittää, eikä täydellistä konsensusta varmaan ikinä saavuteta. Tässä on ainakin jotain pientä keskustelua joskus ollut. Mutta nämä nyt ovat näitä juttuja, joissa ei ole täällä mielipiteiden viidakossa mitään ns. oikeaa tapaa. Itselläni on ainakin tapana se, etten lähde vertaisarvioinnissa tekemään artikkeliin sellaista muutosta, jota tasan yksi käyttäjä toivoo, koska eihän homma silloin valmistu välttämättä ikinä. Enemmistön ehdoilla tulisi mennä yksittäisten mielipiteiden sijaan. --Sblöbö (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 22.44 (EEST)

Onko vielä kehitys/korjausideoita vai vienkö tämän HA-äänestykseen? --Roopeank (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 11.03 (EEST)

Ei ole nyt lähes neljään viikkoon tullut korjaus/parannusehdotuksia... Onko syytä päättää vertaisarviointi? --Roopeank (keskustelu) 24. toukokuuta 2017 kello 21.45 (EEST)

Tupolev Tu-134[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoitus olisi saada tästä suositeltu artikkeli. Alkaa olla mielestäni melko lailla kasassa, lisään tosin vielä ehtiessäni ainakin osion museokoneista. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 27. huhtikuuta 2017 kello 19.15 (EEST)

Olisiko parempi sisältää "Versiot" osio taulukko/luettelo muotoon? Näyttää jotenkin nyt hassulta? No tämä nyt vain tällanen ulkonäköinen muutos, ei niinkään sisällöllinen. Entäs onnettomuusluettelo siellä tällä hetkellä paljon kysymysmerkkejä kohdassa "Uhrit/koneessa olleet" onko siis näin, että ei oikeasti ole tietoa paljonko koneessa on ollut henkiä kyydissä? Yleensä se selviää ensimmäisenä onnettomuus tilanteista. Muuten ei ensisilmäyksellä muuta huomautettavaa tule esille, vaikuttaa erittäin kattavalta.--IJuhiz (keskustelu) 27. huhtikuuta 2017 kello 19.32 (EEST)
Kyllä, oikeasti on näin. Neuvostoliitossa ja muualla itäblokissa onnettomuksista ei välttämättä kauhean hanakasti oltu aina uutisoimassa, eikä edes viranomaisten rekistereihin välttämättä kirjattu kovin tarkkoja tietoja. Kaikissa tapauksissa ei siis ole tietoa koneessa olleiden tarkasta määrästä. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 28. huhtikuuta 2017 kello 09.36 (EEST)
Tämä kyllä totta, mutta kuten sanottua muuten erittäin hyvä ja kattava.--IJuhiz (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 11.35 (EEST)
Ehkä tuosta NL:n/itäblokin uutisoimattomuudesta voisi mainita Onnettomuudet-kappaleen tekstiosiossa? Vakuuttavan näköistä työtä kyllä. --Ukas (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 22.49 (EEST)
Hyvä idea. Yritän etsiä jostain lähteen ja lisätä selityksen sinne. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 3. toukokuuta 2017 kello 09.13 (EEST)
Onko konetta käyttänyt erilaiset virkamiehet, presidentit tai kuninkaalliset? Esimerkiksi nykyään lentääkö Putin Airbussilla saati Boeingilla vai omalla Tupolevilla?--IJuhiz (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 09.18 (EEST)
Putin lentelee Il-96:lla (en:Russian presidential aircraft). --Msaynevirta (k · m) 25. toukokuuta 2017 kello 01.39 (EEST)

Eipä tässä hirveästi korjattavaa enää ole. Punalinkkejä voi aina sinistää (mutta itse en pidä välttämättömänä). Näkisin sekä aiheen että koko aihepiirin kannalta hyvinä kehityskohteina kaikki tekniset termit, kuten korkeusvakaaja, suihkujarru ja hätäliukumäki. Pariisin ilmailunäyttely olisi myös ihan historiallisen merkityksensä puolesta hyvä sinistää. Tu-134A-osion lopulla on mainittu termi siipilaatikko, joka ei ole ainakaan itselleni tuttu (englanninkieleinen vastine?). --Msaynevirta (k · m) 7. toukokuuta 2017 kello 16.05 (EEST)

Joo, noita teknisiä termejä aioinkin tässä pikku hiljaa ehtiessäni sinistellä. Tuo siipilaatikko on siis en:wingbox eli se osa koneen rakennetta, johon siivet kiinnittyvät. En ole ollenkaan varma onko tuo oikea suomenkielinen termi (vai onko sellaista edes olemassa), joten hyviä ehdotuksia otetaan vastaan… --Lentokonefani asiaa? | syntilista 8. toukokuuta 2017 kello 08.52 (EEST)

Please Please Me[muokkaa wikitekstiä]

Beatlesin esikoisalbumin artikkeli alkaa olla mielestäni aika kattavalla pohjalla, voisin ehdottaa sitä suositelluksi. Puuttuuko jotain tai onko sisällössä epäselvyyksiä? --Sblöbö (keskustelu) 26. huhtikuuta 2017 kello 14.13 (EEST)

Punaista on aika paljon. Mielestäni kappaleiden alkuperäiset esittäjät ja tekijät olisivat keskeisiä aiheita. --PtG (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 13.38 (EEST)
Ne hoidetaan kyllä. --Sblöbö (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 13.59 (EEST)

Hyvältähän tämä näyttää. Aika pitkän odottelun jälkeen aloitin nyt kielenhuollon. Kommentoin täällä, jos tulee sen aikana jotakin mieleen.--Tanár 26. toukokuuta 2017 kello 10.04 (EEST)

Nyt rupesi kiinnostamaan, miten nykypäivän muusikot mahtoivat onnistua yrittäessään levyttää levyn uudestaan 12 tunnissa vuonna 2013. Sanasta "yrittää" tulee mieleen, että ei tainnut mennä ihan putkeen.--Tanár 27. toukokuuta 2017 kello 13.14 (EEST)
Lähteessä ei puhuttu lopputuloksesta mitään. En vain keksinyt parempaakaan verbiä. Mutta tarkoitus oli levyttää se uusiksi. --Sblöbö (keskustelu) 27. toukokuuta 2017 kello 13.38 (EEST)
Yritin itsekin vähän etsiskellä, olisiko löytynyt arviota lopputuloksesta, mutta ei sattunut silmään. BBC on tehnyt proggiksesta dokumentin. Eipä sillä juuri olisikaan merkitystä tämän artikkelin kannalta, kunhan olin utelias.--Tanár 28. toukokuuta 2017 kello 10.46 (EEST)