Warhammer 40,000: Dawn of War

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Warhammer 40 000: Dawn of War on Relic Entertainmentin kehittämä Warhammer-maailmaan sijoittuva reaaliaikainen strategiapeli. Pelin ideana on vallata vihollisen alueita erilaisilla pelaajan hallitsemilla yksiköillä. Pelatessa voi tehdä "tehtaita" joista voi ostaa lisää yksiköitä. Warhammer 40 000 :Dawn of War:illa on kolme lisäosaa: Dawn of War: Winter assault, Dark Crusade ja Soulstorm.


Erilaisia pelimuotoja ovat kampanja, skirmish ja moninpeli. Kampanjaa voi pelata Space Marines-rodun Blood Ravens jaostolla. Skirmishiä voi pelata Space Marineilla (Space Marines), Eldareilla (Eldar), Chaos Marineilla (Chaos Space Marines) sekä Örkeillä (Orks).

Winter assaultissa rotuihin on lisätty Imperial Guard. Dark Crusadeen on lisätty rotuina Necronit (Necrons) ja Tau (Tau Empire) . Soulstormissa Dark Eldarit (Dark Eldar) ja Sisters of Battlet. Dark Crusadessa ja soulstormissa jokaiselle rodulle saa oman johtajan, (komentajan)jolle saa valloitusten aikana lisävarusteita 10 kappaletta. Winter Assaultin kampanjassa voi pelata joko hyvän, tai pahan voimien puolesta. Pahan rotuihin kuuluvat Örkit ja Chaos Marinet. Hyvän rotuihin puolestaan Imperial Guardit ja Eldarit.

Kaikissa sarjan peleissä myös Army Painter, jolla saa värjättyä omat joukkonsa joilla voi pelata skirmishissä ja onlinessa tai Lan yhteydellä. Dark Crusade ja soulstorm ovat puoliksi itsenäisiä pelejä, joka tarkoittaa, että peliä voi pelata normaalisti yksin, mutta tarviset peruspelin ja Winter Assaultin asennuskoodit ,jotta saat näissä peleissä olevat rodut moninpeleihin. Soulstormissa ei valloiteta yhtä planeettaa niin kuin muissa peleissä, vaan siinä on neljä planeettaa joista kolmella on kuu. Jokaisella planeetalla on vähintään kaksi rotua: yhdellä planeetalla ovat Chaosmariinit sekä Dark Eldarit, toisella taas Space Mariinit, Örkit ja Taut, kolmannella Sisters of Battlet ja Imperial Guardit ja neljännellä Necronit ja Eldarit.


WH40K Dawn of Warin jatko-osa "Warhammer 40k Dawn of War 2" julkaistiin 2009 alku-vuodesta. Dawn of War 2:sessa on erilainen pelimekaniikka kuin ensimmäisessä pelissä ja sen lisäosissa. Pelissä ei enää rakenneta tukikohtaa pelatessa, vaan jokaisen tehtävän alussa pelaaja valitsee joukot joilla suorittaa annetun tehtävän. Yksikköjä voi herättää henkiin erilaisten apulaitteitten avulla, ja ryhmänjohtajia voivat elvyttää toiset ryhmänjohtajat tai komentaja. Dawn of War 2:n kampanjaa voi pelata vain Space Marineilla.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.