Vendor

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oy Vendor Ab
Tunnuslause Hyvää kahvia kodin ulkopuolella
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu Ahvenanmaan lippu 1969
Perustaja Bengt Wiljanen
Toimitusjohtaja Erik Wiljanen
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala Elintarvikkeiden tukkukauppa
Tuotteet Kahvi
Kahvinvalmistuslaitteet
Liikevaihto 17 miljoonaa euroa (2011)
Henkilökuntaa noin 100
Emoyhtiö Oy Vendor Group Ab
Kotisivu www.vendor.fi [1]

Vendorin liikeidea, ”Hyvää kahvia kodin ulkopuolella”, on pysynyt samana alusta asti. Vendorin asiakkaita ovat hotellit, kahvilat, ravintolat sekä toimistot ja liiketilat. Vendor kuuluu Paulig Groupin kahviryhmään.

Vendor toimittaa vuosittain noin 4000 kahviautomaattia tai laitetta. Vendorin toimittamilla kahviautomaateilla ja laitteita valmistetaan yli miljoona kuppia kahvia joka päivä. Joka toisessa suomalaisessa ravintolassa tai kahvilassa on Vendorin toimittama laite. Työpaikkojen kahviautomaateista tai -laitteista noin kolmassosa on Vendorilta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vendor on perustettu 1969 Ahvenanmaalla maahantuontiyhtiöksi. Vuoteen 1990 asti yhtiön toimialana oli laaja-alainen maahantuonti mm. viihdepeliautomaatteja, jukeboxeja, kahvilaitteita, myymäläkalusteita, autonpesukoneita jo jopa yksi norsu.

Vuosina 1991-1993 Vendorissa tehtiin stateginen muutos; yhtiö päätti keskittyä hyvään kahviin kodin ulkopuolella. Laitevalikoima keskitettiin muutaman vahvan päämiehen tuotteisiin. Vendorin liiketoiminta on kasvanut tasaisesti vuodesta 1993 lähtien. Yritys on kasvanut orgaanisesti sekä yritysostoin. Pääkaupunkiseudun ja Ahvenanmaan ulkopuolelle Vendor avasi myynti- ja huoltopisteet v. 2002 Turkuun, v. 2003 Tampereelle, v. 2004 Kuopioon, v. 2005 Ouluun ja Lahteen sekä v. 2007 Jyväskylään. Vendorin laajeneminen ulkomaille alkoi Virosta v. 2002. Sen jälkeen olivat vuorossa muut Baltian maat, v. 2004 Latvia ja Liettua. Seuraava laajenemissuunta oli muihin Pohjoismaihin, v. 2006 Ruotsiin sekä v. 2011 Norjaan.

Oy Vendor Group Ab perustettiin vuonna 2008 vastaamaan ulkomaantoiminnoista ja koko konsernin kehittämisestä.

Vuonna 2010 Vendor Group liittyi osaksi Paulig Groupin kahviryhmää, ja Pauligin omistama kahvilaitemyynti Paulig Pro liitettiin osaksi Oy Vendor Ab:tä.

Vendor muutti tammikuussa 2012 Vuosaareen Pauligin paahtimon yhteyteen.

Toiminta ulkomailla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vendor Group toimii tytäryhtiöittensä kautta Virossa, Liettuassa, Latviassa, Ruotsissa ja Norjassa.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]