Keskustelu käyttäjästä:Dionne Jinn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hei Dionne Jinn ja Tervetuloa Wikipediaan!
Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:
Wikipedia Tyyliopas artikkeleiden tekoon Mistä lisää tietoa?

Käytäntöjä

Lisäohjeet

Muita hyödyllisiä sivuja

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä, joihin ei ole suoraa vastausta tässä viestissä, voit rohkeasti kirjoittaa kysymyksesi kahvihuoneen aihetta käsittelevälle sivulle tai kirjoittaa viestin keskustelusivulleni (löydät keskustelusivulleni painamalla nimimerkkini linkkiä ja valitsemalla tämän jälkeen sivun yläosasta ”keskustelu”-välilehden).
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

--albval 29. elokuuta 2007 kello 10.36 (UTC)

Hei! Tyylioppaan ohjeen mukaisesti romaanien nimet kursivoidaan, joten palautin muutoksesi Salaperäinen saari -artikkelin otsikossa. Yst. --albval 29. elokuuta 2007 kello 10.54 (UTC)
Kävin vastaamassa sinulle keskustelusivulleni. Pikku juttu vielä: Jatkossa kannattaajatkaa aina keskustelua siellä, missä se on aloitettu (eli tässä tapauksessa olisit voinut vastata omalle sivullesi tuossa kursivointiasiassa). Näin keskustelut pysyvät arkistoissakin yhdessä paikassa ja keskustelun kulun seuraaminen helpottuu. Yleensä aktiivikäyttäjät sitäpaitsi lisäävät tarkkailulistalleen keskustelusivut, jonne ovat viime aikoina kirjoitelleet (esim. minä tämän sivun), joten vastaukset eivät jää huomaamatta. Nämä ovat tällaisia puolikirjoittamattomia käytäntöjä:-) Yst. --albval 29. elokuuta 2007 kello 11.54 (UTC)
Kiitos vinkistä. Minä olen vielä hieman vihreä näissä hommissa. Mutta aina oppii uutta.Dionne Jinn 29. elokuuta 2007 kello 12.03 (UTC)
Ei mitään, niinhän me kaikki joskus:-) Sellainen pikupikku juttu vielä, että keskusteluketjun kommentit on ollut tapana sisentää kaksoispisteillä (niin kuin minä näitä nyt sisentelin), että rönsyilevämmissäkin keskusteluissa nähdään kuka vastaa ja mihin. --albval 29. elokuuta 2007 kello 12.10 (UTC)
Right. Pienestä erimielisyydestä huolimatta meidän yhteistyömme Salaperäinen saari -artikkelin kanssa näytti kuitenkin toimivan ihan hyvin. En vain ole varma, oliko sen aikajanahuomautuksen siirtäminen lopulta niinkään hyvä idea. En sano, etteikö se sopisi siihen, mihin sen laitoit, mutta onko moisen hassutuksen tarvetta olla aivan artikkelin alussa?Dionne Jinn 29. elokuuta 2007 kello 12.19 (UTC)
Pääasiassa tökkäsin sen siihen vain tasapainoisen layoutin paremman karman vuoksi:-) Vakavasti ottaen, huomautuksia-kappale oli hieman irrallinen, muistutaen pikkasen tyylioppaan kieltämiä trivia-osioita ja alun johdanto taas vaikutti suhteessa liian lyhyeltä juoni-osioon. Minusta se siis sopii johdantoon, koska mielestäni tuo aikajanahuomautus on ihan kohtalaisen merkittävä juttu (kiinnosti ainakin minua) ja se sopi tuon sarjan aikaisempien osien esittelyn yhteyteen (joka puolestaan sopii myös hyvin johdantoon). Saat toki olla eri mieltä:-) albval 29. elokuuta 2007 kello 12.30 (UTC)
Se alkuperäinen johdanto oli vain jotakin, jotta sain sivun tekemisen alkuun. Olen nimittäin tehnyt koko "oman osuuteni" tänään työpaikalla sellaisissa väleissä, joissa ei ole ollut mitään parempaakaan tekemistä, joten koko rakentelu oli hieman hidasta. Piti välillä tallennella, jotta kaikki tehty työ ei mene hukkaan jonkun sählingin takia. Olisin saattanut vahingossa vaikka sulkea sivun. Dionne Jinn 29. elokuuta 2007 kello 12.46 (UTC)

Tyylioppaasta löytyy ohje linkkien tekemiseen. Taivutusmuodoista ei tehdä ohjauksia, vaan aina linkitetään suoraan kohdeartikkeliin. Taivutusmuodot linkitetään esimerkiksi näin:

[[Alexandre Dumas vanhempi|Alexandre Dumas vanhemman]], tulos Alexandre Dumas vanhemman
[[Oulu]]n, [[Tampere]]en, tulos Oulun, Tampereen.

