Malline:Artikkelin historia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mallineen ohje [näytä] [muokkaa] [päivitä]


Mallinesarja artikkelin historian (suositeltu artikkeli, hyvä artikkeli sekä vertaisarviointi, poistoäänestykset, palautettavat sivut) merkitsemiseksi keskustelusivulle. Esimerkki mallineen käytöstä: Keskustelu:Rooman_valtakunta.

{{Artikkelin historia|status|
{{Artikkelitapahtuma|tapahtuma=|ajankohta=|linkki=|tulos=|oldid=}}
{{Artikkelitapahtuma|tapahtuma=|ajankohta=|linkki=|tulos=|oldid=}}
}}

Artikkelin historia, status:

sl: suositeltu luettelo
sa: suositeltu artikkeli
ha: hyvä artikkeli
hav: hyvä artikkeli ilman vertaisarviointia
slp: suositeltu luettelo mutta menetti statuksen äänestyksessä
sap: suositeltu artikkeli mutta menetti statuksen äänestyksessä
hap: hyvä artikkeli mutta menetti statuksen äänestyksessä
slh: ehdolla suositelluksi luetteloksi, mutta ehdotus kaatui
sah: ehdolla suositelluksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui
hah: ehdolla hyväksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui
la: on valittu lupaavaksi artikkeliksi.
lap: oli lupaava artikkeli, mutta menetti statuksensa.
lah: on ehdotettu lupaavaksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
va: vertaisarvioitu
apois: poistoäänestys, sivu säilytetty
apoisp: poistoäänestys, sivu poistettu
apoisk: poistoäänestys keskeytetty
apal: Palautettavat sivut
oletus: ei ole vertaisarvioitu

Jos artikkeli on ollut vertaisarvioinnissa ja useissa eri äänestyksissä eri lopputuloksin, statukseksi merkitään artikkelin sen hetkisistä statuksista yllä olevassa listassa ylimpänä oleva, eikä status siis määräydy välttämättä viimeisimmän tapahtuman mukaan.

Jos artikkeli on esimerkiksi vertaisarvioitu (va) entinen suositeltu sivu (sa ja sap) ja hävinnyt myöhemmin suositeltu sivu -äänestyksen (sah), merkitään statukseksi sap, koska se on listassa ylempänä kuin va ja sah eikä sa ole yksi artikkelin sen hetkisistä statuksista.

Artikkelitapahtuma:

tapahtuma Kuvaus ajankohta linkki tulos oldid[1]
va Vertaisarviointi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2]) pakollinen, vapaamuotoinen (esim. Arvioitu) vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
laatu Laatuarviointi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2]) pakollinen, valinta Hyvä artikkeli, Lupaava artikkeli tai Hylätty vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
hae Ehdolla hyväksi artikkeliksi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen
Ennen vuotta 2020: Wikipedia:Ehdokkaat hyviksi artikkeleiksi alasivu (esim. Ace Frehley).
Vuodesta 2020 viittaus laatuarviointiin: ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2])
pakollinen, valinta Hyväksytty tai Hylätty vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
lae Ehdolla lupaavaksi artikkeliksi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2]) pakollinen, valinta Hyväksytty tai Hylätty vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
sle Ehdolla suositelluksi luetteloksi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi luetteloiksi alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. hylätyt#Kärppä) pakollinen, valinta Hyväksytty tai Hylätty vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
sae Ehdolla suositelluksi artikkeliksi pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi artikkeleiksi alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. hylätyt#Kärppä) pakollinen, valinta Hyväksytty tai Hylätty vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
hap Hyvä artikkeli -statuksen poisto pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen
Ennen vuotta 2020: Wikipedia:Ehdokkaat hyviksi artikkeleiksi alasivu (esim. Ace Frehley)
Vuodesta 2020 viittaus laatuarviointiin: ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2])
pakollinen, valinta Säilytetty tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
lap Lupaava artikkeli -statuksen poisto pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, ankkuri (esim. #Arkistoitu vertaisarviointi) tai arkistosivu + ankkuri (esim. /Arkisto1#Arkistoitu vertaisarviointi[2]) pakollinen, valinta Säilytetty tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
slp Suositelluus-statuksen poisto pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi luetteloiksi alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. hylätyt#Kärppä) pakollinen, valinta Säilytetty tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
sap Suositelluus-statuksen poisto pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi artikkeleiksi alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. hylätyt#Kärppä) pakollinen, valinta Säilytetty tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
apois Artikkelin poistoäänestys pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Poistoäänestykset alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. Johanna_Tukiainen) pakollinen, valinta Säilytetty tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
apal Artikkelin palautusäänestys pakollinen, vapaamuotoinen (esim. 6.–14.12.2008) pakollinen, Wikipedia:Palautettavat sivut alasivu ja mahdollinen ankkuri (esim. Johanna_Tukiainen) pakollinen, valinta Palautettu tai Poistettu vapaaehtoinen, oldid-numero (esim. 12345)
  1. Mallineeseen merkitään artikkelin sen version oldid-numero, joka on ollut voimassa vertaisarvioinnin päättymishetkellä tai josta on poistettu statusäänestyksestä kertova malline. Artikkelin nykyisen version oldid-numeron löytää napsauttamalla työkalupalkin kohtaa "Ikilinkki". Oldid-numero on numerosarja avautuvan sivun osoiterivin lopussa. Artikkelin vanhemman version oldid-numeron löytää selaamalla artikkelin muutoshistoriaa ja napsauttamalla halutun version päivämäärää. Huomaa, että jos vertailet artikkelin kahta versiota, osoiterivillä näkyvä numerosarja ei ole välttämättä näkyvän version oldid-numero. Näkyvän version oldid-numeron saa osoiteriville napsauttamalla versioita vertailtaessa työkalupalkin kohtaa "Ikilinkki".
  2. a b c d e f Huomaa vinoviiva.