Wienernougat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wienernougat on nougatmakeinen. Wienernougat eroaa ranskalaisesta nougatista sisältämällä vain sokeria, kaakaota, kaakaomassaa ja mantelia, toisin kuin ranskalainen nougat, joka sisältää myös munanvalkuaista. Kuten Suomessa muitakin nougatmakeisia, myös wienernougat’ta myydään erityisesti joulun aikaan.

Fazerin Wienernougat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wienernougat kuuluu Fazerin vanhimpiin klassikoihin. Ulkomailta oppinsa hakenut yhtiön perustaja Karl Fazer matkusteli paljon ja toi Helsinkiin ja koko Suomen suuriruhtinaskuntaan vaikutteita ”suuren maailman” makuvalikoimasta. Nimensä mukaisesti Wienernougat juontaa juurensa Itävaltaan − Karl Fazer toi reseptin Wienin-matkaltaan vuonna 1904. Konvehdin valmistus aloitettiin 1910.

Vuosien varrella Wienernougat'lla on ollut useita erilaisia asuja. Alkuperäinen hopeanhohtoinen käärepaperi sai 1970-luvulla sinistä ja keltaista väriä, ja 2000-luvulla makeinen käärittiin vaaleaan paperiin. Myös rasioiden ulkonäkö on vaihdellut ja Wienernougat'ta on myyty myös nykyään keräilijöiden suosiossa olevissa puulaatikoissa. Wieniläistunnelmaa henkivä tanssiva pari oli pitkään osa Wienernougat'n tunnelmaa.

Vuosien varrella Wienernougat on myös saanut erilaisen koostumuksen. Wienernougat-konvehtien mantelipitoisuus on alkuperäisen reseptin mukaisesti 41 prosenttia, mutta kaakaovoi on korvattu kasvirasvalla (palmu, shea).[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wienernougat Fazer. Viitattu 26.11.2014.
  2. Wiener Nougat 210g konvehteja Fazer. Viitattu 26.11.2014.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.