--Tve4 29. elokuuta 2007 kello 14.03 (UTC)

Tuon Oulu-esimerkin osasinkin jo, kiitos vain. Mutta tuo Dumas-juttu oli uudempi tieto. Luin kyllä tyylioppaan vinkkejä, mutta löysin vain linkitysohjeet wikipedian ulkopuolelle... Etsin kai väärästä paikasta, luulisin.--Dionne Jinn 30. elokuuta 2007 kello 07.33 (UTC)
Mjooh, ohjeet on tällä hetkellä vielä melko sekavat. Tuo linkitysohje löytyy joka tapauksessa täältä. Ohjesivujen mahdollisesta uudesta ulkoasusta ja järjestelyistä keskustellaan täällä, jossa uusienkin käyttäjien mielipiteet ovat enemmän kuin tervetullleita. --albval 30. elokuuta 2007 kello 08.14 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Bedi sandokan.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 16. syyskuuta 2007 kello 17.43 (UTC)

Kelpaako?--Dionne Jinn 17. syyskuuta 2007 kello 06.17 (UTC)

Vandalismin torjunta[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kun torjut vandalismia, muista varoittaa vandaalia. --albval 26. syyskuuta 2007 kello 12.17 (UTC)

Miten se tehdään? En ole aikaisemmin korjannut tuollaisia... --Dionne Jinn 26. syyskuuta 2007 kello 12.19 (UTC)
Helpoimmin se onnistuu käyttämällä noita muokkausikkunan alareunan keltapohjaisia T, T2 T3 jne painikkeita. Selviä vandaaleja varoitetaan ylensä ensin T-mallineella ja sitten jos se ei tehoa, niin jatketaan T2:lla ja T7:lla. Nuo muut on sitten varattu erilaisiin sotkemisen ym. erikoistapauksiin. (Näihin kyllä pitäisi olla ohje jossain...) Mutta joo, lyhyesti: katso palauttamasi sivun historiasta kuka teki vandalismia, lätkäise käyttäjän keskustelusivulle jokin ao. mallineista ja tallenna. --albval 26. syyskuuta 2007 kello 12.23 (UTC)
Ah, tuossahan se ohje onkin, ensimmäisen viestini linkissä:-) --albval 26. syyskuuta 2007 kello 12.24 (UTC)

Käyttäjäsivustasi[muokkaa wikitekstiä]

Noita käyttöoikeudella suojattuja kuvia ei saisi käyttää muissa artikkeleissa, kun joissa kerrotaan niistä. Joten voisitko poistaa ne käyttäjäsivultasi, kiitos. --kallerna 26. syyskuuta 2007 kello 12.32 (UTC)

Okei... Otan ne pois, vaikka minulla itse asiassa on lupa tunkea kirjojen kansikuvat melkein minne huvittaa; sattuu nimittäin niin hassusti, että tunnen kuvien tekijänoikeuksien haltijan. En kuitenkaan viitsi ryhtyä kinaamaan asiasta - säännöt ovat joka tapauksessa sääntöjä. --Dionne Jinn 27. syyskuuta 2007 kello 06.04 (UTC)
Jos tunnet kuvien tekijänoikeuksien haltijan, voit tietysti yrittää houkutella hänet julkaisemaan kuvansa jollain vapaalla lisenssillä. Sen jälkeen kuvat voisi siirtää commonsiin ja niitä voisi käyttää vapaasti kaikissa wikipedioissa (ja vaikka omalla käyttäjäsivullaan). --albval 27. syyskuuta 2007 kello 07.17 (UTC)
Tekijänoikeuksien haltijana hän luultavasti saisi itse laittaa kuvat commonsiin, eikö vain? Minä pääsisin silloin helpommalla ;) --Dionne Jinn 27. syyskuuta 2007 kello 08.01 (UTC)
Totta kai. Niin käyttöoikeuden varmentaminen lienee myös helpompaa. --albval 27. syyskuuta 2007 kello 09.57 (UTC)
Sähköpostittelen asiasta oikeuksienhaltijan kanssa. Ja kiitos muuten avusta sitä käyttäjäsivujen vandaalia vastaan. Se alkoi käydä todella ärsyttäväksi. Aukoi vielä mulle päätäänkin, kun nimitin toimintaa kumoussodaksi. Se alkoi jo käydä henkilökohtaiseksi... Kaikkia meitä uhreja vastaan, en tiedä kenen sivut se useimmiten tyhjensi, mutta se oli todella ärsyttävää. --Dionne Jinn 27. syyskuuta 2007 kello 10.02 (UTC)
Mjooh, eipä mitään. Kyllä noihin haistatteluihin saa valitettavasti tottua kun vandalismia vähänkin enemmän torjuu. Tällä kertaa meni vaan melko kauan ennen kuin joku ylläpitäjä sattui paikalle. Munkin käyttäjäsivuni on kyllä historiansa aikana muutettu melko usein yhden lauseen ei-niin-mairittelevaksi kuvaukseksi, mutta ei vaan pidä ottaa noita alaikäisiä koulupoikia liian vakavasti. (Tosin juuri alkuviikolla merkkasin käyttäjäsivuni roskaksi ja kopioin sitten viimeisimmän version sinne takaisin poiston jälkeen, kun alkoi nuo homo-kommentit sivuhistoriassa häiritsemään.) --albval 27. syyskuuta 2007 kello 10.23 (UTC)
Yleensä minulla kyllä on kärsivällisyyttä kestää piruilua, mutta tuo tyyppi oli todella itsepäinen. Enkä muista, että olisin kertaakaan aiemmin törmännyt vandaalin omalla keskustelusivulla ilmiöön, että se kehtaa aukoa päätään. Olen ihan uteliaisuudesta nimittäin lukenut muutamien tapavandaalien keskustelusivuja, enkä ole aiemmin huomannut vandaalin vastanneen syytöksiin. --Dionne Jinn 27. syyskuuta 2007 kello 10.37 (UTC)
Kyllä sitäkin tapahtuu silloin tällöin, mutta yleensä niissä vastauksissa on sitten kielenkäyttö sellaista, että myös ne kumotaan HH:na saman tien. --albval 27. syyskuuta 2007 kello 10.57 (UTC)

Moro, käytkö perumassa T1:n jonka annoit IP:lle 91.153.97.134‎ (keskustelu · muokkaukset), sillä hän yritti vain korjata artikkelia. ZngZng (keskustelu · muokkaukset) oli tehnyt käytännön piloja Uniklubin artikkelissa, ja toinen IP oli osannut kumota vain viimeisen muokkauksen (jonka vuoksi mm. Ruotsin lippu oli jäänyt killumaan Suomen lipun tilalle). --Agony (403) 2. lokakuuta 2007 kello 13.42 (UTC)

Helpotusta vandalismin torjuntaan[muokkaa wikitekstiä]

Kun sinäkin kerran torjut paljon vandalismia, kannattaa kenties lisätä omaan monobook -tiedostoon nuo "vandalismiraportointinapit". Lisäämällä monobook-tiedostoon koodin:

function buttons() {

    // Tapavandaaleille, vain keskustelusivulla, (Agonyn sivuilta poimittua)
     if (wgNamespaceNumber == 3) {
         addSpecialButton('document.editform.wpTextbox1.value='+
                          'document.editform.wpTextbox1.value+\'* Vandalismia. '+
                          '–~~\'+\'~~\\r\\n\';'+
                          'document.editform.wpSummary.value=\'Vandalismia\';'+
                          'document.editform.wpWatchthis.checked=false;', 'V',
                          'Vandalismia', 'fiwiki-feature');
         addSpecialButton('document.editform.wpTextbox1.value='+
                          'document.editform.wpTextbox1.value+\'* Roska-artikkeli. '+
                          '–~~\'+\'~~\\r\\n\';'+
                          'document.editform.wpSummary.value=\'Roska-artikkeli\';'+
                          'document.editform.wpWatchthis.checked=false;', 'R',
                          'Roska-artikkeli', 'fiwiki-feature');
         addSpecialButton('document.editform.wpTextbox1.value='+
                          'document.editform.wpTextbox1.value+\'* Sotkemista. '+
                          '–~~\'+\'~~\\r\\n\';'+
                          'document.editform.wpSummary.value=\'Sotkemista\';'+
                          'document.editform.wpWatchthis.checked=false;', 'S',
                          'Sotkemista', 'fiwiki-feature'); 
         }
}
 
initializebuttons();

Saat käyttäjän keskustelusivujen muokkausruudun alareunaan kolme nappia, V R ja S, jotka automaattisesti lisäävät keskustelusivulle joko * Vandalismia --~~~~ * Roska-artikkeli --~~~~ tai * Sotkua --~~~~ -tekstin ja vastaavan muokkausyhteenvedon automaagisesti. Helpottaa hommaa tuntuvasti. --albval 8. lokakuuta 2007 kello 11.53 (UTC)

Missä sellainen monobook-tiedosto sitten on? Että osaan laittaa tuon sinne... --Dionne Jinn 8. lokakuuta 2007 kello 11.57 (UTC)
Täsä:-) Eli siis Käyttäjä:Käyttäjänimi/monobook.js. Sivun kummallisesta ulkonäöstä ja esikatselun toimimattomuudesta huolimatta se on ihan tavallinen wikipediasivu, jota voi muokta muokkausvälilehdellä (ja jolla on palautushistoria, jos sattuu ryssimään jotain). Muutoksia tehtyään pitää vain muistaa (sivun ohjeiden mukaisesti) tyhjentää selaimen välimuisti, niin muutokset astuvat voimaan. --albval 8. lokakuuta 2007 kello 12.19 (UTC)
Tyhjentää välimuisti? Osoitan taas tyhmyyteni... Miten se tapahtuu? --Dionne Jinn 8. lokakuuta 2007 kello 12.20 (UTC)
Unohda... Sain sen toimimaan. --Dionne Jinn 8. lokakuuta 2007 kello 12.24 (UTC)
Hyvä:-) Toivottavasti noista on apua (muuten ehdotukseni aiheutti sinulle melkoisesti turhaa säätöä)... --albval 8. lokakuuta 2007 kello 12.29 (UTC)
Näh. Eipähän tarvitse säättää sitten tulevaisuudessa, kun on nyt säätänyt. "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" kuten sanonta kuuluu. --Dionne Jinn 9. lokakuuta 2007 kello 06.21 (UTC)
Höh! Miksi nämä vandaalintorjuntanapit eivät näy omalla tietokoneellani? Otin ne käyttöön työpaikan tietokoneella, mutta oma koneeni ei niitä näytä tunnistavan. Ihan mälsää...--Dionne Jinn 13. lokakuuta 2007 kello 16.55 (UTC)
Sinun pitää tyhjentää selaimen välimuisti myös kotikoneellasi, eipä siinä sen kummempaa :-) --albval 13. lokakuuta 2007 kello 18.10 (UTC)
Mutta en minä mitään työkoneella tyhjentänyt, eipä sillä että olisin edes osannut... Enkä tiedä olisinko saanutkaan, koska se kuitenkin on firman kone... Eli, miten se välimuistin tyhjennys tapahtuu? Osaan kyllä poistaa väliaikaiset internet tiedostot, mutta se ei taida olla sama asia... --Dionne Jinn 13. lokakuuta 2007 kello 18.13 (UTC)

Mjaa, outoa. Olen silti lähes täysin varma, että välimuistista se on kiinni. Sen tyhjennys riippuu vähän selaimesta, mutta tässä on ohjeet (pitäisi toimia vaikka olisit millä tahansa wikipedian sivulla):

  • Mozilla, Konqueror ja Safari: napsauta Shift-näppäin pohjassa päivitä tai paina Ctrl-Shift-R (Cmd-Shift-R Applella)
  • IE: napsauta Ctrl-näppäin pohjassa päivitä tai paina Ctrl-F5
  • Konqueror: napsauta päivitä tai paina F5
  • Opera: saatat joutua tyhjentämään välimuistin kokonaan (Tools→Preferences).

Jos ei auta niin ihmetellään lisää --albval 13. lokakuuta 2007 kello 18.17 (UTC)

Hah! Nyt toimii! Kiitti! Niitä ehti melkein tulla ikävä... --Dionne Jinn 13. lokakuuta 2007 kello 18.20 (UTC)
Eipä mitään. Hyvä, että saatiin tuokin selvitettyä:-) --albval 13. lokakuuta 2007 kello 18.36 (UTC)

Merirosvokirja-artikkelien nimet[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitat käyttäjäsivullasi, että niitä italialaisia merirosvokirjoja ei ole käännetty suomeksi. Olet kuitenkin kirjoittanut niistä artikkeleja suomenkielisellä nimellä. Wikipedian tehtävä ei kuitenkaan ole ennustaa tulevaisuutta (=tietää etukäteen kirjojen nimi joita ei ilmeisesti edes olla kääntämässä suomeksi). Vaihtoehdot ovat siis poistaa artikkelit, lisätä niistä tiivistelmät kirjailija-artikkeliin tai siirtää sivut enkun/italian kieliselle nimelle. En viitsinyt kuitenkaan alkaa niitä poistelemaan kun artikkelien laatu oli sen verran hyvä, nykyiselle nimelle niitä ei periaatteessa kuitenkaan voi jättää. --Velma 11. lokakuuta 2007 kello 08.10 (UTC)

Kääntykööt siis italiankielisille nimille. Se pitää kai tehdä jotenkin siirrolla, mutta en ole aivan varma osaanko. Voin ainakin yrittää. Vaikkakin artikkeleissa esiintyvien kolmen kirjan nimet kääntyvätkin melko selvästi suoraan... --Dionne Jinn 11. lokakuuta 2007 kello 08.16 (UTC)
Siinä! Oho! Täytyykin vielä korjata pari linkkiä... --Dionne Jinn 11. lokakuuta 2007 kello 09.12 (UTC)
Hyvä, nyt on parempi. :) --Velma 11. lokakuuta 2007 kello 09.16 (UTC)
Kääntäjäystäväni luultavasti loukkaantuisi verisesti, jos joutuisin poistamaan koko homman. Hän kehui minut maasta taivaaseen nähdessään tekemäni wikisivut... Ja kertoi, että näytekäännösten kävijämäärät olivat kohonneet huimasti. Sinne jäi varmasti vielä korjattavaa, mutta eiköhän se hoidu.--Dionne Jinn 11. lokakuuta 2007 kello 09.23 (UTC)

Papukaijamerkki[muokkaa wikitekstiä]

Tunnustus vandalismintorjuntatyöstäsi, ole hyvä. Olet sen todella ansainnut. Voit siirtää käyttäjäsivullesi tai pitää täällä. Yst. --albval 1. marraskuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Oi, kiitos. Se on nyt siirretty käyttäjäsivulle. Se on hieno!--Dionne Jinn 1. marraskuuta 2007 kello 10.30 (UTC)

Fi-wikin uutisartikkelikäytännöistä[muokkaa wikitekstiä]

Tervehdys. Viestini osoitin sinulle, koska olit paikalla. Härnään joitain muitakin.

Olen nuori ja röyhkeä en-wikin admini, mutten ole kirjoittanut täällä kuin nimeksi. Olen enillä oppinut kokeneeksi onnettomuuksista kirjoittamisessa, ja nyt reilut puoli tuntia sitten joku avasi tulen koulukeskuksessa Tuusulassa. Tästä ei ole vielä kunnon tietoja mediassa, mutta selvä on että tapahtuneesta tulee kaikaamaan suuri itku ja parku. Kysyn siis: onko tämä artikkelin arvoista paikallisin standardein, ja jos on, onko artikkeli sopivaa aloittaa ennakoivasti vai kannattaako odottaa parempia tietoja? --Kizor 7. marraskuuta 2007 kello 10.48 (UTC)

Sori. En tiedä mitään wikipedian uutiskynnyksestä. En ota siksi asiaan kantaa.--Dionne Jinn 7. marraskuuta 2007 kello 10.50 (UTC)
Kiitos yrityksestä. Taidan yrittää, ja jos se ei ole sopivaa, artikkeli saa salamasta ja sillä selvä. Peukku pystyyn vandalismintorjunnasta. --Kizor 7. marraskuuta 2007 kello 10.54 (UTC)
Huomasitko, että joku IP-osoite aloitti siitä jo artikkelin? --Dionne Jinn 7. marraskuuta 2007 kello 10.55 (UTC)

No huhhuh! Antamasi ääni sisälsi ensimmäisen hymiön, jota olet minun nähteni käyttänyt. Mikä kunnia ;) Tuosta vihaamisestani voidaan puhua Jedipedian puolella :D--Bluto 16. maaliskuuta 2010 kello 20.04 (EET)[vastaa]